ÇEVRE - 20 Nisan 2024 Cumartesi 18:05

Muş’ta 270 çam ağacı toprakla buluşturuldu

A
A
A
Muş’ta 270 çam ağacı toprakla buluşturuldu

Muş Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle Sultan Alparslan Parkı’nda ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi.


Muş Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile "Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" dolayısıyla Tarihi Murat Köprüsü’ndeki Sultan Alparslan Parkında düzenlen ağaç dikme etkinliğinde 270 çam ağacı toprakla buluşturularak, can suyu verildi.


Muş’un en önemli mesire alanlarından birinin Murat Köprüsü’ndeki Sultan Alparslan Parkı’nda ağaç dikmek suretiyle güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirten Muş Valisi Avni Çakır, "İçinde bulunduğumuz dünya, tabiat bizden sonraki nesillere daha güçlü bir şekilde yetiştirmek üzerimize bir borç. Değerli arkadaşlarım, ecdadımız her zaman için tabiatı korumuş, yeşili korumuş, her fırsatta, her yere tohum dikmiş, fide dikmiş, ağaç dikmiş ve bize bu cennet vatanı emanet etmiş. Bizler de aldığımız bu bayrağı bu güzel ülkeyi gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir, daha yeşil bir dünya bırakmak durumundayız. Bu içinde yaşadığımız çevre, gelecekteki çocuklarımıza daha iyi şekilde bırakmak üzerimizde bir emanettir. O yüzden hep beraber bu anlamda farklı etkinliklerle yeşillendirme çalışmalarına katkı vermemiz lazım. Her bir vatandaşımız evinin bahçesine de ağaç dikerek, fidan dikerek daha da yeşillendirmesi lazım" dedi.


Fidanları toprakla buluşturduklarını söyleyen Çakır, "Daha sonra fidan dikme çalışmalarımız peyderpey devam edecek. Aramızda öğrenci kardeşlerimiz var. Onlarda çok heyecanlı. Onların gençliğinden bizlerde faydalanalım. İnşallah yarın öbür gün çocuklarıyla eşleriyle, torunlarıyla buraya geldiklerinde de bu fidanları biz diktik diyerekten de kendilerine çok güzel bir miras bırakalım inşallah” şeklinde konuştu.


Muş Valisi Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Orman İşletme Müdürü Ufuk Çelik, kurum amirleri ve öğrenciler ağaç dikti.



Muş’ta 270 çam ağacı toprakla buluşturuldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Trendyol Süper Lig: MKE Ankaragücü: 1 - Alanyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Alanyaspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 5. dakikada sol kanattan ce sahasına giren Yusuf Özdemir’in şutunda kaleci Bahadır topu çeldi. 10. dakikada Flips’in ara pasında sol çaprazdan ceza sahasına Chatzigiovanis’in şutunda top ağlarla buluştu. 1-0 19. dakikada Pedrinho’nun pasında topla buluşan Efkan’ın kaleci Ertuğrul’un önde olduğunu görerek ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı. 34. dakikada Sowe’un pasında kaleyi karşıdan gören bir açıdan Bassogog’un şutunda savunma topu çizgiden çıkardı. Hakemler: Emre Kargın, Murat Temel, Murat Şener MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Radakovic, Mujakic, Kitsiou, Moreira, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Cem Tuna Türkmen, Bajic, Rodrigues, Ali Kaan Güneren, Cephas, Tolga Ciğerci, Macheda, Kazımcan Karataş, Mert Çetin Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Furkan Bayır, Aliti, Balkovec, Richard, Fer, Oğuz Aydın, Efecan Karaca, Yusuf Özdemir, Mahgoub Yedekler: Yusuf Karagöz, Lima, Novais, Hwang, Janvier, Majileikwa, Fatih Aksoy, Augusto, De Souza, Silva Teknik Direktör: Fatih Tekke Gol: Chatzigiovanis (dk. 10) (MKE Ankaragücü) Sarı kart: Furkan Bayır (Alanyaspor)
Muğla TCG Nusret Müze Gemisi Marmaris’te ziyarete açıldı TCG Nusret Müze Gemisi Muğla’nın Marmaris ilçesinde ziyarete açıldı. Bugün Belediye Limanına demirleyen gemi 5 Mayıs Pazar günü saat 17.00 a kadar ziyaret edilebilecek. Çanakkale Deniz Savaşı’nın önemli unsurlarından Nusret Mayın Gemisi’nin anısını yaşatmak adına 2011’de aslına uygun tasarlanan TCG Nusret Müze Gemisi, Marmaris Belediye Limanı’nda ziyarete açıldı. Bu tarihi ve şanlı gemiyi gezen ziyaretçilere Çanakkale Deniz Muhabereleri hakkında bilgi veren görevliler, Almanya’dan 1913’te Osmanlı Donanması’na teslim edilen geminin, 2011’de Gölcük Tersanesi’nde birebir inşa ediliş sürecini de anlatarak önemine değindi. İzmir, Bodrum ve Aksaz Deniz Üssü Limanları’nda ziyarete açılan ve Marmarislilerin, öğrencilerin ve turistlerin yoğun ilgisi ile ziyaretçi akınına uğrayan TCG Nusret gemisini gezenler çok duygulandıklarını belirtirken çocuklar gemiyi getirip burada gezmelerine vesile olanlara teşekkürlerini iletti. Gemi komutanı ve gemi personeli, TCG Nusret’in içinde bilgilendirmeler yaparak, similasyon film ile geminin Çanakkale’de ki güzergahını anlattı.Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’da gemiyi ziyaret ederek bu gemiyi buraya göndererek ziyarete açılmasını sağlayan Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri yetkililerine şükranlarını iletti . Kaymakam Kaya yaptığı açıklamada, "Kurtuluş savaşımızın başlangıcı olan ordumuzun mihenk taşı olan Nusret Mayın Gemisi tarihe nasıl yön verdiğini sonraki süreçte neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan bu kıvılcım tüm Anadolu’yu sardı. Bu geminin topluma verdiği özgüvenle, kazanma arzusuyla Milletimiz bağımsızlığını hür bir şekilde elde etmiş oldu.’’ diyerek tüm vatandaşları 5 Mayıs Pazar günü saat 17.30 a kadar ziyarete açık olan TCG Nusret gemisine davet etti. Aksaz Deniz Üs Komutanlığına bağlı askeri bando da TCG Nusret Mayın gemisinin önünde 1 saat süren konser vererek milli marşlarımızı söyledi.