SPOR - 10 Mayıs 2025 Cumartesi 19:15

Yeni Malatyaspor-Gençlerbirliği maçının ardından

A
A
A
Yeni Malatyaspor-Gençlerbirliği maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in son haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında Gençlerbirliği’ne 5-0 mağlup olarak sezonu puansız kapattı. Maç sonrası her iki takımın teknik direktörleri basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir yanda küme düşmenin hüznü, diğer yanda Süper Lig’e yükselmenin gururu vardı.


Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Murat Uçkun, basın toplantısında yaptığı açıklamada kulüpte 13-14 yıldır görev aldığını hatırlatarak, duygu yoğunluğu içinde olduğunu söyledi.


Bugün itibarıyla bir alt lige düştüklerini belirten Uçkun, "Bir yanda düğün, bir yanda cenaze var gibi düşünün. Bu takım imkânsızlıklar içinde mücadele etti. Genç oyuncularım, kulüp personelimiz, müdürümüz Selçuk Günaydın ve tüm emek verenlere teşekkür ediyorum. Bugün de buradayız, hiç bırakmayı düşünmedik. Çok şey kaybettik ama bu şehir sahipsiz değil. Yeni Malatyaspor, küllerinden doğacak potansiyele sahip. Haziran’daki kongre bu kulübün kaderini belirleyecek" ifadelerine yer verdi.


Basın mensuplarına da özel olarak teşekkür eden Uçkun, "Gerçek taraftarımıza ve her şartta bizimle olan siz basın mensuplarına minnettarım. Bu sürecin nereye gideceğini hep birlikte göreceğiz" dedi.



Hüseyin Eroğlu: "Gençlerbirliği için Süper Lig hedef değil, zorunluluktur"


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise şampiyonluk coşkusunu basın toplantısına taşıdı. Takımı devraldığında düşme hattının hemen üzerinde olduklarını belirten Eroğlu, hedefi en başta koyduklarını ve buna inandıklarını söyledi.


Sezon sonunda Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de olacağını daha önce söylediğini hatırlatan Eroğlu, "Çünkü bu camia için Süper Lig bir hedef değil, zorunluluktur. Geldiğimizde kolay olmadı. Kadro dardı, sakatlarımız vardı ama bahane üretmedik. Devre arasında sistemimize uygun 5 oyuncu aldık ve büyük katkı sağladılar. Oyuncularımı fiziksel, taktiksel ve mental olarak geliştirdik. Onlar bu başarıyı sonuna kadar hak etti" şeklinde konuştu.


Eroğlu, bir önceki teknik adam Recep Karatepe’ye de teşekkür ederek, "Onun da bu puanlarda emeği var" dedi. Taraftarlara seslenen Eroğlu, şampiyonluk kutlaması için tüm Ankara’yı yarınki törene davet etti.


Eroğlu, "Gençlerbirliği Türkiye’nin marka değeridir. İlhan Cavcav’ın mirasını taşıyoruz. Şimdi biraz keyfini çıkarma zamanı" diyerek sözlerini tamamladı.



Yeni Malatyaspor-Gençlerbirliği maçının ardından

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis "Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi" Ahlat’ta Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi’nin Bitlis’in Ahlat ilçesindeki etabı başladı. Adıyaman Nemrut Dağı’ndan yola çıkan ekip yaklaşık 7 saatlik yolculuğun ardından Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığı’na vardı. Burada tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığını gezerek hatıra fotoğrafı çeken ekip, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekti. Tarihi alanda gazetecilere açıklama yapan Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, "Toplam yolculuğumuz 1,5 ay sürüyor. Arabalarımızın çoğunu Nepal’de yardım kuruluşuna hibe edeceğiz. Bu kullandığım aracı ise çekiciyle getirerek Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğiz. Bu rotadan üçüncü geçişim. Ama Ahlat’a daha önce hiç girmedik. Doğubayazıt üzerinden İran’a gidiyorduk. Cumhurbaşkanlığından çıktıktan sonra Aksaray’a vardık. Orada muhteşem bir organizasyonla karşılandık. Burada gerçekten çok güzel misafirperverlik var. Benzinliklerde ücretsiz çay ikram ediyorlar. Tabii katılımcılar döndükten sonra gönüllü elçilerimiz olacak. Türkiye’nin yumuşak yüzünü gösterecekler. Almanya, İtalya, Belçika, Bulgaristan, İngiltere ve Türkiye’den katılımcılar var" dedi. Yarışmaya İstanbul’dan katılan Kıvanç Yaralı ise, "İstanbul’dan Almanya’ya uçakla gittim. Almanya’dan Bitlis Ahlat’a kadar araç sürdüm. Fiziksel olarak yorgun olsak da Ahlat Selçuklu Mezarlığında olmanın bize verdiği manevi huzur bizi doyurdu. Açıkçası burada olmak bizi çok mutlu etti. Burada atalarımızın mezarlarını gördük ve kültürel mirasımızla tanıştık. İlk defa buradayız. Daha öncesinde ralliye 4 kez katıldım fakat Bitlis’e ilk defa geliyoruz. Harika bir duygu. Umarım herkes bir gün buraya gelerek bu mirası görür" diye konuştu. Antalya’dan katılan Mustafa Karakimseliler de, "Bu ralliye üçüncü katılışım. Daha önce Doğubayazıt’tan ve Hopa’dan geçtim. Hayatımda ilk defa Ahlat’a geliyorum ve gerçekten çok beğendim. Selçuklu kabristanı da çok etkileyici. İnşallah tekrar gelirim. Şimdi kısa bir tur oldu ama umuyorum ki daha sonra birkaç günlüğüne Ahlat’a geleceğiz." İfadelerine yer verdi. Geceyi Ahlat’ta geçirecek olan ekip yarın Erzurum Palandöken’e doğru yola çıkacak. Almanya’dan 27 Nisan’da başlayan ralli, Türkiye etabının ardından İran ve Türkmenistan üzerinden ilerleyerek Orta Asya rotasını takip edecek ve Nepal’de son bulacak.