GÜNDEM - 17 Ocak 2025 Cuma 13:10

Muğla’da “Gençlik hizmetlerinde yerinde rehberlik” programı gerçekleştirildi

A
A
A
Muğla’da “Gençlik hizmetlerinde yerinde rehberlik” programı gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel Daire Başkanlığı ile Muğla İl Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Gençlik Hizmetlerinde Yerinde Rehberlik” programı kapsamında, Muğla’nın dört bölgedeki gençlik hizmetlerine yönelik ziyaretler gerçekleştirildi.



Program çerçevesinde, Marmaris, Milas, Yatağan ve Bodrum ilçelerinde, gençlere yönelik manevi rehberlik faaliyetleri yerinde incelendi ve danışmanlarla istişarelerde bulunuldu. Marmaris İlçe Müftülüğü ve Diyanet Gençlik Merkezi ziyaret edilerek, gençlere yönelik yürütülen faaliyetler değerlendirildi. Milas’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) öğrenci yurdu ziyaret edilerek yurt müdürü ve manevi danışmanlarla buluşuldu. Ziyaret sırasında, gençlerin bakım beklentilerinin karşılandığı ya da gidişatların durumları görüşüldü. Yatağan’da İlçe Müftülüğü ve Diyanet Gençlik Merkezi’ne yapılan ziyaret, manevi tedavi ve sahadaki etkiler ele geçirildi. Gençlere yönelik hizmetlerin daha etkin hale getirilmesi için çeşitli öneriler tartışıldı. Bodrum’da Diyanet Gençlik Merkezi ziyaret edilerek, manevi danışmanlarla bir araya gelindi. Diyanet İşleri Başkanlığı ülkelerinin gençlik yelpazesi ve etkileri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. İlçe Müftü Vekili ve Şube Müdürü Mücahit Demiroğlu, İlçe Gençlik Koordinatörü Mustafa Ertürk ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bodrum sorumlusu Hüseyin Gerze’ye teşekkür edildi. Ardından açıklama yapan Muğla İl Diyanet Gençlik Koordinatörü Cüneyt Çakır, “Ziyaretlerimizde çocuklarımızı kabul eden Marmaris Müftümüz Dr. Yunus Acar, Milas Müftümüz Yusuf Yaşar ve Yatağan Müftümüz Durmuş Ali Çetmi’ye, Gençlik Koordinatörlerimize ve Şube Müdürlerimize ziyaretlerimize teşekkür ederek” teşekkür etti.



Ziyaretlere, Diyanet İşleri Başkanlığı Şefi Murat Demir, Eğitim Uzmanı İbrahim Halil Onur ve Muğla İl Diyanet Gençlik Koordinatörü Vaiz Cüneyt Çakır katıldı.



Muğla’da “Gençlik hizmetlerinde yerinde rehberlik” programı gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez Kent Tiyatrosu’nun 2026 rehberi Kepez Kent Tiyatrosu (KKT), yeni yılda da Kaç Baba Kaç, Medyum, Dilek Elması ve Bu Benim Masalım oyunlarıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak. Kepez’de 2026 yılı sanatla, tiyatroyla ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçecek. Kepez’in ödüllü ekibi, Kepez Kent Tiyatrosu, yeni yılda 2’si çocuk, 2’si yetişkin olmak üzere toplam 4 oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek. Yetişkin oyunları arasında, 2025’te büyük ilgi gören ve bol kahkahasıyla dikkat çeken Kaç Baba Kaç ile kara komedi türündeki Medyum seyirciyle buluşacak. Her iki oyunda dönüşümlü olarak Cuma ve Cumartesi günleri saat 20.00’da sahnelenecek. 2026’nın ilk oyunu Kaç Baba Kaç, 2 Ocak 2026 Cuma (Bugün) saat 20.00’da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Dünyaca ünlü İngiliz yazar Ray Cooney’nin kaleminden, Haldun Dormen çevirisi ve Gökhan Avkıran yönetmenliğinde sahneye taşınan oyun 16 yaş ve üzeri izleyiciye hitap ediyor. Kepez Kent Tiyatrosu’nun deneyimli kadrosunun sahneleyeceği oyun, 2025 sezonunda gördüğü yoğun ilginin ardından 2026’da da izleyiciyle buluşacak. Oyunun merkezinde, kariyerinin en önemli konuşmasına hazırlanan Dr. David Morgan yer alıyor. Ancak yıllar önce yaşadığı kısa bir ilişkinin beklenmedik sonuçları, hastane koridorlarında birbirinden komik olayların zincirini başlatıyor. Yanlış anlamalar, kimlik karmaşaları ve sürpriz gelişmelerle tempo hiç düşmezken, Dr. Morgan hem kariyerini hem evliliğini hem de akıl sağlığını kurtarmaya çalışıyor. 13 yaş sınırıyla sahnelenecek olan "Medyum", Sam Bobrick’in yazdığı ve yine Gökhan Avkıran’ın yönettiği kahkaha dolu bir kara komedi. Dedektif romanları yazarken geçim sıkıntısı nedeniyle medyumluk yapmaya başlayan Adam’ın, kendisini karmaşık ve komik ilişkiler ağında bulmasını konu alan oyun; kurgusu, mizahı ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekiyor. Kepez Belediyesi Kent Tiyatrosu, çocukları da unutmadı. Yeni yılda iki çocuk oyunu dönüşümlü olarak sahnelenecek. Dilek Elması 5 yaş, Bu Benim Masalım 4 yaşındaki çocuklar için sahne alacak. Çocuk oyunları, Pazar günleri saat 14.00’te dönüşümlü olarak sahnelenecek.