Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri, geniş orman varlığı ile dünyanın en önemli kentlerinden biri olan Muğla’yı korumak için çalışmalarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri il genelinde önemli noktalara 7 fotokapan kurdu. Çevre kirliliğini önlemek, izinsiz çöp, moloz, hafriyat atıklarını doğaya bırakanları tespit etmek için kurulan fotokapanlar ve yapılan sıkı denetimler sayesinde bugüne kadar 1480 kişi ve işletmeye 13 Milyon 113 bin 856 TL ceza kesildi.
Bin 480 kişi ve işletme fotokapanlarla tespit edildi
Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri özellikle çevre kirliliğine neden olan faaliyetlerin yoğunlaştığı birçok noktada 7/24 görev yapıyor. Denetim ve önleme faaliyetlerini daha etkin hale getirmek amacıyla bu noktalarda gece ve gündüz izleme yapabilen fotokapan sistemleri kuruldu. Bu sayede kaçak döküm yapan kişi ve araçlar anlık olarak tespit edilerek gerekli yasal işlemler hızla uygulanıyor. Zabıta ekipleri fotokapanlar ve yapılan sıkı denetimler sayesinde bugüne kadar 1480 kişi ve işletmeye toplam 13 Milyon 113 Bin 856 TL idari yaptırım uyguladı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada çevrenin korunması konusunda vatandaşların ve işletmelerin daha duyarlı olması gerektiği vurgulandı ve çevre kirliliğine sebep olan faaliyetlerin 444 48 01 nolu çağrı merkezine bildirilmesinin önemli olduğu vurgulandı.









