KÜLTÜR SANAT - 16 Mayıs 2025 Cuma 16:38

Gastronomi öğrencileri lezzet yarışında hünerlerini sergiledi

A
A
A
Gastronomi öğrencileri lezzet yarışında hünerlerini sergiledi

Malatya’da düzenlenen üniversiteler arası gastronomi yarışmasında genç şef adayları, özgün tarifleriyle jüriyi etkilemek için ter döktü. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere madalya ve özel ödüller verildi.


Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü, ÜNİDES programı kapsamında Gastronomi Topluluğu iş birliğiyle üniversiteler arası bir yemek yarışmasına ev sahipliği yaptı. Farklı illerden gelen öğrencilerin katılım gösterdiği organizasyonda genç şef adayları, özgün tarifleriyle mutfakta kıyasıya mücadele etti.


Etkinlikte Bitlis Eren, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Fırat, İnönü ve Sivas Cumhuriyet üniversitelerinden öğrenciler yer aldı. Yarışmacılar, hazırladıkları menülerle zamana karşı yarışarak hem sunumda hem de lezzette jüri üyelerinden tam not almaya çalıştı.


Yarışmanın jüri koltuğunda sektörün deneyimli isimleri yer aldı. Ayvaz Akbacak, Mehmet Fatih Kalaycıoğlu, Mehmet Kudat, Yasemin Güzel ve Malatya Mövenpick Otel Aşçıbaşı Halil Sarıal, her tabağı özenle değerlendirdi.


Yarışmaya Elazığ Fırat Üniversitesi’nden katılan bir öğrenci ise Elazığ mutfağına özgü tatları modern bir anlayışla pizzaya uyarladı. Yarışmacı, pizzanın kenar dolgusunda peynirli ekmek harcını Antep fıstığıyla harmanladığını, tabanında ise küncü ezmesi ve pekmez kullandığını ifade etti. Üzerine dut ve cevizle hazırlanan soteyi eklediğini belirten öğrenci, son dokunuş olarak yerli vişneden elde edilen özel bir sos kullandığını söyledi.


Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere bronz, gümüş ve altın madalyalar verildi. Kategorilerinde ilk üçe giren yarışmacılar ise sponsor firmalar tarafından hazırlanan özel tasarım mutfak bıçakları ve kupa ödülleriyle onurlandırıldı.



Gastronomi öğrencileri lezzet yarışında hünerlerini sergiledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Başkan Elbi’den Yeni Yıla Anlamlı Ziyaretler Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve Belediye Meclis Üyeleri, yeni yıla görevlerinin başında giren 112 ve Jandarma’yı ziyaret ederken, özel bireyleri de unutmadı. 2026 yılına görevlerinin başında giren Karabiga 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Jandarma ekipleri ziyaret edilerek yeni yılları kutlandı. Gerçekleştirilen ziyarette, vatandaşların sağlık, huzur ve güvenliği için gece gündüz fedakarca görev yapan personele tatlı ikramında bulunuldu. Ziyaretler sırasında konuşan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, "Karabiga’mızın sağlık, huzur ve güvenliği için büyük bir özveriyle çalışan tüm kardeşlerimize şahsım ve hemşehrilerim adına gönülden teşekkür ediyorum. Görevlerinin başında yeni yıla giren tüm personelimize sağlık, mutluluk ve kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı. Program kapsamında ayrıca Karabiga Özel Bakım Merkezi de ziyaret edildi. Özel bireylerle bir araya gelinerek yeni yıl sevinci paylaşıldı. Samimi anların yaşandığı ziyarette, merkez sakinlerinin yüzlerindeki tebessüm duygusal anlara sahne oldu. Başkan Elbi, "Kardeşlerimizin mutluluğu bizim en kıymetli yeni yıl hediyemizdir. Onların yüzlerindeki gülümseme, yarınlara dair umudumuzu güçlendiriyor" diyerek duygularını dile getirdi. Karabiga’da gerçekleştirilen ziyaretler ile yeni yılın ilk dakikaları birlik, dayanışma ve gönül bağları ile güçlendirildi.