EKONOMİ - 10 Kasım 2025 Pazartesi 12:18

Fethiye Ölüdeniz 2. etap yol çalışması devam ediyor

A
A
A
Fethiye Ölüdeniz 2. etap yol çalışması devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçesinde sorumluluk alanındaki yollarda yatırımlarını sürdürüyor. Fethiye Ölüdeniz yolunda gerçekleştirdiği 328 milyon TL’lik yatırımın 1. ve 3. etabını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Ovacık-Şehir içi 2. etap çalışmalarına başladı.


1. ve 3. etap tamamlandı


Tamamlanan 1. etap Patlangıç-Ovacık çalışmaları kapsamında 2 bin 400 metre pmt serimi, bitümlü temel serimi, binder serimi, 2 bin 100 metre oto korkuluk ve 300 metre bordür imalatı yapıldı. Ortalama yol genişliği 15 metre oldu.


Projenin 3. etabı Hisarönü-Ölüdeniz’de ise 2 bin 650 metre BSK ve pmt serimi, bin 173 metre oto korkuluk, 2 bin 200 metre içme suyu hattı, 300 metre motorcu dostu bariyer, 2 bin 730 metre bordür, bin 865 metrekare parke ve 2 bin 550 metre hendek beton kaplama çalışmaları tamamlandı.


Genel proje kapsamında 11 bin metre sıcak asfalt serimi, 2 bin 200 metre içme suyu hattı, bin 600 metre yağmur suyu hattı ve 6 bin 500 metre çelik oto korkuluk yapımı yer alıyor.


Çalışmaların dört etapta tamamlanması planlanırken, 4. etap kapsamında Ölüdeniz-Kayaköy yolundaki uygulamalar 2 bin metrelik 200’lük duktil içme suyu hattının imalatıyla başladı.


Ölüdeniz Mahalle Muhtarı Kaya Kaya, "Geçen yıl başlayan birinci etap Fethiye-Ölüdeniz yolumuzun ikinci etabı Atatürk Caddesi’nde başladı. Ölüdeniz’imize hayırlı olsun diyorum. Çok güzel bir proje, büyük bir yatırım, büyük cesaret. Ahmet Başkan’ımıza çok teşekkür ederim" dedi.


Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Harita Teknikeri Süleyman Soy, tamamlanan etapların ardından 2. etap çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Fethiye-Ölüdeniz yolunda gerçekleştirdiğimiz 328 milyon Türk Lirası değerindeki yatırım çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Tamamladığımız birinci etap Patlangıç-Ovacık yolu ve üçüncü etap Hisarönü-Ölüdeniz yolunun ardından ikinci etap Ovacık-Şehiriçi güzergahında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu etap kapsamında 7 bin metre uzunluğunda yağmur suyu hattı, kaldırım düzenlemeleri, sıcak asfalt serimi, istinat duvarı yapımı ve döner kavşak düzenlemeleri hayata geçirilecektir. Dördüncü etap Ölüdeniz-Kayaköy yolundaki çalışmalarımız da 2 bin metrelik 200’lüklü içme suyu hattı ile başlamıştır" dedi.


Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye-Ölüdeniz yolundaki çalışmaların bölge için büyük önem taşıdığını belirterek, Fethiye ve Ölüdeniz, sadece Muğla’nın değil Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu, bu bölgede yapılan her yatırımın, hem vatandaşlara günlük yaşamını hem de turizmimizi doğrudan etkilediğini açıkladı.



Fethiye Ölüdeniz 2. etap yol çalışması devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya KONESOB’ta Karabacak yeniden başkan seçildi Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (KONESOB) seçim heyecanı yaşandı. Tek liste halinde girilen olağan genel kurulda Muharrem Karabacak güven tazeleyerek başkanlığa seçildi. KONESOB Olağan Genel Kurulu, Karatay Gençlik Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Genel kurulda ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere’nin divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, 4 yıllık çalışma faaliyet raporu izlendi. Genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Muharrem Karabacak, "Bugün burada böylesine güçlü, köklü, ve büyük bir ailenin neferi olmaktan duyduğum gurur, onur ve heyecanını özellikle belirtmek istiyorum. ‘Derdi olmayanın sevdası olmaz’ göreve geldiğimiz ilk günden itibaren odalarımızın esnaf ve sanatkarlarımızın her daim yanında olduk. Hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Gece gündüz demeden 7/24 esasıyla esnafımızın derdiyle dertlendik. Sevdamıza doğru yol aldık. Kapısını çalmadığımız esnaf, halini sormadığımız sanatkarımız kalmadı diye düşünüyoruz. İstişare ettik, dinledik. Gerçekleştirdiğimiz istişare toplantılarıyla sorunlara birlikte çözüm bulduk ve bugün geldiğimiz noktada Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin projeleri, yenilikçi icraatları ve kurumsallığıyla Türkiye’de örnek gösterilen birlikler içerisine girdik. Ortaya koyduğumuz salon gösteriyor birlik ruhuyla, iletişim anlayışıyla, esnaf ve sanatkarlarımızın hep birlikte güçlü ve gür sesi olduk. Bugün burada sizlerle birlikte yeniden bismillah diyoruz. Yeni bir döneme daha aynı inançla, aynı heyecan ve kararlılıkla giriyoruz" dedi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Genel kurulda, tek lise ile Muharrem Karabacak yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Muharrem Karabacak başkanlığındaki KONESOB’un yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; "Yönetim kurulu asil üyeler; Osman Alp, Kadır Kağnıcıoğlu, Emin Baranok, Feridun Göner, Fikri Kurt, Mehmet Ünlügül, Mehmet Günbaş, Osman Büker. Yönetim kurulu yedek üyeler; Veli Baranok, Faruk Aydın, Ali Yazar, Süleyman Çevik, Hasan Ünvar, Ahmet Dolmacı, Erdem Öztek, Hüseyin Küçükavcılar, Ali Gökçek. Denetim kurulu asil üyeler; Abdullah Acıbadem, Muhlis Bülbül, Ali Serdar Uzal, Mehmet Adil, Mustafa Ünver. Denetim kurulu yedek üyeler; Cemal Kınaç, Mustafa Elmalı, Abdullah Çiftci, Arif Bağcı, Muhittin Sever. Disiplin kurulu asil üyeler; Veyis Güçlü, Bilal Duvarcı, Muhammet Acar, Abidin Dilber, Ramazan Kuşpınar. Disiplin kurulu yedek üyeler; Arif Yeşildaş, Ömer bardakçı, Levent Emir, Ahmet Sönmez ve İsmail Yabanoğlu."