GÜNDEM - 13 Şubat 2026 Cuma 10:30

Aslanapa’dan Mihalgazi’ye dayanışma mesajı: "Birlikte güçlü, birlikte kararlı"

A
A
A
Aslanapa’dan Mihalgazi’ye dayanışma mesajı: "Birlikte güçlü, birlikte kararlı"

Kütahya’nın Aslanapa Belediyesi, Eskişehir’deki Mihalgazi Belediyesi’ne destek amacıyla anlamlı bir buluşma gerçekleştirdi.


Program kapsamında, AK Partili Aslanapa Belediye Başkanvekili Kısmet Yılmaz ile Gireği Ovası’nın yürekli anneleri bir araya geldi. Şalvarları ve beyaz başörtüleriyle buluşmaya katılan kadınlar, alın terinin, emeğin ve cesaretin simgesi olarak tek yürek oldu. Gerçekleştirilen buluşmanın yalnızca bir destek ziyareti olmadığına dikkat çekilirken; etkinliğin aynı zamanda dayanışmanın, kardeşliğin ve Anadolu kadınının vakur duruşunun en anlamlı göstergelerinden biri olduğu vurgulandı.


Toprağın bereketini taşıyan ellerin, birlik ve beraberliğin en güçlü mesajını verdiği programda, "Kadının olduğu yerde umut vardır, emek vardır, dirayet vardır. Omuz omuza verildiğinde aşılmayacak engel yoktur. Birlikten kuvvet doğar; yürekler bir oldukça yarınlar daha aydınlık olur" mesajı paylaşıldı.



Aslanapa’dan Mihalgazi’ye dayanışma mesajı: "Birlikte güçlü, birlikte kararlı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta sağanak taşkınlara neden oldu Kahramanmaraş’ta sağanak nedeniyle şehir merkezi, ilçe ve kırsal mahallelerde su baskınları ve taşkınlar oluştu. Kahramanmaraş genelinde sabahtan bu yana sağanak yağış etkili oluyor. Onikişubat ilçesine bağlı Tekir ve Suçatı bölgelerinde derelerde su seviyesi yükseldi. Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü tarafından 2015-2016 yıllarında ıslah edilen Deliçay Deresi’nin, bu yağışlarda taşkınları önlediği görüldü. Daha önce çiftçilerin arazilerine zarar veren dere, yapılan çalışmalar sayesinde kontrollü şekilde akarak suları Sır Barajı havzasına yönlendirdi. Yaklaşık bir ay önce tamamen kuru olan Deliçay’ın, son iki gündeki yağışlarla yeniden debi kazandığı gözlendi. Onikişubat ilçesi Suçatı Mahallesi Fırnız Vadisi’nde bulunan yazlık restoranlar ise selden zarar gördü. Yoğun yağışların oluşturduğu sel sularına dayanamayan kamelya ve ahşap çardaklar yerlerinden sökülerek Suçatı Baraj göletine kadar sürüklendi. İşletmelerde maddi hasar meydana geldi. Ekinözü ilçesinde de sağanak etkisini gösterdi. İlçeye bağlı Kabaktepe, Yeniköy ve Çay mahallelerini birbirine bağlayan yol, taşkın suları ve sel nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgede ekiplerin yol açma ve temizlik çalışmaları başlatılması bekleniyor. Pazarcık ilçesinin bazı mahallelerinde ise yoğun yağış sonrası yollarda su birikintileri oluştu. Sürücüler zaman zaman ilerlemekte güçlük çekerken, belediye ekipleri su tahliye çalışmalarını sürdürdü. Öte yandan Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde de etkisini sürdürdü. Kent genelinde metrekareye düşen yağış miktarları da dikkat çekti. En fazla yağış 126,4 milimetre ile Andırın’da ölçülürken, Tekir (Onikişubat) 91,6 milimetre, Yeşilova (Andırın) 79,8 milimetre, Türkçayırı (Afşin) 78,7 milimetre, Kaleboynu (Andırın) 59,8 milimetre, Çağlayancerit 59,1 milimetre, Çamlıbel (Onikişubat) 58,7 milimetre, Göksun 56,5 milimetre, Onikişubat 46,3 milimetre, Çakıroğlu (Türkoğlu) 41,4 milimetre ve Dulkadiroğlu 39,6 milimetre yağış aldı. Yağışların etkili olduğu bölgelerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin temizlik ve yol açma çalışmalarına başladığı öğrenildi.
Şanlıurfa STK temsilcileri kapatılacak gümrük kapıları için sınırda toplandı Şam Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinin aldığı karar doğrultusunda, Ceylanpınar Gümrük Kapısı karşısındaki Ras Al-Ayn ve Zeytindalı Gümrük Kapısı karşısındaki Hammam gümrük kapılarının bu ay itibarıyla kapatılacak olması, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde STK’ları harekete geçirdi. Sınırda toplanan STK temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar, basın açıklamasıyla kararın geri alınmasını istedi. Şam Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği, başta mali sebepler olmak üzere, işletme giderleri, alternatif kapıların yakınlığı ve alanın devlete ait olmamasından dolayı Ceylanpınar Gümrük Kapısı karşısındaki Ras Al-Ayn ve Zeytindalı Gümrük Kapısı karşısındaki Hammam gümrük kapılarının kapatılacağını bildirmişti. Karar nedeniyle sivil toplum kuruluşları, esnaf ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gümrük kapısı önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Suriye iç savaşının başladığı ilk günden beri sınırın tüm yükünü Ceylanpınar halkının sırtladığı belirtildi. Şanlıurfa’nın milletvekillerine seslendi Vatandaş Ali Olmaz, "Ben buradan tüm yetkililere sesleniyorum, özellikle Urfa’nın milletvekillerine sesleniyorum; Ceylanpınar’ı yalnız bırakmayın. Ceylanpınar her konuda yanınızdaydı. Görüyorsunuz şu anda ticaret yapan arkadaşlarımıza haksızlık yapılmış. Başka yerlerde başka gümrük kapıları açılırken bizim Ceylanpınar’da gümrük kapısının kapatılması büyük bir haksızlıktır. Bu gümrük kapısının açılması için bütün yetkililere sesleniyorum" dedi. Kapı açıldıktan sonra ticaret canlandı Yıllarca süren iç savaşın acısını Ceylanpınar halkının çektiğini ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bülent Çelik, "Suriye’de devam eden iç savaşın en ağır bedelini yıllarca biz Ceylanpınarlılar ödedik. Sınırın sıfır noktasında uykusuz geceler geçirdik. Evlerimize düşen mermilerle sarsıldık. Ekonomik olarak büyük darbeler aldık ancak bir gün şikayet etmedik, hep devletimizin yanında durduk. Sınırımızın nöbetini tuttuk, savaşın bütün tozunu dumanını ciğerimize çektik ancak şu an geldiğimiz nokta tam bir vefasızlıktır. Şam Ticaret Müşavirliğinden alınan yazı doğrultusunda Resulayn ve Hammam kapılarının Şubat 2026 tarihi itibarıyla kapatılacağını büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız. Savaşın cefasını çeken Ceylanpınar halkı huzurun sefasını hak etmiyor mu? Ticaret tam canlanmış esnaf tam nefes almışken bu kapıya kilit vurmak hangi mantığa sığmaktadır. Ceylanpınar sınır kapısı bizim için sadece betondan bir duvar, bir geçit noktası değildir. Burası evimize giden ekmektir, gencimizin iş umududur, esnafımızın rızkıdır. Bu kapının kapatılması Ceylanpınar’ı yeniden bir çıkmazı sokağı hapsetmek, bölge ekonomisini bitkisel hayata sokmaktır" ifadelerini kullandı. Suriyeli tüccar kendi hükümetine seslendi Suriyeli tüccar Abu Arap da kendi hükumetine seslenerek kapının kapatılmamasını istedi.
Kastamonu Kastamonu’da Ilgaz Dağı’nda "Çığda Arama Kurtarma" tatbikatı gerçekleştirildi Türkiye’nin önde gelen kayak turizmi merkezleri arasında gösterilen Ilgaz Dağı’nda çığda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda bulunan kayak merkezlerinde çığda arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Başta Kastamonu’da olmak üzere Türkiye’de meydana gelebilecek çığ olaylarına karşı kurumların hızlı ve koordineli müdahale kabiliyeti ile personellerin kişisel güvenlik ve ekipman kullanım yeterliliğini test etmek, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirerek, arama-kurtarma, sağlık, lojistik ve iletişim süreçlerini değerlendirmek amacıyla Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde gerçekleştirilen tatbikata, İl Jandarma Komutanlığı (JAK), Köpekli Arama Ekibi, Jandarma Asayiş Komando Timi), İl Özel İdaresi, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü (UMKE), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğü, Kuzey Arama Kurtarma Derneği ekipleri katıldı. Senaryo gereği çığ düşmesi sonucu kar altında kalan 12 kişinin yerini sondalama ve arama kurtarma köpeklerinin yardımıyla belirlendi. Ekipler, kısa sürede kar altından çıkardıkları 12 kişiyi kar motorlarıyla taşıyarak 112 Acil Sağlık personeline teslim etti. Çığ altında kalanların tamamının tahliyesinin ardından ekipler bölgeden ayrıldı.