ÇEVRE - 09 Mart 2023 Perşembe 15:10

Aslay, Manisa’nın kalbi Akpınar İçme Suyu Tesisi’ni inceledi

A
A
A
Aslay, Manisa’nın kalbi Akpınar İçme Suyu Tesisi’ni inceledi

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa merkezin yüzde 60’ının su ihtiyacını karşılayan Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisleri’ne bir ziyaret gerçekleştirerek tesisin iş ve işleyişi hakkında bilgiler aldı.

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa merkezin yüzde 60’ının su ihtiyacını karşılayan Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisleri’ne bir ziyaret gerçekleştirerek tesisin iş ve işleyişi hakkında bilgiler aldı.


Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa merkezin yüzde 60’ının su ihtiyacını karşılayan Akpınar İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Genel Müdür Aslay’a, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Serkan Emir, Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Kemal Anaç, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı Şube Müdürleri İlker Kılıç, Recep Günay ve Kerim Ali Oruç Orhan ve teknik personel eşlik etti.



2 bin metreküp su, tesise geri kazandırılıyor


Vatandaşın daha kaliteli, sağlıklı ve modern sistemlerle su ihtiyacını karşılamak adına çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Genel Müdür Aslay, “Akpınar İçme Suyu Arıtma Tesisi’mizde günde 70 bin metreküp atıksu arıtımı yapmaktayız. Arıtma esnasında tesisten 24 saatte 2 bin metreküp su dışarı deşarj edilmektedir. Bu kayıp suyu da inşa ettiğimiz geri kazanım tesisiyle yeniden şebekeye veriyoruz. Su kaynaklarımızın korunması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tesisimizi ayrıca SCADA sistemine entegre ettik. Bu sayede 24 saat uzaktan tesisimizi takip edebiliyoruz” dedi.



Yenilenen pompalarla yıllık 1,5 milyon TL enerji tasarrufu yapılıyor


Genel Müdür Aslay, “Tüm bunların yanı sıra Manisalı hemşehrilerimize daha verimli içme suyu imkanı sağlamak adına geçtiğimiz yıllarda eski pompaları yeni nesil ve daha verimli olan dik milli pompalarla değiştirdik. Bu sayede yıllık yaklaşık 1,5 milyon TL enerji tasarrufu sağlıyoruz. Tesisimize 5 milyon TL’lik bir yatırımla jeneratörler temin ederek elektrik kesintilerinden kaynaklı su kesintilerinin önüne geçmiş olduk” ifadelerini kullandı.



Su kayıplarının önüne geçilecek


İdare olarak Manisa merkezin içme suyu rezervlerini artırmak için il genelinde sondaj hamlelerinin sürdüğünü belirten Aslay, Akpınar’da 1 adet yeni sondaj kuyusunun açıldığını, Yarıkkaya’da ise 1 adet yeni sondaj kuyusunun açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Genel Müdür Aslay son olarak, “Ilıca İçme Suyu Üretim Tesisi’nden, Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisi’ne giden 1,5 kilometrelik terfi hattı da çelik borularla yenileniyor. Sondajların bağlantıları ekonomik ömrünü tamamlayan hattın yerine döşenen yeni hatta bağlanarak su kayıplarının da önüne geçilecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün liderliğinde vatandaşlarımıza daha sağlıklı, kaliteli ve modern sistemlerle su temini noktasında çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’daki baba ocağına izne gelen 23 yaşındaki yedek subay hayatını kaybetti Rahatsızlığı nedeniyle fizyoterapist olarak görev yaptığı Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından 3 gün önce Antalya’nın Serik ilçesindeki baba ocağına gelen yedek subay 23 yaşındaki Ali Can, hayatını kaybetti. Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yedek subay olarak görev yapan fizyoterapist Ali Can (23), bir süredir rahatsızlığı nedeniyle görev yaptığı hastanede tedavi görüyordu. Tedavisinin ardından izinli olarak 3 gün önce baba ocağına Antalya’ya gelen Ali Can, dün akşam saatlerinde aniden rahatsızlandı. İlk olarak Serik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç yedek subay, durumunun ağırlaşması üzerine Antalya Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Ali Can kurtarılamadı. 4 yıl önce annesini kanserden kaybetti Genç yaşta vefatıyla ailesini ve sevenlerini yasa boğan Ali Can’ın cenazesi, bugün Kayaburnu Mahallesi Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, ilçe protokolü, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bekâr olduğu öğrenilen Ali Can’ın, kısa süre önce görev yaptığı hastanede lenf kanseri tedavisi gördüğü belirtildi. Can’ın annesi Fatma Can’ın da 2021 yılında kanserden hayatını kaybettiği öğrenildi. Serik’te esnaflık yapan baba İsmail Can, evladını toprağa verirken büyük üzüntü yaşadı. Ayakta durmakta güçlük çeken acılı baba, yakınlarının desteğiyle teselli edilmeye çalışıldı. Ali Can’ın genç yaşta hayatını kaybetmesi, ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Serik ilçesinde de derin üzüntüye neden oldu.