YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 16:55

TAVŞANLI TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI DAVUT EFE, 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
TAVŞANLI TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI DAVUT EFE, 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, 2011 yılını değerlendiren ve 2012 hedeflerini içeren bir açıklama yaptı.
2011 yılında, gelişme açısından önemli girişimlerde bulunduklarını söyleyen Efe, Teknokent, Zafer Kalkınma Ajansı TR33 Bölgesi maden potansiyelinin araştırılması projesi, AB projesi kapsamında Tavşanlı Ziraat Odası Başkanlığının yürütmüş olduğu GDO’nun Avrupa Boyutunun İncelenmesi projesi, ile geleceğe dönük işbirliği yaptıklarını söyledi. Efe, “Tavşanlımızın çevresindeki İl ve ilçelerin Ekonomik ve iktisadi yapılarını gözlemleyerek kendi öz kaynaklarımızdan maksimum faydaları nasıl
sağlayacağımıza bakmalıyız daha yaşanabilir yarınlara güvenle bakabileceğimiz Tavşanlının şekillenmesi, paylaşımcı - ortak aklın hâkim olduğu düşünce yapısı ve insanımızın özverili çalışmasıyla mümkün olacaktır” dedi.
“Çoğu Avrupa ülkelerinin içinde bulunduğu Ekonomik krizin etkileri, Arap Baharı adı altında gerçekleştirilmek istenen Arap ve orta Asya ülkelerinin demokratikleşme ve Ekonomik istikrar arama yolundaki yeni yapılanma çalışmaları; Ülkeleri’nde Reform arama gayretleri zaman zaman vahim sonuçlara yol açtığını üzülerek görmekteyiz” diyen Efe, bu sürecin kalıcı istikrar sağlayıncaya kadar olumsuz sonuçlar doğurmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.
Zafer kalkınma ajansının desteklediği TR33 Bölgesinin maden potansiyelinin araştırılması projesi kapsamında Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyesi ve Akademisyenleri ile TTSO’nın katılımıyla maden potansiyelleri analizleri yaptırdıklarını ifade eden Efe, “Kırkın üzerinde Maden rezervi olan bölgemizin Ekonomiye ve İstihdama katma değer kazandırılması araştırılarak İşletmecilere referansı sağlanacaktır. Kütahya Valiliği öncülüğünde kurulan üniversite sanayi işbirliği kapsamında, sanayi ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların ar-ge çalışmalarına destek sağlayan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Teknokent Anonim Şirketine ortak
olduk” diye konuştu.
Efe, KOSGEB destekleri hakkında da bilgi vererek söyle konuştu: “KOSGEB Girişimcilik Eğitimi ve İş kurma desteği adı altında 25 girişimciye işlerinin niteliğine göre kurs aldırıldı ve önümüzdeki dönemde bu girişimciler 27 bin TL ye varan destekten yararlandırılarak işlerini kurma noktasında fayda sağlanacaktır. İlk 25 kişilik grup bu bağlamda
destekten faydalanma aşamasına geçmiştir. 2012 dönemi içerisinde 125 girişimcimize de eğitim aldırılarak destekten faydalanmaları sağlanacaktır. Afyon’da katılımını TOBB-Antalya-Isparta-Burdur-Kütahya-Afyon ve bu illerin en büyük Ticaret ve Sanayi Odalarının oluşturduğu Avrupa Birliği iş geliştirme merkezine üye olduk. Kısa adı ABİGEM olan bu şirket; imalatçı, sanayici ve Kobilere imalat metotları, maliyet analizi, bütçeleme, Pazar araştırma, markalaşma, finansal ihtiyaçlar, iş hukuku gibi konularda danışmanlık hizmeti yapacaktır.”
Balıkesir yolu hakkında bilgi de veren Efe, “Kamuoyunun yakından takip ettiği 1976 yılında yatırım programına alınan ve uzun süredir bitirilemeyen Balıkesir-Kütahya Devlet Yoluçalışmalarında; Balıkesir-Kütahya valilerimiz, bölge üzerinde bulunan ilçe kaymakamlarımız, il ve ilçe belediye başkanları Ticaret ve Sanayi Odaları ve
diğer Sivil Toplum Örgütlerinin yoğun katılımı ile oluşan yol birliği çalışma organizasyonuna katkı sağladık. Bu sürecin sonunda yolun 2012 yılının ilk aylarında tamamen trafiğe açılacağını görmekteyiz.Çevremizdeki zengin maden çeşitliliğine jeotermal yer altı sularımızı gündem yaparak kamu ve özel sektör işletmelerinde gerek üretim,
gerek işsizlik konularında işletme müdürlüklerini ziyaret ederek sektörel sıkıntıları veya olumlu gelişmeleri toplumun gündemine taşıdık” ifadelerini kullandı.
Efe, 2012 yılının hayırlara vesile olmasını diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.