ASAYİŞ - 15 Ocak 2026 Perşembe 13:09

Bodrum’da uyuşturucu operasyonu: "3 sanığa 22 yıl 6 ay hapis"

A
A
A
Bodrum’da uyuşturucu operasyonu: "3 sanığa 22 yıl 6 ay hapis"

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen yüklü miktardaki uyuşturucu maddelerle ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan yargılanan 3 sanığa ayrı ayrı 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.


Edinilen bilgiye göre, 8 Mayıs 2025 tarihinde yapılan istihbarat çalışmaları sonucu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda evde yapılan aramada 2 kilo 200 gram skunk, 870 gram kokain ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alınarak tutuklandı. Tutuklu sanıklar Fırat Eşin, Yunus Duman, Recep Altay, İ.K. ve A.B., Bodrum 2’nci Agır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada Recep Altay, pişman olduğunu belirterek, "Ben böyle olmasını istemezdim, çok pişmanım" dedi. Diger sanıklar ise beraat talebinde bulundu.



3 sanığa ağır ceza


Mahkeme, İ.K. ve A.B. hakkında beraat kararı verdi. Diğer 3 sanık ise uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan ayrı ayrı 22 yıl 6 ay hapis cezasına ve her biri için 225 bin lira adli para cezasına mahkum edildi.



Bodrum’da uyuşturucu operasyonu: "3 sanığa 22 yıl 6 ay hapis"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ocak ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için ocak ayına ilişkin 1 milyar 767 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesini hesaplara yatırdık" dedi. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, çocuklara yönelik çalışmalara özel önem verdiklerini ve çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetleri çeşitlendirdiklerini bildirdi. Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında önemli bir rolü olduğunu hatırlatan Bakan Göktaş, ‘Sosyal Ekonomik Destek’ hizmeti ile çocukları, ailelerinin yanında ve sosyal çevreleri içerisinde desteklediklerini ifade etti. Bakanlık olarak, çocukların eğitimli, sağlıklı ve kendine güvenen birer fert olarak yetişmeleri, güvenli ve sevgi dolu bir aile ortamında büyümeleri için gayretle çalıştıklarının altını çizen Bakan Göktaş, bu kapsamda, "Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için ocak ayına ilişkin 1 milyar 767 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesini hesaplara yatırdık" şeklinde konuştu. Göktaş, ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin ortalama 9 bin 723 liraya yükseldiğini belirterek, artışlı ödemelerin şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını bildirdi.
Uşak Uşak’ta tarım teşkilatı çiftçilerle bir araya geldi Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, teknik personelle birlikte İlyaslı Köyü’nü ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, teknik personelle birlikte İlyaslı Köyü’nde bir araya gelerek hastalıktan ari hayvancılık işletmelerinin önemi, son dönemde hububat alanlarında zarara yol açan ekin kambur böceği ile mücadele yöntemleri ve TARSİM tarım sigortasının kapsamı hakkında üreticilere bilgilendirme yapıldı. Hububat tarlalarında gerçekleştirilen incelemelerde zararlının mevcut durumu değerlendirilirken, alınması gereken kültürel ve kimyasal mücadele yöntemleri konusunda çiftçilere teknik bilgiler aktarıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, hastalıktan ari hayvancılık işletmelerinin hem verimlilik hem de ülke hayvancılığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, üreticileri bu alanda yürütülen destek ve projelerden faydalanmaya davet etti. Ayrıca, iklim kaynaklı riskler ve tarımsal zararlılara karşı üreticilerin mağduriyet yaşamaması adına TARSİM tarım sigortasının mutlaka yaptırılması gerektiği hatırlatıldı. Ziyaret sonunda üreticilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren İl Müdürü Bilir, çiftçilerin talep ve sorunlarını dinleyerek çözüm odaklı değerlendirmelerde bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından da paylaşılan ziyarette, tarımın her alanında üreticilerin yanında olunmaya devam edileceği vurgulandı.