ASAYİŞ - 03 Nisan 2026 Cuma 14:36

Aytaç ailesinin acı günü

A
A
A
Aytaç ailesinin acı günü

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç’ın eşi, Gökmen ve Gökhan Aytaç’ın annesi Nermin Aytaç (77) hayatını kaybetti. Nermin Aytaç’ın vefatı, başta Aytaç ailesi ve sevenleri olmak üzere Manisa basın camiasında büyük bir üzüntüye neden oldu.


Uzun yıllar Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını yapan ve cemiyetin Onursal Başkanı olan Ertuğrul Aytaç’ın eşi Nermin Aytaç hayatını kaybetti. Merhume Nermin Aytaç’ın cenazesi, Cuma namazını müteakip Hatuniye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Çatal Mezarlığında aile kabristanlığına defnedildi.


Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç ile oğulları Gökhan ve Gökmen Aytaç tabutun başında taziyeleri kabul etti.


Cenaze namazına AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Tamer Akkal, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Eren Ekinci, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Aydın, gazeteciler, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Helallik alınması ve cenaze namazının kılınmasının ardından Nermin Aytaç dualar eşliğinde Çatal Mezarlığındaki Aile Kabristanlığına defnedildi.



Aytaç ailesinin acı günü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası’nda leylekler geri döndü Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaklaşık 40 yıl aradan sonra bir çift leylek, yeniden yuva kurdu. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, kuşların geri dönüşünü "doğanın hala bir şansı olduğunu hatırlatan önemli bir mesaj" olarak nitelendirdi. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, 1980’li yıllarda Kuşadası’nda kent içindeki sur kalıntıları ve ağaçlarda üreyen leyleklerin, şehirleşme ve nüfus artışı nedeniyle bölgeyi terk ettiğini söyledi. Geçen yıl Ağustos ayında bir çift leyleğin Davutlar yol kavşağına yakın bir mermer atölyesinin telefon direğine yuva yaptığını belirten Sürücü, "Geç geldikleri için üreme gerçekleştiremediler. Ancak bu yıl geri gelip gelmeyeceklerini merakla bekliyorduk" dedi. Dün yağmurlu bir günde Kuşadası’ndaki yuvaya ilk leyleğin geldiğini ifade eden Sürücü, "Bugün üst geçitteki aydınlatma direklerine çıkarak çevreyi izledi. Aradan geçen bir yılda çevrenin değiştiğini, özellikle beslenme alanlarının azaldığını fark etti. Burada kalıp kalmayacakları ise eşinin de gelmesiyle netlik kazanacak" diye konuştu. Sürücü, Kuşadası’nda bir çift leyleğin yeniden yuva yapmasının, hızla artan yapılaşma, çoğalan insan nüfusu ve giderek azalan doğal alanlar karşısında güçlü bir doğa mesajı olduğunu vurguladı. "Bu yuva bir umut olduğu kadar aynı zamanda bir uyarıdır. Leyleklerin geri dönüşü, doğanın hala bir şansı olduğunu; ancak bu şansı korumanın bizim sorumluluğumuz olduğunu hatırlatıyor" dedi. EKODOSD’un Aydın genelinde 17 ilçeden 16’sında leylek sayımı ve izleme çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Sürücü, "Kuşadası’nda yuva bulunmadığını biliyorduk. Bu gelişmeyle birlikte artık Aydın’ın tüm ilçelerinde leylekler yaşam bulmuş oldu" ifadelerini kullandı.