ASAYİŞ - 15 Ocak 2026 Perşembe 13:09

Bodrum’da uyuşturucu operasyonu: "3 sanığa 22 yıl 6 ay hapis"

A
A
A
Bodrum’da uyuşturucu operasyonu: "3 sanığa 22 yıl 6 ay hapis"

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen yüklü miktardaki uyuşturucu maddelerle ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan yargılanan 3 sanığa ayrı ayrı 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.


Edinilen bilgiye göre, 8 Mayıs 2025 tarihinde yapılan istihbarat çalışmaları sonucu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda evde yapılan aramada 2 kilo 200 gram skunk, 870 gram kokain ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alınarak tutuklandı. Tutuklu sanıklar Fırat Eşin, Yunus Duman, Recep Altay, İ.K. ve A.B., Bodrum 2’nci Agır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada Recep Altay, pişman olduğunu belirterek, "Ben böyle olmasını istemezdim, çok pişmanım" dedi. Diger sanıklar ise beraat talebinde bulundu.



3 sanığa ağır ceza


Mahkeme, İ.K. ve A.B. hakkında beraat kararı verdi. Diğer 3 sanık ise uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan ayrı ayrı 22 yıl 6 ay hapis cezasına ve her biri için 225 bin lira adli para cezasına mahkum edildi.



Bodrum’da uyuşturucu operasyonu: "3 sanığa 22 yıl 6 ay hapis"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yürek yakan olayda bir kardeş toprakta, diğeri cezaevinde Manisa’nın Kula ilçesinde geçtiğimiz gün kardeşi tarafından bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden 28 yaşındaki genç, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Katil zanlısı kardeş ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, geçtiğimiz gün saat 20.45 sıralarında Kula ilçesi Karataş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hasan Akarsu (28) ile kardeşi U.C.A. (25) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. İkili arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında U.C.A., yanındaki bıçakla ağabeyi Hasan Akarsu’yu ağır yaraladı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Akarsu, ambulansla Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Akarsu, ileri tetkik ve tedavi için Salihli’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen genç kurtarılamadı. Hasan Akarsu için Şah Süleyman Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Akarsu’nun ailesi, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gencin cenazesi, dualar eşliğinde ilçe mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan, olayın ardından gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan U.C.A., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.