GENEL - 23 Eylül 2015 Çarşamba 12:35

Manisa'nın İkinci Şehidi Unutulmadı

A
A
A
Manisa'nın İkinci Şehidi Unutulmadı

PKK terör örgütü tarafından 1986 yılında şehit edilen ve terör örgütüne Manisa’nın verdiği ikinci şehit olan Mestan Altıntaş, şehadetinin 29’uncu yılında unutulmadı. İki gün önce dualarla anılan Mestan Altıntaş’ın mezarı kurban bayramı arifesinde ailesi tarafından ziyaret edildi.
Kurban bayramı arifesinde Manisa’daki mezarlıklar ziyaretçi akınına uğrarken, Manisa Garnizon şehitliğinde yatan şehitler ziyaretçilerini ağırlıyor. Garnizon Şehitliğinde yatan Manisa’nın terör örgütü PKK’ya verdiği ikinci şehit olan Piyade Er Mestan Altıntaş’ın mezarı bayram arifesinde abisi YURT-SAV Manisa Şubesi Başkanı Ali Altıntaş tarafından ziyaret edildi. Kardeşinin mezarı başında dua eden Altıntaş, şehitlerin milletimize ve tüm Müslümanlara şefaatçi olacağını söyledi.
21 Eylül 1986 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan 1966 Manisa doğumlu Jandarma Er Mestan Altıntaş’ın şehadetinin üzerinden 29 yıl geçti. Şehidin abisi ve Yurt Savunması Gazileri, Şehit Aileleri ile Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği (YURT-SAV) Manisa Şubesi Başkanı Ali Altıntaş, “Kardeşim 1986’da şehit oldu. Tabi kolay değil. Bütün şehitlerimiz bu vatan için şehit olmuştur. Buradaki şehitlik içinde ülkemizin her yerinden şehitlerimiz var. Muş’tan, Hakkari’den, Diyarbakır ve Kerkük’ten bile şehidimiz var. Hepsi bu vatan için şehit düşüp buraya gelmişler. Ülkemiz hep şehitlerle ayakta kalmıştır ve hâlâ şehit vermeye devam ediyoruz. İnşallah sonu gelir diye düşünüyoruz. Terör örgütünün sonu gelir. Bir düşmanla savaşsak karşımızda kim olduğunu bileceğiz ama terör olunca arkana bakıyorsun vatandaş sonra bir bakıyorsun terörist. Bu sefer arkanı sağlama alamıyorsun. Kimin ne olduğunu bilemiyorsun. İnşallah düzelir ve bu terör örgütü biter. İnşallah bu şehitlerimiz insanlarımıza, milletimize, Müslümanlara şefaatçi olacaktır diye düşünüyorum.”
İlk şehitlerimizden birinin Hz. Hamza olduğunu kaydeden Altıntaş, şunları söyledi: “Şehit vermeye hâlâ devam ediyoruz, hiç eksik olmuyor. Bütün kargaşa İslam ülkelerinde. Tek amaçları İslamiyet’i bitirmek. Dünyada ülkeler savaşı yok, din savaşı var bana göre. İslamiyet’i bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve şuan Türkiye İslamiyet’i sağlam tutan bir ülke olduğu için ‘Türkiye’yi nasıl bölüp parçalayabiliriz’ peşindeler. İnşallah buna güçleri yetmeyecektir. Devletimiz, hükümetimiz buna fırsat vermeyecektir. Askerimiz mücadelesine devam edecektir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.