YEREL HABERLER - 30 Kasım 2016 Çarşamba 10:35

Başkan Turgut Menenjit hastası Kerim’in tanışma isteğini geri çevirmedi

A
A
A
Başkan Turgut Menenjit hastası Kerim’in tanışma isteğini geri çevirmedi

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, küçük yaşta menenjit hastalığına yakalanan ve yatağa bağlı kalan 22 yaşındaki Kerim Doğruöz’ün tanışma isteğini geri çevirmedi.
Başkan Turgut, Doğruöz ailesinin yaşadığı Seyranlık Mahallesi’ndeki evine, mahalle muhtarı Veysel Yalçın ile birlikte gitti. 7 nüfuslu ailenin 22 yaşındaki çocukları Kerim Doğruöz’e moral veren Turgut, baba Recep Doğruöz ve ailesiyle yakından ilgilendi.
Ekrem Doğruöz’ün ailesiyle sohbet ederek, hastanın sağlık durumu hakkında bilgi alan Başkan Turgut, “Mahalle muhtarımızla Ekrem’i yalnız bırakmayarak, moral verelim istedik. Hastalarımızdan sevgi ve şefkatimizi esirgememeyi bir borç bilelim. Özellikle genç yaşta böyle yatağa bağlı kalmak çok zor. Sevdiği insanların, arkadaşlarının kendilerini sürekli ziyaret etmelerini, onunla zaman geçirmelerini isterler. Kendim de bir doktor olarak hem ailemizin hem de hastamızın nasıl bir zorluk içerisinde olduklarını biliyorum. Fakat buna da şükür olsun. Evlat acısı gerçekten zordur. Ama sağlığımıza ve evlatlarımızın varlığına şükretmeliyiz. Bizlerde sizler için elimizden geleni yapmaya hazırız. Hastamızın hastaneye gidiş gelişlerinde yaşadığı ulaşım sorununu ortadan kaldırdık. Yolunuzu evin hemen yanına kadar getirdik. Hastamızı tedavi günlerinde ambulans rahatça getirip götürebilir. Bütün hastalarımıza şifa, ailelerimize sabırlar diliyorum” dedi.
Menenjit hastası Ekrem Doğruöz’ün babası Recep Doğruöz de “Başkanım bizleri ziyaret ederek çok mutlu etti. Hem oğlum Ekrem Doğruöz hem de diğer çocuklarımızla birlikte çok sevindik. Oğlumu tedavi günlerinde yol olmadığı için hastaneye götürmekte zorlanıyor, kucağımda veya sırtıma alarak yola kadar taşıyordum. Başkanımız yolumuzu hemen yaptırarak, yolu evimizin yanına kadar getirdi. Allah kendisinden razı olsun. Teşekkür ediyor ve hizmetlerinde başarılar diliyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl’de ‘Sesimin Yankısı’ yarışmasında dereceye girenler belli oldu Bingöl’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen ‘Sesimin Yankısı’ yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı. Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Gençlik Hizmetleri Birimi’nin koordinesinde “Sesimin Yankısı” yarışmasının ön elemeleri geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. Bingöl’ün yanı sıra Elazığ, Ağrı, Hakkari, Diyarbakır gibi çevre illerden de başvuruların yapıldığı yarışmada 12 kişi finale kaldı. Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen final gecesinde, finalistler sahnede şarkılarını söyledi. Müzik öğretmenleri Yunus Elhazar, Fatma Polatoğlu, Almila Ulusoy ve Bahar Zorlu’nun jüri olarak görev aldığı yarışmada iki kategoride dereceye girenler belli oldu. İki kategoride dereceye girenler açıklandı Halk müziği kategorisinde Hamza Can birinci, Nurullah Dalga ikinci ve Baver Sarıtağ üçüncü oldu. Popüler müzik kategorisinde ise Şiyar Bayin birinci, Muhammed Tuma ikinci ve Ramazan Kaya üçüncü oldu. Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserlerin seslendirildiği yarışmada, dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı. Projenin Bingöl’de ilk defa yapıldığını belirten Gençlik Hizmetleri Birimi Müdürü Yunus Bulmuş, “Havası, suyu ve insanıyla güzel şehrimizin ilk ses yarışması olma özelliğini taşıyan Sesimin Yankısı ödüllü ses yarışması yaklaşık 3 aydır uğraş verdiğimiz bir projedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce hayata geçirilen projemizin paydaşı İl Milli Eğitim Müdürlüğüdür. Projemizin amacı, gençlerimizin birbirleriyle olan iletişim dilini en üst seviyeye taşımak, yeni arkadaş ortamıyla müzik alanında yeni fikirleri ve projelerin devamını sağlamak” dedi. Yarışmada dereceye girenlere plaketleri ve ödülleri takdim edildi. Geceye vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi final serisinde Beşiktaş 1-0 öne geçti 2023-2024 Hentbol Erkekler Süper Ligi Play-off Final Serisi ilk maçında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni 37-36’lık skorla yenen Beşiktaş seride 1-0 öne geçti. Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş 16-13 önde kapatırken, müsabakayı da 37-36’lık skorla kazandı. Siyah-beyazlılar bu sonuçla seride 1-0 öne geçti. Final serisi ikinci maçı 22 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’de yine Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanacak. Kadınlar Süper Ligi’nde Konyaaltı Belediyesi üçüncü oldu 2023-2024 sezonu Kadınlar Süper Ligi Sıralama Etabı Üçüncülük serisinde bugün oynanan maçı kazanarak rakibi Kastamonu Belediyesi’ne karşı 2-0’lık üstünlük sağlayan Konyaaltı Belediyesi, Kadınlar Süper Ligi’ni üçüncü olarak tamamladı. Antalya Akdeniz Üniversitesi Mavi Salon’da bugün oynanan maçta Konyaaltı Belediyesi, Kastamonu Belediyesi’ni 43-39 yendi ve seride 2-0 yaparak lig üçüncüsü oldu. Müsabaka sonrasında yapılan tören ile Konyaaltı Belediyesi’ne plaket ve madalyaları THF Asbaşkanı Ediz Erkovan ve THF Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan takdim etti. Kadınlar Süper Ligi’nde 5/6 Sıralama serisinde bugün oynanan maçta ise Görele Belediyesi, Bursa BBSK’yı 33-32’lik skor ile mağlup ederek seride durumu 1-1 yaptı. Serinin galibi üçüncü maçta belirlenecek. Galip olan takım Kastamonu Belediyesi ile lig dördüncülüğü için karşılaşacak. Serinin mağlubu ise ligi altıncı sırada tamamlayacak. Sıralama Etabı’nda bugün oynanan yedincilik serisi maçında ise Üsküdar Belediyesi, İzmir BBSK’yı 41-35 yenerek seride 2-0’lık üstünlük yakaladı ve Kadınlar Süper Ligi’ni yedinci sırada tamamladı.
İstanbul Eczacıbaşı Yıldız Kız Takımı Türkiye şampiyonu oldu 2023-2024 Sezonu Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası için Kocaeli’nde mücadele eden İstanbul şampiyonu Eczacıbaşı Yıldız Kızlar, grup etabından finale kadar bütün maçlarını puan vermeden kazanarak geldi. Finalde rakibi V.Bank’ı 25-13, 27-25 ve 25-19’luk skorlarla 3-0 mağlup ederek namağlup şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşmanın başından sonuna kadar etkili servisleriyle dikkat çeken turuncu-beyazlılar, hem defanstaki hem de hücumdaki etkili oyunuyla maç boyuncu üstün performans sergiledi. Aldıkları 18 sayıyla 2008 doğumlu Megi Bislimi ve 2007 doğumlu Eslem Yılmaz karşılaşmanın en skorer isimleri oldu. Öte yandan takım kaptanı Ece Esepaşa, etkili defans ve servis karşılamasıyla ve pasör Irmak Nil Akpınar maç boyunca akıl dolu pas dağılımıyla galibiyetin kazanılmasında önemli rol oynadı. Turuncu-beyazılar, maç boyunca 19 servis ve 3 blok sayısı elde etti. Karşılaşma sonrası Barış Özdemir, “İki senedir çalıştığımız ekiple Türkiye şampiyonluğu elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Ekibimizle aynı zamanda Megi ve Eslem olmadan ikincilik maçlarına çıktık. İki smaçörümüzün eklenmesiyle bu turnuvada daha iyi işler yapacağımızı biliyorduk. Bütün sene boyunca çok iyi çalışan kızlarımızı tebrik ederim. Final etabında çok iyi bir iş ortaya koydular. Set vermeden Türkiye şampiyonu olmak bizim için ayrı bir mutluluk. Umarım ki bundan sonra nice şampiyonluklara imza atacağız" ifadelerini kullandı. Bahadır Bircan ise, “Çok mutluyum. Bütün bir yıl boyunca bunun için çalıştık. Yaptığımız antrenmanlar ve maçlarla hak ettiğimiz sonucu aldık. Umarım birlikte nice şampiyonluklara imza atacağız" dedi. Salon: Kocaeli Şampiyon Hasan Gemici Eczacıbaşı: Irmak, Megi, Eylül Naz, Defne, Eslem, Mina, Ece (L), Derin, Kübra, Zeynep V.Bank: Duru, Aylin, Güz, Ceylin, Ceyda, Begüm, Melike Naz (L), Melis Nida (L), Melis, Zeynep, Ajsa, İrem, Zeynep Setler: 25-13, 27-25, 25-19 Süre: 81 dakika (22, 33, 26)