EĞİTİM - 25 Kasım 2017 Cumartesi 09:28

Yabancı Diller Yüksekokulunda ‘A cup of English’ etkinlik alanı açıldı

A
A
A
Yabancı Diller Yüksekokulunda ‘A cup of English’ etkinlik alanı açıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin pratik yaparak dil eğitimlerini geliştirecekleri ve boş vakitlerini değerlendirebilecekleri ‘A cup of English’ isimli etkinlik alanının açılışı yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin pratik yaparak dil eğitimlerini geliştirecekleri ve boş vakitlerini değerlendirebilecekleri ‘A cup of English’ isimli etkinlik alanının açılışı yapıldı.


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde oluşturulan ‘A cup of English’ etkinlik alanının açılışına Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye’nin ABD Şikago Eğitim Ateşesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici, Genel Sekreter ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, Müdür Yardımcıları Okt. Barış Eriçok, Okt. Merve Bulut, Temel Diller Bölüm Başkanı Hatice Özgan Sucu, Modern Diller Bölüm Başkanı Yasin Kızılay, Yabancı Diller Yüksekokulunda görevli okutmanlar, idari personel ve öğrenciler katıldı.


Açılışta konuşan ve günümüzde artık birkaç dil bilmenin önemine değinen Rektör Bağlı, “Dünya hızla değişiyor ve bu değişimin içinde ana dilimizin yanına birkaç dil daha öğrenerek kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Biz de üniversite olarak siz değerli öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim ve öğretiminizi tamamlayarak, hızla büyüyerek gelişen ülkemize ve insanlığa daha faydalı birer birey olmanızı amaçlıyor, bunun için çalışıyoruz. Yabancı Diller Yüksekokulumuzda siz değerli öğrencilerimizin hem dil eğitiminizi geliştirebileceğiniz ve pratik yapabileceğiniz hem de hoş vakit geçirebileceğiniz bir etkinlik alanı oluşturduk. İçerisinde; İngilizce TV yayını, İngilizce kelime oyunları, İngilizce kitapların yanı sıra tamamı ücretsiz ikramlar eşliğinde isteyen arkadaşlarımız buradan faydalanabilecekler” dedi.


Konuşmalarının ardından katılımcılar eşliğinde etkinlik alanının açılışını gerçekleştiren Rektör Bağlı, etkinlik alanını gezdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.