EĞİTİM - 12 Ocak 2023 Perşembe 13:36

AFAD deprem eğitimlerine devam ediyor

A
A
A
AFAD deprem eğitimlerine devam ediyor

Manisa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Mehmet Suphi Egemen İlkokulu öğrencilerine deprem eğitimi verildi.

Manisa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Mehmet Suphi Egemen İlkokulu öğrencilerine deprem eğitimi verildi.


Doğal afetlerle mücadele çerçevesinde toplumun her kesiminde bilinçlendirme çalışmaları yürüten AFAD ekipleri tarafından, Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi Konferans Salonunda öğrencilere deprem eğitimi verildi.


Manisa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Mehmet Suphi Egemen İlkokulu öğrencilerine 2 seans olarak verilen eğitim sonucunda toplam 16 sınıfta okuyan öğrencilere olabilecek bir deprem halinde yapılacaklar anlatıldı. Öğrencilere, çök-kalk hareketi, deprem esnasında yapılması gerekenler başta olmak üzere çok konuda bilgilendirme yapıldı.


Manisa İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde görevli Eğitim Uzmanı Derya Deniz tarafından verilen eğitimi pür dikkat dinleyen öğrencilerin sorulan soruları cevaplamadaki performansları dikkat çekti. AFAD tarafından, eğitim talebinde bulunan okul, kreş, diyanet gibi kurumlara deprem ve diğer doğal afetler hakkında eğitimlerin verilmeye devam edeceği bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.