KÜLTÜR SANAT - 08 Mayıs 2026 Cuma 11:10

Akdeniz’de Anneler Günü etkinliği yoğun ilgi

A
A
A
Akdeniz’de Anneler Günü etkinliği yoğun ilgi

Mersin’in Akdeniz ilçesinde Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kültür ve Sanat Evleri kursiyerlerinin hazırladığı el emeği ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


Akdeniz Belediyesi tarafından belediye hizmet binası bahçesinde gerçekleştirilen ’Anneler Güünü’ etkinliğine vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kültür ve Sanat Evleri kursiyerlerinin hazırladığı el emeği ürünlerin yer aldığı stantlar büyük ilgi gördü. İlçenin farklı mahallelerinde eğitim alan kadın kursiyerlerin hazırladığı hediyelik eşyalar, dekoratif ürünler ve el sanatları eserleri ziyaretçiler tarafından incelendi.


Programın açılışında konuşan Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, etkinliğin üretimi destekleyen ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Kursiyerlerin büyük emekle hazırladığı ürünleri vatandaşlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Şener, emeği geçen kursiyerler ile eğitmenlere teşekkür etti.


Etkinlik kapsamında Adanalıoğlu Kültür ve Sanat Evi oyun odasında eğitim alan öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Vatandaşların ilgiyle takip ettiği gösteri büyük alkış aldı.


Program sonrası stantları gezen Şener, kursiyerlerin ’Anneler Günü’nü kutlayarak çiçek takdim etti. Kursiyerlerle sohbet eden Şener, hazırlanan ürünlerden dolayı teşekkür etti.


Kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte yöresel yiyecek ve içeceklerin bulunduğu stantlar da ziyaretçilerin ilgisini çekti.



Akdeniz’de Anneler Günü etkinliği yoğun ilgi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Beylikova’da Anneler Günü’ne özel anlamlı kutlama Eskişehir’in Beylikova ilçesinde Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde Belediye Başkanı Hakan Karabacak ve beraberindeki heyet, kurs merkezleri ile pazar yerini ziyaret ederek annelerle bir araya geldi. Beylikova ilçesinde Anneler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. ESMEK kurslarımızda ve pazar yerinde vatandaşlarımızla bir araya gelinerek Anneler Günü kutlandı. Gerçekleştirilen etkinlikte annelerin toplumdaki yeri, aile yapısındaki önemi ve emekleri vurgulanarak vatandaşlarla samimi bir buluşma ortamı oluşturuldu. Anneler Günü’nün manevi değeri paylaşılırken, günün anlam ve önemine ilişkin iyi dilekler iletildi. Programa Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak, CHP İlçe Başkanı Yusuf Baykara, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanımız Sevgi Oruç ve Meclis Üyesi Mualla Pekkal katılım sağladı. Etkinlik boyunca vatandaşlarla bir araya gelerek Anneler Günü’nü tebrik etti. Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak, "Annelerimiz, hayatımızın en kıymetli değeridir. Sevgi, fedakârlık ve emekleriyle toplumun temelini oluşturan annelerimizin her zaman yanındayız. Bu özel gün vesilesiyle tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık ve huzur diliyorum" diye konuştu. Başkan Karabacak, belediye olarak, aile yapısının en önemli unsuru olan annelere yönelik destek ve farkındalık çalışmalarının devam edeceği vurgulandı. Etkinlik, vatandaşların memnuniyetiyle sona erdi.
Adana Kontrolsüz yıkımda yeni gelişme: 1 kişi tutuklandı, 3 şüpheliye adli kontrol verildi Adana’da kontrolsüz bina yıkımı sırasında kaldırımda bekleyen bir kadının son anda kaçarak kurtulduğu olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 4 şüpheliden 1’i tutuklandı. Olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde 6 Mayıs günü meydana geldi. Yıkımı yapılan binanın kontrolsüz şekilde çökmesi sırasında kaldırımda bulunan bir kadın son anda kaçarak ölümden kurtulmuş, yaşanan panik anları çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarına yansımıştı. Görüntülerin haber olmasının ardından savcılık harekete geçti. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, A.Ç., B.R.K., H.Y. ve Y.Ç., ’kasten bina çökmesine, toprak kaymasına, çığ düşmesine, sel veya taşkına neden olma’ suçlamasıyla tutuklama talebiyle Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikte savunma yapan şüpheliler, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını öne sürdü. Şüphelilerden A.Ç. kamyon şoförü olduğunu belirterek tüm tedbirleri aldıklarını savunurken, B.R.K. ise binanın ön tarafını görmediğini ve yıkımın yola doğru gerçekleşmediğini iddia etti. H.Y.’de sahadan sorumlu olduğunu, araçları durdurmaya çalıştığını söyledi. Şüpheli Y.Ç. ise binanın riskli yapı kapsamında belediyeden izinli şekilde yıkıldığını belirterek, "Can ve mal kaybı olmadı. Araçları durdurduk ancak bazı sürücüler uyarıları dikkate almadı" dedi. Şüpheli avukatı da müvekkillerinin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını, sabit ikametgah sahibi olduklarını ve kaçma şüphelerinin bulunmadığını belirterek tutuksuz yargılama talebinde bulundu. Mahkeme, A.Ç., B.R.K. ve H.Y. hakkında tutuklama talebini reddederek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verdi. Şüphelilere haftada bir gün imza verme ve yurt dışına çıkış yasağı tedbiri uygulandı. Hakimlik, Y.Ç. hakkında ise kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, delilleri karartma ve kaçma ihtimalinin olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verdi. Şüpheli cezaevine gönderildi.
Osmaniye Masallar sahneye taşındı, meslek liselilerden miniklere masal gösterisi Osmaniye’de meslek liselilerce sahnelenen masal gösterileri büyük beğeni topladı. "Ben Her Yerde Varım" ve "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinlikleri kapsamında Osmaniye Rahime Hatun Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikler, alan öğretmenleri Nesrin Temurtaş ve Melek Kahraman rehberliğinde gerçekleştirildi. Okulun uygulama anaokulunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" ile "Rapunzel" masallarını sahneye taşıdı. Yöresel unsurlar ve eğitici mesajlarla yeniden yorumlanan masal gösterileri, renkli kostümler ve sahne dekorlarıyla dikkat çekti. Minik öğrencilerin ilgiyle takip ettiği etkinlikte, çocuklar hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşadı. Program boyunca anaokulu öğrencilerinin heyecanı gözlerden kaçmazken, meslek lisesi öğrencileri de alan bilgilerini uygulama fırsatı buldu. Öğrenciler, çocuklarla birebir iletişim kurarak mesleki deneyim kazandı. "Kurduğumuz tiyatro ekibi yalnızca okulumuzda değil, farklı okullarda da öğrencilerle buluşacak" diyen Okul Müdürü Reşit Pırnaz, "Öğrencilerimizin hazırladığı bu anlamlı etkinlikler bizleri gururlandırmıştır. Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayan, eğitici yönü güçlü bu çalışmalar aynı zamanda öğrencilerimizin mesleki becerilerini geliştirmelerine önemli katkılar sunmaktadır. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kurmuş olduğumuz tiyatro ekibi yalnızca okulumuzda değil, farklı okullarımızda da sahne alarak öğrenciler ile buluşacaklar. "Ben Her Yerde Varım" "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" sloganıyla çıktığımız bu yolda öğrencilerimizin çalışmasını mayıs ayı boyunca anaokulu ve ilkokullarımızda göstermeye devam edeceğiz" dedi. Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlayan etkinliklerin, önümüzdeki süreçte farklı okullarda da devam edeceği belirtildi.