YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2012 Cuma 10:58

FETHİYE`DE 19 FAİLİ MEÇHUL OLAY YENİDEN İNCELENECEK

A
A
A
FETHİYE`DE 19 FAİLİ MEÇHUL OLAY YENİDEN İNCELENECEK

Fethiye`de Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Fethiye merkez, belde ve köylerinde meydana gelen ve faili meçhul olarak bekleyen 19 ölüm olayları ile ilgili dosyaları tekrar açarak, faillerinin bulunması için yeni bir çalışma başlattı.
Fethiye`de 1993 yılından buyana merkez, belde ve köylerde meydana gelen cinayetlerin bulunamayan zanlılarının yakalanabilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan çalışmalar, polis ve jandarma gözetiminde sürüyor. Jandarma ve emniyet bölgelerindeki cinayet ve şüpheli ölümlerin aydınlatılabilmesi için 19 dosyanın yeniden incelendiği öğrenildi.
1993 yılında Salih Teksen, H. Korkmaz, 1995 yılında Kargı Köyü`nden Kemal Küçük aynı yıl Çengel Köyü`nden Yadigar Küçükçakıcı, 1996 yılında Fethiye merkezde Durmuş Zorlu, 1997 yılında Bayır Köyü`nde İbrahim Acar, 1998 yılında Esenköy Köyü`nde Süleyman Dobra, 1999 yılında Karaçulha`da Şener Demir, 2000 yılında Sarıyer Köyü`nde Mülazım Demir, 2001 yılında Dudu Şimşir yine aynı yıl Kabaağaç Köyü`nden Metin Güvenç ve Fethiye merkezde Mustafa Dereli, 2002 yılında Boncuklu Koyu`nda ismi belirlenemeyen bir şahıs, 2004 yılında Kumluova beldesinde deniz kıyısına vurmuş vaziyette ismi belirlenemeyen bir şahıs, 2005 yılında Karaçulha beldesinde elektrik santrali havuzunda bulunan ismi belirlenemeyen bir başka şahıs yine aynı yılda Akarca Mahallesi`nde bıçaklanarak öldürülmüş vaziyette bulunan İngiliz uyruklu John Anthony Cannon, 2007 yılında Hatice Çetin, 2009 yılında Kabak Koyu`nda cesedi bulunan Süleyman Akyurt ve yine aynı yılda Karaçulha beldesinde bir petrol istasyonunda kurşunlanmış vaziyette bulunan Asım Dağlı ve Mustafa Kökçü`nün cinayet dosyaları bir kez daha açılarak, incelemeye alındığı öğrenildi.
Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz`ün faili meçhul olarak yıllardır raflarda bulunan bu dosyaları bir kez daha açıp, incelemeye aldığı ve ipuçları ile birlikte geniş çaplı inceleme ve araştırma başlattığı öğrenildi. Faili meçhul ölüm olayları ile ilgili olarak ihbarda bulunmak isteyenlerin en yakın jandarma ve polise başvurabileceği, ihbarların gizli tutulacağı da öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.