POLİTİKA - 06 Eylül 2025 Cumartesi 10:31

Başkan Balaban mahalle sakinlerini dinledi

A
A
A
Başkan Balaban mahalle sakinlerini dinledi

Her fırsatta halkla iç içe olan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi.


Göreve başladığı günden bu zamana kadar halkın içinde olan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Sorunları vatandaşlarla yüz yüze ve yerinde inceleyerek tespit eden Başkan Semih Balaban, bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Dilek Yeltin ile ve Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile buluştu. Ziyarette Mahalle Muhtarı Musa Sezer de Başkan Balaban ve Dilek Yeltin’e eşlik etti.



"Çocuklar okula daha rahat gitsin diye iki araç hizmete girdi"


Burada yürütülen çalışmalar hakkında mahallelileri bilgilendiren Belediye Başkanı Balaban, "Yunusemre Belediyesi güzel bir hizmet yapıyor. Çocuklarımızın daha rahat bir şekilde okullarına gidebilmesi için, yazın sıcaktan kışın ise yağmurdan çamurdan korunabilmesi için belediyemizin iki aracını seferber ettik. Okullar açıldıktan sonra da çocuklarımıza yine sahip çıkacağız" dedi.



İmar sorununun neden çözülemediğini anlattı


Çözüm odaklı bir anlayışla hizmet ürettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Balaban mahallenin imar sorununa ilişkin ise şunları söyledi: "Daha önce de söylediğim gibi buranın çözümü merkezi iktidarın elinde. Bu topraklar tarım arazisi vasfında olduğu için belediyeler buraya imar veremiyor. İmar verilmeyince de altyapı sorunu, numarataj sorunu çözülmüyor. Burada yapılacak en önemli şey merkezi iktidarın buradaki tüm araziyi tarım vasfını yitirmiş topraklara dönüştürecek; tarım arazisi vasfı kalmayacak. O zaman biz de burada belediye olarak büyükşehir belediyesinin öncülüğünde imara açacağız. Ve o şekilde süreci götüreceğiz. Ama onun dışında biz sizlere elimizden gelen desteği yapacağız. Ben sizlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Büyükşehir Belediyemiz elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor. Desteğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu’ya da teşekkür ederim."


Mahalle ziyaretinde çocukların da yoğun sevgisiyle karşılaşan Belediye Başkanı Balaban, çocukların fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmedi.



Başkan Balaban mahalle sakinlerini dinledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis "Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi" Ahlat’ta Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi’nin Bitlis’in Ahlat ilçesindeki etabı başladı. Adıyaman Nemrut Dağı’ndan yola çıkan ekip yaklaşık 7 saatlik yolculuğun ardından Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığı’na vardı. Burada tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığını gezerek hatıra fotoğrafı çeken ekip, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekti. Tarihi alanda gazetecilere açıklama yapan Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, "Toplam yolculuğumuz 1,5 ay sürüyor. Arabalarımızın çoğunu Nepal’de yardım kuruluşuna hibe edeceğiz. Bu kullandığım aracı ise çekiciyle getirerek Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğiz. Bu rotadan üçüncü geçişim. Ama Ahlat’a daha önce hiç girmedik. Doğubayazıt üzerinden İran’a gidiyorduk. Cumhurbaşkanlığından çıktıktan sonra Aksaray’a vardık. Orada muhteşem bir organizasyonla karşılandık. Burada gerçekten çok güzel misafirperverlik var. Benzinliklerde ücretsiz çay ikram ediyorlar. Tabii katılımcılar döndükten sonra gönüllü elçilerimiz olacak. Türkiye’nin yumuşak yüzünü gösterecekler. Almanya, İtalya, Belçika, Bulgaristan, İngiltere ve Türkiye’den katılımcılar var" dedi. Yarışmaya İstanbul’dan katılan Kıvanç Yaralı ise, "İstanbul’dan Almanya’ya uçakla gittim. Almanya’dan Bitlis Ahlat’a kadar araç sürdüm. Fiziksel olarak yorgun olsak da Ahlat Selçuklu Mezarlığında olmanın bize verdiği manevi huzur bizi doyurdu. Açıkçası burada olmak bizi çok mutlu etti. Burada atalarımızın mezarlarını gördük ve kültürel mirasımızla tanıştık. İlk defa buradayız. Daha öncesinde ralliye 4 kez katıldım fakat Bitlis’e ilk defa geliyoruz. Harika bir duygu. Umarım herkes bir gün buraya gelerek bu mirası görür" diye konuştu. Antalya’dan katılan Mustafa Karakimseliler de, "Bu ralliye üçüncü katılışım. Daha önce Doğubayazıt’tan ve Hopa’dan geçtim. Hayatımda ilk defa Ahlat’a geliyorum ve gerçekten çok beğendim. Selçuklu kabristanı da çok etkileyici. İnşallah tekrar gelirim. Şimdi kısa bir tur oldu ama umuyorum ki daha sonra birkaç günlüğüne Ahlat’a geleceğiz." İfadelerine yer verdi. Geceyi Ahlat’ta geçirecek olan ekip yarın Erzurum Palandöken’e doğru yola çıkacak. Almanya’dan 27 Nisan’da başlayan ralli, Türkiye etabının ardından İran ve Türkmenistan üzerinden ilerleyerek Orta Asya rotasını takip edecek ve Nepal’de son bulacak.