KÜLTÜR SANAT - 20 Nisan 2022 Çarşamba 10:44

DPÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin eserleri kongrede sergilendi

A
A
A
DPÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin eserleri kongrede sergilendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrenci atölye çalışmaları 4.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrenci atölye çalışmaları 4. Uluslararası Kültür, Sanat ve Edebiyat Kongresi çerçevesindeki çevrim içi sergide sanatseverlerle buluştu.


İç Mimarlık Bölümü akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Elif Özdoğlar, Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Yalçın ve Arş. Gör. Turgut Kalay yürütücülüğünde gerçekleşen öğrenci atölye çerçevesinde 15 öğrencinin 13 çalışması 4. Uluslararası Kültür, Sanat ve Edebiyat Kongresi çerçevesinde sergilendi.


Sergide yer alan eserlere ilişkin Mimarlık Fakültesinden yapılan açıklamada, "2022 yılı Bahar Dönemi başında düzenlenen Mekan&Barınak (Space&Shelter) isimli bir atölye çalışmasında ortaya çıkan eserlerde, salgın sürecinde yaşam alanlarının tasarımları ön plana çıktı ve konut iç mekanları, ofis, oyun alanı gibi pek çok farklı işlevi de yüklenmeye başladı" ifadelerine yer verilerek eserlerin yakın gelecekte yaşam alanlarının neye benzeyeceği sorusuna yanıt aradığı kaydedildi.


Açıklamada, öğrencilerin karakter-mekan ilişkisini doğru kurgulaması için, yaşam alanı kullanıcılarını sinema eseri, oyun tasarımı, edebi eser gibi bir başka sanat dalı ürününden karakterler seçmeleri, belirledikleri karakterler için 2030 yılındaki yaşam alanlarını üretmeleri istendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.