Muğla İl Hayvanları Koruma Kurulu, Vali Yardımcısı Murat Kahraman başkanlığında toplandı. Toplantıda sahipsiz hayvanların yönetimi, bakımevlerinin durumu ve yeni çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Muğla’da sahipsiz hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve yönetimi amacıyla "İl Hayvanları Koruma Kurulu" geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman başkanlığında düzenlenen toplantıda, kentin hayvan hakları ve toplum sağlığı gündemi detaylıca ele alındı.
Toplantıya Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Bölge Müdürlüğü Hayvanları Koruma Şube Müdürü Dr. Engin Bahçeci ile Muğla DKMP Şube Müdürü Sinan Çöp katıldı. Ayrıca belediye başkanlıkları, ilgili kamu kurumlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) katılımıyla çok sesli bir çözüm platformu oluşturuldu.
Toplantının ana gündem maddelerini sahipsiz hayvanların yönetimi ve mevcut barınma alanlarındaki eksiklikler oluşturdu. Toplantıda, bakımevlerindeki fiziki şartların iyileştirilmesi, doğal yaşam alanlarındaki eksikliklerin hızla giderilmesi, sahipsiz hayvanların rehabilitasyon süreçlerinin hızlandırılması gibi konularda görüş birliğine vardı.
Toplantı sonunda, sahipsiz hayvanların hem refahını koruyacak hem de toplumsal düzeni sağlayacak bir dizi tedbir kararı alındı. Kurul, mevcut sorunların giderilmesi için hazırlanan çözüm önerilerinin ivedilikle hayata geçirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun artırılması noktasında mutabık kaldı.









