KÜLTÜR SANAT - 12 Mayıs 2022 Perşembe 15:59

9’ncu Malatya Anadolu kitap ve kültür fuarı 13 Mayıs’ta başlıyor

A
A
A
9’ncu Malatya Anadolu kitap ve kültür fuarı 13 Mayıs’ta başlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve organizasyonunu Kültür A.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve organizasyonunu Kültür A.Ş.’nin yaptığı, ancak pandemi nedeniyle son iki yıldır yapılamayan Malatya Kitap ve Kültür Fuarı’nın 9’uncusu 13-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açıyor.


Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sezai Karakoç Anısına yapılacak olan 9. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı bu yıl 13 Mayıs tarihinde başlayacak. Pandemi nedeniyle iki yıl boyunca düzenlenemeyen kitap fuarı 22 Mayıs tarihine kadar kitapseverlerle buluşacak.


Bu yıl merhum Şair Sezai Karakoç anısına düzenlenecek olan fuarın onur konuğu ise Yazar-Felsefe ve Bilim Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu olacak. 13-22 Mayıs tarihleri arasında kapılarını kitapseverler için düzenlenecek olan fuar çerçevesinde 350 civarında yayın evi stant açıyor. Fuara, 300’ü aşkın yazar katılırken, yazarların katılımı ile yaklaşık 600 imza günü etkinliği düzenlenecek. Ayrıca Malatya genelindeki 259 okulda da yazar öğrenci buluşması gerçekleştirilecek.


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak hizmete sunulan Yeni Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10 gün sürecek olan fuar çerçevesinde bin’den fazla etkinlik imza günü, söyleşi, panel, yazar okur, yazar STK, yazar öğrenci etkinliği gerçekleştirilecek. 9 bin metrekare kapalı fuar alanı ile yaklaşık 6 bin metrekarede kapalı etkinlik alanı olmak üzere toplamda 15 bin metrekare alanda 13 Mayıs Cuma günü kapılarını kitapseverlere açacak olan fuarın resmi açılışı da 13 Mayıs Cuma günü Mişmiş Park Fuar alanında yer alan Yeni Kongre ve Fuar Merkezi’nde saat 14.00’te yapılacak.



“Fuarımız Malatya’nın kitaba ve okumaya verdiği değeri ortaya koyuyor”


Malatya kitap fuarının Türkiye’de adından söz ettiren bir fuar olduğunu söyleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bilindiği gibi İslam’ın ilk emri ‘Oku’ ile başlıyor. İnsanlar okumayla, bilgi sahibi olmayla kendilerini gerçekleştiriyorlar. Kendilerini zenginleştiriyorlar. Malatya’mızda yapılan bu kitap fuarı Türkiye’de gerçek manada söz getirip ve yayın evlerinin en fazla kitap sattığı illerimizden biridir. Bu da Malatya’mızın kitaba ve okumaya vermiş olduğu değeri ve önemi ortaya koyuyor. Açılışını gerçekleştireceğimiz kitap fuarının Malatya’mız için, yayın evleri için hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.



“Her yönüyle bilgi dolu, eğitim dolu güzel bir fuar olacak”


Malatya’da düzenlenen kitap fuarına gelen katılımcıların her zaman Malatya’dan memnun ayrıldığını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Kitap Fuarı yapıldığı günden bu yana Malatya’mıza çok güzel, olumlu dönüşlere şahit olduk. Her zaman kitap fuarına gelenler de memnun bir şekilde Malatya’dan ayrıldılar. Öğrenciler de rahat bir şekilde kitaplara ulaşarak, yazarların kitaplarından temin ederek, bilgilerine katkı sunmaya devam ettiler. Kitap fuarlarının yapılması bölgenin kültürüne, bölgenin tanıtımına ve turizmine katkıda bulunarak, dışarıdan misafirlerin gelmesine de vesile oluyor. Bu yılki kitap fuarı da coşkulu ve dolu dolu geçecektir. Kitap fuarıyla birlikte okullardaki öğrencilerimizi de fuar alanına taşıyacağız. Yeşilyurt Belediyesi olarak öğrencilere fuarda kitap alabilmeleri için çeşitli katkılarda bulunacağız. Aynı zamanda gelen yazarlar çeşitli söyleşi ve etkinliklerle Malatyalılarla buluşacaklar. Her yönüyle bilgi dolu, eğitim dolu güzel bir fuar olacağına inanıyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.



“Fuarı Malatya’mız ve ülkemiz açısından önemli buluyoruz”


9’uncusunun düzenleneceği Kitap ve Kültür Fuarı’nın Malatya açısından ve Türkiye açsından önemli olduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Kitap önemli bir unsurdur. İnsanlık tarihinde dönüm noktaları vardır. Matbaanın bulunması insanlık tarihi açısından çok önemlidir. Matbaa ve kâğıt bulunduğu için bilginin dağıtımı ve akışı daha süratli ve daha hızlı bir şekilde yayılmaya neden olmuştur. Bu anlamda kitap fuarı Malatya açısından da Türkiye açısından da önemli bir hadisedir. Cenabı Allah’tan aldığımız ilk emirde oku emridir. Okumanın ne kadar faziletli, ne kadar anlamlı, ne kadar insanlık açısından önemli olduğunu en güzel şekilde dinimiz ifade etmiştir. Daha sonra gelen ilim adamlarımız, bilim adamlarımız okumanın faziletleriyle ilgili çok güzel şeyler söylemiştir. İlim, ilim etmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır. Önemli olan okuduğumuzu anlamak, anladığımızı ifade etmek ve ifade ettiğimizi yazı diline dökerek gelecek nesillere aktarma olgusudur. Dolayısıyla 9’uncusunu gerçekleştireceğimiz Anadolu Kitap Fuarı bu anlamda Malatya için çok önemlidir. Ülkemiz yazarları ve kitapseverler açısından da önemli bir etkinliktir.


Malatya’da Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimizle diğer ilçe belediyelerimiz geniş katılımlı etkinlikler yapıyorlar. Semt konaklarında öğrencilerimiz anaokulundan, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye hazırlık süreci içerisinde bütün semt konaklarında ek dersler, takviye dersler yapılıyor. Bu, şehrimiz açısından da önemlidir. Biz, şehrimizi tarif ederken insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diye tarif ediyoruz. Destanlaşan medeniyet, destanlaşan kahramanlık ve destanlaşan ilim irfan şehrinde biz şehr’ül emin görevini yapıyoruz. Dolayısıyla bizim vebali sorumluluğumuz büyüktür. Fuarımız 2012 yılında başlaması hasebiyle önemli bir kilometre taşıdır. O dönemdeki valimize ve belediye başkanımıza da müteşekkir olduğumu ve Malatya halkı adına da teşekkürlerimi ifade ediyorum. Netice itibariyle buradaki kitapların okunabilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Kitap okumayla ilgili şu sözümü ifade ediyorum; kitabın iyisi, kötüsü yoktur. Bütün kitapları okuyun ve okuduğunuz bütün kitapları egemenliğinizin altına alın. Kendi yol haritanızı ve yön pusulanızı, kişiliğinizi, karakterinizi, benliğinizi o çerçevede belirleyin. O zaman hakikaten sağlıklı bir toplum, kişilikli bir toplum ve geleceğe güvenle giden bir toplum oluşturmuş oluruz. Dolayısıyla okuduğumuz kitaplar bizde karakter oluşumu, benlik oluşumu, kişilik oluşumu, ülke, vatan, millet, bayrak, aile sevgisini, iyi bir yurttaş olma olgusunu da beraberinde getirmesi lazım. Bütün kitaplar okunsun. İyiyi, kötüyü ayırt etme noktasında kişinin zihinsel egzersizi olsun ve kendi yol haritasını, yön pusulasını belirlesin.


9.Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nı önemli buluyoruz. Fuarımızı tematik olarak rahmetli Sezai Karakoç’un anısına düzenleniyor. Çok değerli Yazarımız Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’da onur konuğumuz oldu. Süreç içerisinde binden fazla etkinlik düzenlenecek. Katılımcı yazarlarımızla imza etkinliği, yazar öğrenci, yazar STK, yazar okur ve yazar okul buluşmaları yapılacak. Fuar süreci içerinde öğrencilerimizi fuar alanına ücretsiz bir şekilde taşıyacağız. Ayrıca yarım saat aralıklarla eski belediye binasının bulunduğu alanda ücretsiz olarak fuara vatandaşlarımız taşınacak. Öğrencilerimize kitap almaları için çekler verilecek ve fuarda kitap alacaklar. 9’uncu Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın Malatya’mıza, yazarlarımıza, şehrimizin sevgili çocuklarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Fuarımıza katkıda bulunan Sayın Valimize ve bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“ Malatya Kitap Fuarı geleneksel hale gelmiştir”


9. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın Malatya için, Türkiye için ve düşünce hayatı için hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Aydın Baruş, “ Bu yılki fuarı, hepimizin bildiği fikir ve mücadele insanı rahmetli Sezai Karakoç anısına düzenliyoruz. Yakın zamanda vefat eden Sezai Karakoç, düşünce hayatımızda çok derin izler bırakan, çok kıymetli eserler ortaya koyan bir insandı. Hepimiz Mona Rosa şiirini, Ey Sevgili şiirini birçok defa dinlemişizdir. Onun en önemli özelliği Türk insanına güven vermekti. Bizim büyük bir millet olduğumuzu, büyük bir ülke olduğumuzu bize hatırlatıyordu. Bu büyük ülkenin büyük milleti olarak dünyanın önüne yeni bir medeniyet anlayışı koyarak insanlığa hakka, adalete hizmet edeceğimizi sağlıyordu. Biz ondan çok şeyler öğrendik. Bu vesileyle kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz.


9. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’mız sayısından da belli olduğu üzere Malatya’da geleneksel hale geldi. Kitap fuarının Malatya’nın düşünce hayatı açısından çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü bugün medeniyet anlamında sahip olduğumuz değerleri kitaba borçluyuz. İnsanlık tarihinden itibaren terakkinin ana unsuru insanların kendinden önce yaşamış olan nesillerin tecrübelerinden ve birikimlerinden istifade etme sonucunda olmuştur. Bu bilgi birikimini sağlayanda kitaptır. Ne zaman ki insanlık yazıyı keşfetti, bilgilerini yazıya aktardı daha sonra bunları kitaba dönüştürdü bu sayede bugün sahip olduğumuz medeniyet birikimini elde ettik. Yüce Allah’ın kitabımızda buyurduğu oku emrinin her şeyin başlangıcının okumak olduğunu bizlere çok güzel ifade ediyor. Okumazsak bilemeyiz, bilemezsek tefekkür edemeyiz. Tefekkür etmezsek hakikati bulamayız. İnsanlığın hakikat arayışında kitap okumak eşsiz bir yere sahip. Bugün bizler büyük bir millet olduğumuzu biliyorsak, bugün dünyaya bir medeniyet tasavvuru sunabileceksek bunu bizden önce yaşamış atalarımızın ve diğer insanların kitaplar vasıtasıyla bizlere aktarmış olduğu bilgiler sayesinde başarabileceğiz. Bu nedenle özellikle Anadolu’nun şehirlerinde düzenlenen kitap fuarları düşünce hayatımıza canlılık getirmesi ve yeni ufuklara yelken açmamız açısından son derece önemli. Fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BTÜ mezunları işsiz kalmıyor Üniversitenin yenilikleri, başarıları ve hedeflerini paylaşan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, "İşverenlerin yüzde 92.5’i BTÜ’den mezun olan öğrencilerden çok memnun. YÖK’ün açıkladığı ‘işveren memnuniyet oranında’ ise BTÜ ilk 3 üniversite arasında yer alıyor" dedi. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleştirilen basın toplantısına, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve Genel Sekreter Selim Uzun da katıldı. Üniversitenin sayısal verilerini paylaşan Rektör Çağlar, BTÜ’nün, 11 bin 254 öğrencisi ve 916 personeli ile genç dinamik ve güçlü bir üniversite olduğunu söyledi. Yeniliğe odaklanan BTÜ’nün yol haritasından bahseden Çağlar, “2023-2024’ü ‘iyileştirme’, 2024-2025’i ‘geliştirme’ ve 2025-2026’yı ise ‘markalaşma’ yılı ilan ettik. Bu temalar doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yine bu kapsamda BTÜ’nün 2030 yılı ve sonrasının yol haritasının belirlediğimiz Arama Konferansı’nı gerçekleştirdik. Arama Konferansı’nda; akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iş dünyasından isimler ve STK’lar yer aldı. Açılışını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yaptığı Konferans kapsamındaki çalıştaylarda, BTÜ’nün geleceğine yönelik bine yakın fikir ortaya çıktı” dedi. "Otomotiv sektörüne yönelik sorun çözme pazarı" BTÜ’nün kattığı yeniliklerden birinin Sorun Çözme Pazarı’nın olduğunu kaydeden Rektör Çağlar, “Sorun Çözme Pazarı’nın ilkini otomotiv sektörüne yönelik olarak yapacağız. Burada sektörün bizden beklentilerini masaya yatırarak hep beraber çözüm arayacağız” dedi. Dijital Üniversite başlığına da değinen Rektör Çağlar, “Verisine sahip çıkmayan, üniversitene sahip çıkamaz anlayışı ile veriye dayalı yönetim ilkesini önceliyoruz. Bu ilkeden hareketle kurumsal performansımızı anlık olarak takip edebileceğimi dijital üniversite sistemini geliştirdik” diye konuştu. "BTÜ mezunları işsiz kalmıyor" BTÜ Kariyer Modeli’nden bahseden Rektör Naci Çağlar, bu modelin çok başarılı olduğunun istatistiklerle kanıtlandığını söyledi. Çağlar, “BTÜ’nün uyguladığı eğitim sistemi, güçlü akademik kadro ve İşletmede Mesleki Eğitim Programı’nın meyveleri istatistiklerle toplanıyor. BTÜ’den mezun olan öğrencilerin yüzde 91’i bir yılın sonunda işe yerleşiyor. Öğrencilerin büyük bir kısmı kendi alanlarında istihdam ediliyor. İşverenlerin yüzde 92.5’i BTÜ’den mezun olan öğrencilerden çok memnun. YÖK’ün açıkladığı ‘işveren memnuniyet oranında’ ise BTÜ ilk 3 üniversite arasında yer alıyor. Birinci sınıf öğrencilerine zorunlu olarak verilen Kariyer Planlama dersi sayesinde öğrencilerin doğru adım atması sağlanıyor” ifadelerini kullandı. "Yapay zekâ bölümleri açılıyor" BTÜ’nün yapay zekâ ile anılan bir üniversite olduğunu, bu tecrübesini ise yeni açılacak bölümlerle buluşturacağını dile getiren Rektör Çağlar, “Yeni eğitim öğretim döneminde Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi ile Veri Bilimi ve Analitiği programlarını açıyoruz. Bu yıl ÖSYM kılavuzunda yer alacak bölümlerimiz öğrencilerimiz tarafından tercih edilebilecek” dedi. BTÜ’nün robotlar ve akıllı sistemler alanında uzmanlaştığını da dile getiren Çağlar, “Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezimizde; tamamı BTÜ tarafından geliştirilen Yapay Zekâ Tabanlı Mobil İnsansı Robot ile birlikte 6 farklı robot bulunuyor. Robotların, yazılım geliştirme çalışmaları sürüyor” dedi. "Teknik üniversiteler birliği kuruluyor" BTÜ öncülüğünde Teknik Üniversiteler Birliğinin kurulacağını aktaran Rektör Çağlar, “Arama Konferansı ile yükseköğretim alanında büyük bir yeniliğe imza atan BTÜ, Teknik Üniversiteler Birliği’nin kurulmasında da öncü olacak. Tüm teknik üniversiteleri bir araya getirecek olan BTÜ, bu üniversiteler arasında güç birliğinin sağlamasının yolunu açacak. Teknik üniversiteler BTÜ öncülüğünde kurulacak birlik ile daha güçlü olacak. Bu kapsamdaki ilk toplantımızı BTÜ ev sahipliğinde 24-25 Mayıs tarihlerinde yaparak, yol haritamızı belirleyeceğiz” şeklinde konuştu. BTÜ’nün hedeflerinden de bahseden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “TÜRKAK Tarafından 2 yıl akreditasyon alan üniversitemizin hedefi tüm alanlarda kaliteyi önceleyerek, 5 yıllık tam akreditasyon almak. Hedeflerimizden biri de Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi olarak uluslararası alandaki çalışmalarımızı daha da artırmak. Yine bir fakültemizi Balkan ülkelerinde açmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor. ‘Yaşayan Kampüs’ hedefimiz doğrultusunda da çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda yeni faaliyete aldığımız BTÜ Kafe’nin yanında, 7 dönümlük açık hava spor kompleksi yapacağız. KYK yurtlarımızın da açılmasıyla kampüsümüz daha da canlanacak. BTÜ Vakfı kurmak ve inşa edilecek yeni Bursateknoparkımızı da güçlendirmek hedeflerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.
Bursa Osmangazi Belediyesi’nden vatandaşa 100 bin fide Osmangazi Belediyesi, vatandaşları balkon ve teraslarda tarım yapmaya teşvik etmek adına 100 bin domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı. Osmangazi Belediyesi, Ekolojik Yaşam Merkezi’nde ata tohumları ile üretilen 100 bin domates, biber ve patlıcan fidesini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Ata tohumlarının tarımsal üretimde kullanılmasını arttırmayı ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefleyen Osmangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen fide dağıtımına vatandaşların ilgisi büyük oldu. Fidelerden alabilmek için Fomara Meydanı’nda uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, sadece çiftçilerin değil halkın da bahçe ve balkonlarında tarımsal üretim yapmalarına aracılık ettiği için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın şehir dışındaki programı nedeniyle katılamadığı fide dağıtım töreninde vatandaşlara fideleri Osmangazi Belediye Başkan Vekili Hande Apaydın ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir dağıttı. Osmangazi Belediyesi olarak yerli üretimi ve çiftçileri desteklediklerini ifade eden Esendemir, “Osmangazi bir tarım ilçesi. Tarımı ilçemizde daha da güçlendireceğiz. Önümüzde hafta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Çocuklarımıza ve gençlerimize sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimi ve tüketimine destek olmak amacıyla 100 bin fideyi vatandaşlarımızla buluşturduk” dedi. Osmangazi Belediye Başkan Vekili Hande Apaydın da, “Organik tarımı desteklemek adına vatandaşlarımıza ata tohumları ile ürettiğimiz fideleri ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı besine ulaştırmalarını kolaylaştırmak adına bir adım attık. Çevre bilinci oluşturmak ve tarımda sürdürebilirlik adına Osmangazi Belediyesi olarak kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Samsun Başsavcı Kılıç: “Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir” "Türk Hukuk Devrimi Zirvesi" konferansında konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, “Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir. Şehirleri ileriye götüren, geliştiren üniversitelerdir. Üniversitelerin de lokomotifi bana göre hukuk fakülteleridir” dedi. Samsun Adliyesi’nde "Türk Hukuk Devrimi Zirvesi" konferansı düzenlendi. İsa Fidan Konferans Salonu’nda düzenlen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. “Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir” Akabinde konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Bu bir 100. yıl etkinliğidir. 100. yıl etkinliği olmasının da büyük bir önemi var. Hukuk fakültesinde yapılan bir yıl önceki hukuk devrimi programın eşlik ettim ve mükemmel bir programdı. Dolu dolu geçti. Kıymetli meslektaşlarımın da, avukat meslektaşlarımın da istifade etmesinden arzu ettiğimden sayın dekanıma teklifte bulundum. Baro başkanıma teklifte bulundum. Her ikisi de uygun gördüler. Hep söylüyorum. Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir. Şehirleri ileriye götüren, geliştiren üniversitelerdir. Üniversitelerin de lokomotifi bana göre hukuk fakülteleridir. Bütün üniversitelerde etkinlikleri geliştiren, üniversitelere yön veren, hareket ettiren hukuk fakülteleri hocaları ve öğrencileridir. Dolayısıyla üniversitedeki hocalarımızı, öğrencilerimizi bu tür programları sık sık gerçekleştirmeye davet ediyorum” diye konuştu. Akabinde konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, "2023 yılı Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 100. yılıydı. Çok çeşitli etkinlikler ülke çapında kutlandı. Biz de fakülte olarak çeşitli etkinliklerde bulunmuştuk. Tabii ki bir Hukuk Fakültesi olarak ağırlık vereceğimiz konu bir hukuk devrimi meselesi idi. Bu konuda değerli öğretim üyelerimiz iyi bir program hazırladılar. Cumhuriyet Başsavcımız, bu etkinliği buradaki salonda yapılabileceğimizi söyledi. Burada Hukuk Fakültemizin 8 öğretim üyesi Türk Hukuk Devrimi’ne ilişkin kendi alanlarında gerçekleşen olayları, devrimsel aşamaları, girişimleri anlatacaklar. Dolayısıyla Türk Hukuk Devrimi’ni bir kez daha yaşamız olacağız” şeklinde konuştu. Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran ise "Baro olarak bu salonda birçok eğitim yapıyoruz. Bunun ayrı bir önemi var. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Hukuk Fakültesi ortaklaşa bir program oluşturduk. Bizler Samsun Barosu olarak ilimizdeki Hukuk Fakültesi ile iletişim halinde olmaktan ve kıymetli hocalarımızın bilgi, tecrübe ve rehberliklerinde istifade etmek her zaman arzu ettiğimiz, hayata geçirmek istediğimiz bir husustur. Devamı gelecektir. Bu hem bize katkı verecektir hem de Hukuk Fakültesindeki öğrencilerimize de yol gösterici, vizyonlarını geliştirici bir deneyim olacaktır” ifadelerini kullandı. Konuşmalarının ardında Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Betül Kayar, Dr. Büşra Şahin, Dr. Hatice Karacan Çetin, Dr. Taner Şahin tarafından "Türk Hukuk Devrimi Zirvesi" ile ilgili konferans verildi.
Manisa Selendi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi faaliyete geçti MASKİ Genel Müdürlüğü, Selendi ilçe merkezi için inşa ettiği ileri biyolojik atık su arıtma tesisini faaliyete aldı. Zafer Mahalle Muhtarı Tevfik Uğur da, “Atık su arıtma tesisimiz Selendi için gerçekten çok önemli bir yatırım. Doğaya ve ekosisteme çok büyük faydası olacağına inanıyorum. Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Ferdi Başkanımıza da çok çok teşekkür ediyorum. Selendi için yapacağı daha çok yatırımlar var. Ferdi Başkanıma can-ı gönülden inanıyorum” dedi. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde Selendi ilçe merkezi için inşa edilen atık su arıtma tesisi faaliyete alındı. Selendi merkezin evsel nitelikli atık sularının arıtılacağı tesis, 10 bin eşdeğer nüfusa hitap edecek. Tesiste, yılda 310 bin metreküp atık su arıtılacak. İlçe merkezinde görev yapan mahalle muhtarları da tesisin kendileri için önemine değinerek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e teşekkür ettiler. Zafer Mahalle Muhtarı Tevfik Uğur, “Atık su arıtma tesisimiz Selendi için gerçekten çok önemli bir yatırım. Bu yatırım inanılmaz güzel. Doğaya ve ekosisteme çok büyük faydası olacağına inanıyorum. Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Ferdi Başkanımıza da çok çok teşekkür ediyorum. Selendi için yapacağı daha çok yatırımlar var. Çok güzel hizmetler yapacaktır. Ferdi Başkanıma can-ı gönülden inanıyorum” derken, Şerefiye Mahalle Muhtarı Muhsin Yılmaz, “Bu tesiste emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Devamını Ferdi Başkanımdan bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Fatih Mahalle Muhtarı Yakup İşlek de şunları söyledi: “Bu tesis yapılmadan önce Selendi’nin bütün atık su giderleri direkt Selendi Çayı’na akıyordu. Kötü koku, aynı zamanda sinek gibi büyük problemlere yol açıyordu. Doğaya da aşırı derecede zarar vermekteydi. Bu problemler ortadan kalkmış oldu” “Tesisler sadece Manisa için değil, Ege Bölgesi için büyük öneme sahip” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek de atık su arıtma tesisi yatırımlarının sadece Manisa için değil, Ege Bölgesi için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Manisamız, bereketli topraklarıyla ülkemizde en çok tarımsal faaliyetin yapıldığı iller arasında yer alıyor. Ekolojik dengenin korunması için atık su arıtma tesisleri de büyük bir önem taşıyor. Bu kapsamda, Selendi ilçe merkezinin evsel nitelikli atık sularını arıtmak için inşa edilen tesisi de faaliyete aldık. Manisamıza, Selendimize, hayırlı olsun” açıklamalarında bulundu.
Adıyaman Samsatlı gençler tarih ve kültürünü tanıyor Adıyaman’ın Samsat ilçesinde eğitimlerini sürdüren ortaöğretim son sınıf öğrencileri Adıyaman’daki tarihi yerlerini ziyaret etti. Samsat Kaymakamlığı himayelerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen “Öğrencilerimiz huzurun ve kardeşliğin kenti Adıyaman’ı keşfediyor” projesi kapsamında Samsat Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Samsat Safvan Bin Muattal Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencileri ve bu okullarda görev yapan öğretmenler, Kahta ilçesinde bulunan Cendere Köprüsü, Nemrut Dağı Milli Parkı, Karakuş Tümülüsü, Arsemia Antik Kenti, Eski Kâhta Kalesi ve yol güzergahında bulunan diğer tarihi ve turistik yerleri gezdi. Samsatlı öğrenciler, yoğun olarak geçirdikleri ders çalışma ve sınavlara hazırlık çalışmalarında biraz olsun dinlenme, motive olma ve kentini daha iyi tanıma amacıyla gerçekleştirdikleri gezi ile Adıyaman’ın tarihine yolculuk yaptı. Gezi öncesi öğretmen ve öğrenciler ile bir araya gelen Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan, “Bugün sizleri tarihi, kültürü ve bünyesinde pek çok güzelliği barındıran, birçok uygarlıktan izler taşıyan ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Nemrut Dağı, Karakuş Tümülüsü, 1800 yıllık Cendere Köprüsü ve Kahta Kalesi gibi Adıyaman’ın tarihi yerlerine yolcu ediyoruz” diyerek öğretmen ve öğrencilere hayırlı yolculuklar diledi.