GÜNDEM - 23 Nisan 2025 Çarşamba 22:09

Marmaris’in miniklerini doyasıya eğlendi

A
A
A
Marmaris’in miniklerini doyasıya eğlendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde emekli olduktan sonra her maaşından aldığı bayraklar ile oturduğu sokağı bayram yerine dönüştüren Marmaris’in ’23 Nisan Dedesi’ Salih Yazgan bu yıl da 12. kez coşkuyla 23 Nisan’ı çocuklarla kutladı.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Marmaris’in ’23 Nisan Dedesi’ veya ’Bayrak Dedesi’ olarak tanınan Salih Yazgan, oturduğu 105. Sokak’ta geleneksel hale getirdiği 23 Nisan kutlamalarını bu yıl da coşkuyla ve çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirdi. İlçede düzenlenen resmi programların ardından saat 16.00’da etkinliğine başlayan Yazgan’ın bu yıl 12.’sini düzenlediği 105. Sokak 23 Nisan Kutlama etkinliğinde yüzlerce çocuğa unutulmaz bir bayram yaşattı, onlarla oynadı ve adeta çocukluğuna geri döndü.



Her yıl olduğu gibi bu yıl da 105. Sokak, Türk bayraklarıyla donatılırken, çocuklara yüz boyama, dans ve illüzyon etkinlikleri yapıldı. Kutlamalar kapsamında Türk Chopper Marmaris üyeleri, çocuklara özel motor geçidi düzenledi. Zumba eğitmeni Funda Ertürkmen’in enerjik dans gösterileri çocuklara ritim ve eğlence dolu anlar yaşattı. Yüz boyama stantları, şarkılar, danslar ve çeşitli oyunlarla devam eden etkinlikte, ünlü illüzyonist Mandrake Kemal’in gerçekleştirdiği gösteri çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.



"Ben hala 7 yaşındayım"


70 yaşındaki emekli terzi Salih Yazgan düzenlediği program ile ilgili yaptığı açıklamada "Marmaris’te bugün çocukları 105. Sokak’ta topladık. Her şeyden önce şerefle, gururla söylemek isterim ki çok mutluyum. Ben hala 7 yaşındayım. Yaşım 70 ama içimdeki çocuk hiç büyümedi. O yüzden 23 Nisan benim için hep aynı heyecan, hep aynı neşe. Bugün çocukları izledim, içlerinden gelen coşkuyu gördüm. Her yerde 23 Nisan kutlandı belki ama bu sokakta, burada çocuklar çok daha mutlu oldular. En çok da bir çocuğun ’Biz okula gitmeyelim, her sene 23 Nisan’ı bu sokakta kutlayalım’ sözleri yüreğime dokundu. İşte bu söz beni onurlandırdı. İyi ki bu çocuklarla bir aradayım ve iyi ki bu bayram bizim. Ömrüm yettiği sürece, Cenab-ı Allah beni bu yatağa yatırmadıkça, bu çocukları bırakmayacağım. Çünkü ben büyümedim, çünkü ben bu bayrama aitim" sözleri ile daima çocuk kalacağını belirtti.



Marmaris’in miniklerini doyasıya eğlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.