EĞİTİM - 19 Eylül 2019 Perşembe 15:46

NEVÜ Turizm Fakültesinden ‘Yöresel Yemek Festivali’

A
A
A
NEVÜ Turizm Fakültesinden ‘Yöresel Yemek Festivali’

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi tarafından, bölgenin yöresel lezzetleri ve tatları ‘Yöresel Yemek Festivali’nde sergilendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi tarafından, bölgenin yöresel lezzetleri ve tatları ‘Yöresel Yemek Festivali’nde sergilendi.


NEVÜ Turizm Fakültesi, “IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi” kapsamında bölgenin yöresel yemeklerinin ve tatlarının yer aldığı festival gerçekleştirildi. Festivale; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şube Aydın, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, kongreye katılmak üzere yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklar, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.


Dünyaca ünlü şeflerin ve geleceğin şefleri olan NEVÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin bölgeye ve yöreye has birbirinden lezzetli hazırladıkları yemeklerin ve bölgede yetişen ürünlerin yer aldığı stantlar büyük ilgi gördü.


Stantları gezen protokol üyeleri ve katılımcılara festival sonunda ikramlarda bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta 15 şahitli nikah töreni Uşak’ta 15 kişinin nikah şahidi olduğu görkemli düğünde genç çift dünya evine girdi. Uşak’ta özel bir düğün salonunda gerçekleşen törende mimar Umut İbrahim Demiröz ile Dr. Hande Gündüz dünya evine girdi. Yoğun katılımın olduğu törende 15 kişinin nikah şahidi olarak yer alması dikkat çekti. Düğün törenine Uşak Valisi Serdar Kartal, AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi, Uşak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Özgür Kılıç, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Samancı, siyasi parti temsilcileri, gelin ve damadın yakınları katıldı. Nikahta 15 kişi şahitlik yaptı Düğün töreninde gerçekleştirilen nikahta Vali Kartal’ın yanı sıra 14 kişi daha şahitlik yaparken, protokol üyeleri ve davetliler bu özel ana eşlik etti. Vali Kartal, genç çifte mutluluklar dileyerek evlilik cüzdanını gelin Hande Gündüz’e teslim etti. Törenin sonunda genç çift, davetlilerin alkışları eşliğinde yeni hayatlarına ilk adımlarını attı. Egem TV Genel Müdürü Utku Demiröz ve Yönetim Kurulu Başkanı Soner Demiröz, konuklarıyla tek tek ilgilenerek, " Bu mutlu günümüzde bizimle olduğunuz için çok teşekkür ederiz, Katılımınızdan çok memnun olduk, her şey için çok teşekkür eder, selamlarımı sunarız, sağ olun" dedi.