EKONOMİ - 29 Mayıs 2024 Çarşamba 08:57

Kurbanlık satışları başladı, kıran kırana pazarlık

A
A
A
Kurbanlık satışları başladı, kıran kırana pazarlık

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala her ilde olduğu gibi Mersin’de de vatandaşlar hayvanlarını erkenden almaya başladı. Büyükbaş hayvanların genelde 110 ile 170 bin TL arasında satıldığı kentte satıcılar ile alıcılar arasında gerçekleşen pazarlıklar dikkat çekti.


16 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde tüm yurtta kurbanlık hayvanların satışları başladı. Mersin’de de önceden hayvanlarını almak isteyen vatandaşlar, çiftliklere giderek kurbanlık seçiyor. Seçtikleri hayvanlar üzerinden satıcıyla pazarlığa tutuşan vatandaşlar, aracıların da araya girmesiyle heyecanlı anlar yaşanmasına neden oluyor. Kıran kırana geçen pazarlıkların ardından hayvanlarını alan vatandaşlar, bu sene fiyatların biraz yüksek olduğunu söyledi.


Büyükbaş hayvanların kilogramına göre 110 ile 170 bin TL arasında olduğu belirtildi. İsteyenlerin pazarlıkla, isteyenlerin ise büyükbaş hayvanları canlı kilogram fiyatından aldığı öğrenildi. Kentte büyükbaş hayvanların canlı kilogram satış fiyatının 250 ile 270, küçükbaş hayvanların ise 260 ile 280 arasında olduğu kaydedildi.


Kurbanlık almaya geldiklerini belirten Yaşar Anıt, "6 kişi olarak karar verdik, biraz önce pazarlıkla hayvanımızı 140’a aldık. Rabbim hayırlı etsin, herkese de nasip etsin" dedi.


Dört kuşaktır hayvancılıkla uğraştıklarını aktaran besici Ümit Değer ise, "Kurbanlık hayvanlara talep güzel, satışlarımız da güzel. Bütün bütçelere uygun kurbanlıklarımız mevcut. Kurbanlıkların fiyatı kilogramına göre 110 ile 170 bin TL arasında değişiyor" diye konuştu.


Kurban Bayramı öncesinde hayvanlarının yüze 75’ini sattıklarını ve il dışından memleketlerine gelecek müşterileri de olduğunu ifade eden Değer, satıştan kesime kadar tüm hizmeti verdiklerini söyledi.



Kurbanlık satışları başladı, kıran kırana pazarlık

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Acil Durum Hastanesinde son hazırlıklar tamamlanıyor Denizli’de inşaat çalışmaları tamamlanan 500 Yataklı Acil Durum Hastanesi’nde ameliyathane, poliklinik ve servis odalarındaki tıbbi malzemelerin yerleştirilme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Modern yapısı ve ileri teknoloji tıbbi cihazlarla Denizli’de sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir yeri olacak olan, 47 bin metrekare kapalı alana sahip 104 yoğun bakım yatağı ile birlikte toplam 500 yatak kapasitesine sahip Acil Durum Hastanesi’nde; 106 poliklinik, 14 ameliyathane, anjiyografi ünitesi, MR, BT, mamografi, röntgen, USG ve kemik dansitometri gibi ileri teknoloji tıbbi cihazlarımız bulunuyor. Hastanede son teknolojik tıbbi cihazlarla donatılan ameliyathaneler, ferah ve geniş poliklinik alanları, hasta ve yakınlarının konforu düşünülerek tasarlanan servis odalarında da hummalı çalışmalar devam ediyor. Birimlerde kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri devam ederken, bir yandan da tıbbi cihazların kurulumu yapılıyor. Poliklinik ve servis odalarında hasta yatağı, televizyon, buzdolabı gibi araç ve gereçler yerleştiriliyor. Hastanede yürütülen son çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Acil Durum Hastanesi’nin Denizli için önemli bir sağlık yatırımı olduğunu vurgulayarak, hastanedeki mefruşat yerleşimi ve cihaz kurulumlarının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi. Son hazırlıkların tamamlandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Öztürk, "Ameliyathanelerimizden polikliniklerimize kadar hastanemiz en güncel standartlara uygun şekilde donatılıyor. Ekiplerimiz gece gündüz hastanemizi Denizli halkımızın hizmetine sunmak için çalışıyor. Yakın zamanda hastanemizin kapılarını vatandaşlarımıza açacağız" dedi.