YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 21:18

DARKALE`DE TURİZM AMERİKALILARLA BAŞLIYOR

A
A
A
DARKALE`DE TURİZM AMERİKALILARLA BAŞLIYOR

Amerika, Kanada ve Yeni Zelanda’dan olmak üzere her yıl ülkemize on binlerce yabancı turist getiren Amerikan NEON TOURS Turizm Şirketi, Darkale Köyü’nü de tur programlarına eklemek amacıyla incelemede bulundu.
Amerikan tur şirketi Neon Tur’un Kontrat Müdürü Pelin Satıcı, Seri Gruplar Operasyon Müdürü Osman Akpınar ve Rezervasyon Müdürü Gökhan Alkaya, geçtiğimiz günlerde Darkale’ye geldi. Köyde detaylı inceleme yaptılar. Manisa Valiliği Turizm Danışmanı Metin Çelik ve İl Kültür Müdürü Erdinç Köse aracılığıyla, tarihi Darkale’nin yenilenmesi ve turizme kazandırılması alanında Manisa İli genelinde örnek olabilecek çalışmalar yürüten Darkale Yenileme Projesi Ekibi’nin daveti üzerine Darkale’ye gelen tur şirketi yetkilileri, buraya hayran kaldıklarını dile getirdiler. Tur yetkilileri, köyün tarihi dokusunun, mimarisinin, dar sokaklarının çok etkileyici olduğunu ve halen sürdürülmekte olan bozulmamış doğal köy yaşantısının Amerikalı turistlerin çok ilgisini çekeceğini belirtirken, Darkale’yi "Hidden Treasure" (Gizli Kalmış Hazine) olarak nitelendirdiler.
BERGAMA’DAN SONRAKİ DURAK OLACAK
Neon Tur’un Çanakkale Truva’dan başlayarak Bergama, İzmir, Efes rotasını izleyen turist gruplarının Bergama’dan sonraki durağı Darkale olacak. Amerikalı tursitlere Darkale’de köyün yöresel tatlarının yer alacağı yemek eşliğinde “Darkale Barana” havalarından oluşan halk müziği ve halk oyunlarından oluşan bir program sunulacak.
Şirket yöneticisi Pelin Satıcı, bir gizli kalmış hazine durumundaki Darkale Köyü’nün varlığından ilk defa haberleri olduğunu, bozulmamış geleneksel köy yaşantısı, halk kültürü ve folkloru ile birleşen tarihi ve mimari dokunun kendilerini çok etkilediğini söyledi. Satıcı, her yıl Türkiye’ye getirdikleri 5 binin üzerinde Amerikalı, Kanadalı ve Y.Zelandalı turistin buraya hayran kalacağını da belirtti.
Darkale Yenileme Projesi Koordinatörü Şule Doğan ise,köydeki turizmin yabancı turistlerle başlayacak olmasından heyecan duyduklarını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.