ASAYİŞ - 27 Eylül 2025 Cumartesi 15:38

Düğünde ateş alan silah 20 yaşındaki genci hayattan kopardı

A
A
A
Düğünde ateş alan silah 20 yaşındaki genci hayattan kopardı

Mersin’de bir düğünde kazara ateş aldığı değerlendirilen silahtan çıkan mermi ile vurularak hastaneye kaldırılan 20 yaşındaki Yakup Sarıca hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili şüphelinin tespit edilmesi için çalışma başlattı.



Olay, merkez Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi 5966 sokaktaki bir evinde çatısında meydana geldi. İddiaya göre, düğüne gelen bazı kişiler silahlarla ateş etmek için çatıya çıktı. Şahısların ateş ettiği sırada çatıda bulunan Yakup Sarıca bir tabancadan çıkan kurşunla sırtından vuruldu. Yaralanan Sarıca, orada bulunanlar tarafından şehir hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı genç kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri şüphelinin belirlenmesi için çalışma başlatırken, çok sayıda boş kovan bulunduğu öğrenildi.


Adli tıpta yapılan otopsi sonrasında Hz. Ali Camii’ye getirilen gencin naaşı, kılınan namazın ardından Güneykent Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


(FVZ-HİV-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Vali Çiçek, Şehir Hastanesi’ne açılacak Hal Kütüphanesini inceledi Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kayseri Şehir Hastanesi’ne yaptırılan Halk Kütüphanesi’ni inceledi. Çiçek, kütüphaneyi Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma olarak değerlendirdi. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve Kayseri Şehir Hastanesi bünyesinde hayata geçirilen Halk Kütüphanesi, kısa süre içerisinde kapılarını öğrenciler, hastalar ve hasta yakınları için açmaya hazırlanıyor. Umudu, bilgiyi ve iyileştirici gücü aynı çatı altında buluşturan bu özel proje, sağlık ve kültürü anlamlı bir noktada birleştiriyor. Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yaptırılan kütüphanede incelemelerde bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, projeyi ‘Türkiye’ye örnek olacak muhteşem bir çalışma’ sözleriyle değerlendirdi. Vali Çiçek, hastane ortamında kitaplarla buluşmanın, insanların ruhuna dokunan çok kıymetli bir hizmet olduğuna dikkat çekti. Kitapların terapi edici bir gücü olduğuna inandığını ifade eden Vali Çiçek, "Özellikle uzun süre hastanede kalan hastalar ve hasta yakınları için bu kütüphanenin büyük bir moral ve umut kaynağı olacağını vurguladı. Kütüphanede yalnızca okuma alanlarının değil, aynı zamanda hastalara ve hasta yakınlarına kitap taşıma hizmetinin de sunulacak olması, projeye ayrı bir anlam kazandırıyor" diye konuştu. Vali Çiçek, bu anlamlı projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Özcan’a, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun’a, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan’a, kütüphanenin yapımı için yer tahsisi konusunda destek veren firma yetkililerine ve katkı sunan herkese teşekkür etti. Vali Gökmen Çiçek ayrıca, Kayseri Şehir Hastanesi Halk Kütüphanesi’nin yalnızca Kayseri için değil, Türkiye genelinde benzer projelere ilham verecek örnek bir çalışma olduğunu belirterek, bu tür sosyal ve kültürel projelerin artarak devam edeceğini belirtti.