ASAYİŞ - 27 Aralık 2024 Cuma 17:35

Mersin’de yılbaşı öncesi denetim

A
A
A
Mersin’de yılbaşı öncesi denetim

Mersin’in Yenişehir ilçesinde yılbaşı öncesi yapılan denetimlerde hijyen ve gıda güvenliği standartlarına uymayan işletmelere cezai işlem uygulandı.


Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını korumak ve tüketicilerin mağduriyet yaşamasını engellemek için ilçedeki kuruyemiş ve benzeri gıda ürünleri satan işletmeleri denetledi. Denetimlerde hijyen şartlarının yanı sıra işletmelerin ruhsatlarının geçerliliği, satılan ürünlerin raf ömrü, imalat tarihi, etiket fiyatları ve son kullanma tarihleri incelendi. Hijyen ve gıda güvenliği standartlarına uymayan işletmelere cezai işlem uygulandı.



"Vatandaşlarımızın sağlığını her zaman ön planda tutuyoruz"


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, denetimlerin süreceğini belirterek, "Vatandaşlarımızın sağlığını her zaman ön planda tutuyoruz. Halkımızın güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmesini sağlamak için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Özellikle gıda ürünlerinin hijyen ve güvenlik standartlarına uygunluğunu denetleyerek, sağlıksız ve güvenliği tehlikeye atan işletmelere karşı gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz. Halkımızın sağlığını korumak ve tüketicilerin mağduriyet yaşamasını engellemek adına düzenli olarak denetimlerimiz devam edecek" dedi.



Mersin’de yılbaşı öncesi denetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray’dan erkek basketbol takımıyla ilgili açıklama Galatasaray, Bursaspor Basketbol’da forma giyen eski basketbolcusu Göksenin Köksal ve Bursa ekibiyle oynadıkları maçın ardından takım otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili açıklama yayımladı. Galatasaray, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10. haftasında deplasmanda oynadığı Bursaspor Basketbol maçında yaşananlar ve sonrasında otobüse yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Erkek Basketbol Takımımızın 6 Aralık tarihinde Bursaspor ile oynadığı maçın son bölümünde ve sonrasında yaşanan olayların basında yer alması üzerine bu bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı doğmuştur. Maçın sonuna doğru takımımızın benchine ve yöneticilerimize ağır küfürler eden, maçtan sonra da ’Galatasaray benim yuvam’ diye açıklama yapan eski Galatasaray kaptanı, şimdi Bursaspor oyuncusu Göksenin Köksal ile ilgili tüm girişimler Türkiye Basketbol Federasyonu nezdinde yapılacaktır. Bu vesileyle hatırlatmak isteriz ki; Galatasaray efsaneleri bu şanlı formayı sadece giydiklerinde değil, çıkardıkları zaman gösterdikleri tavırlarla efsane olmuşlardır. Ayrıca maç sonrası takım otobüsümüz salon çıkışında taşlanmış, sporcularımızın can güvenliği tehlikeye atılmıştır. Bu saldırılar yalnızca Galatasaray’a değil, Türk sporunun saygınlığına yapılmıştır. Sahada rekabet olur; ama küfür, nefret ve şiddetin kabul edilmesi asla mümkün değildir. Kulübümüz konuyla ilgili sorumluların hesap vermesi için gerekli girişimleri sonuna kadar yapacaktır."