MAGAZİN - 12 Haziran 2023 Pazartesi 08:20

Bulanık Belediyesi, vatandaşlara müzik şöleni yaşattı

A
A
A
Bulanık Belediyesi, vatandaşlara müzik şöleni yaşattı

Muş’un Bulanık Belediyesi tarafından düzenlenen müzik şöleni büyük beğeni topladı.

Muş’un Bulanık Belediyesi tarafından düzenlenen müzik şöleni büyük beğeni topladı.


Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan ve müzik öğretmenlerinden oluşan koro, Bulanık Gençlik Merkezinde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Müzik ziyafetiyle doyasıya eğlenen Bulanık halkı, unutamayacağı bir gece yaşadı. Bulanık Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, Bulanık halkının sosyal ve kültürel etkinliklere sevdası olan bir halk olduğunu belirterek, "Muhteşem bir konserdi. Ben çok keyif aldım. Umarım buradakilerde keyif aldı. Bu akşam hem Türk Sanat Müziği, hem de Türk Halk Müziği vardı. Böyle bir güzel geceyi bize yaşatan öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Bulanık bu tarz etkinliklerle anılması bizler için bir onurdur. Mutlu olduk. Bundan sonrada bu etkinliklerimiz devam edecektir. İlçemize değer katacak bu tip etkinlikler yapacağız” dedi.


Konserin ardından Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak konser veren öğretmenlere plaket takdim etti.


Konsere İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, Cumhuriyet Başsavcısı Aytekin Tetik, Cumhuriyet Savcısı Halil Demir, Asliye Hukuk Hakimi Ahmet Karaköse, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, Garnizon Komutanı Tekin Kıpçak ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’de "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Uluslararası Matematik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte matematiğin bilim, teknoloji ve günlük yaşam üzerindeki etkisine değinildi. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Uluslararası Matematik Günü kapsamında "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi. İİBF-Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda "Matematik ve Umut" temasıyla düzenlenen program; Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı, Fen Fakültesi Matematik Bölümü, Matematik Kulübü ve Arf Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya öğrencilere seslenerek "Bugün burada matematiğin büyülü dünyasını yaşayarak öğreneceğiz. Biz her şeyden önce öğretmeniz. Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde aramızda çok değerli matematik öğretmenleri de bulunuyor. Öğretmen, öğrenme ortamını oluşturan ve öğrencinin yolunu aydınlatan kişidir. Bu etkinlik, öğrencilere dünyaya bakışı ve geleceği yorumlamanın matematikle mümkün olduğunu gösteriyor" dedi. Programda Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Kişi ile Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Neslihan Usta tarafından matematiğin hayatın her alanında önemli bir yeri olduğunu belirtilerek öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması gerektiği ifade edildi. Farklı yaş grubundan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte matematiğin disiplinler arası önemini yakından görme imkânı elde eden katılımcılar hem eğlendi hem öğrendi. Ayrıca matematik üzerine yapılan resimler, deneyler ve bilgilendirici materyaller gün boyu fuaye alanında sergilendi.