GENEL - 26 Mayıs 2023 Cuma 12:44

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin temeli atıldı

A
A
A
NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin temeli atıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.


NEVÜ yerleşkesindeki inşaat sahasında düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise 20 ayda tamamlanmasının planlandığını, 200 milyon liraya mal olacak binanın üniversiteye ve kente değer katacağını söyledi.


Üniversiteye destek sunan hayırseverlere teşekkür eden Aktekin, "NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi toplamda 14 bin metrekare alanda hizmet sunacak. Fakültenin yanı sıra 89 diş ünitesi, nöbet polikliniği, lokal ameliyathane ve yataklı servis ile modern teknolojinin tüm imkanları yer alacak." ifadelerini kullandı.


Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, "Anadolu’nun irfanının temsilcilerinden olan Hacı Bektaş Veli’nin ismini taşıyan üniversitemize yeni bir binanın kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 2007 yılında turizm fakültesi ile başlayan hikaye bugün 23 bin öğrenciye eğitim veren dev bir tesise dönüşmüş durumda. Nevşehir, bir turizm kenti olmasının yanında bir üniversite kenti olduğunu da ispatlamış durumda" diye konuştu.


Temel atma programına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Belediye Başkanı Mehmet Savran, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Hasan Ali Karasar, protokol üyeleri, akademik ve idari personel, hayırsever iş adamları ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte butona basarak temel attı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da kural ihlali yapan sürücülere ceza yağdı Bolu’da polis ekiplerince gece saatlerinde gerçekleştirilen trafik uygulamasında, kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere ceza yağdı. Denetimlerde ‘dur’ ihtarına uymama, alkollü araç kullanma, ehliyetsiz araç kullanma, yüksek sesle müzik yayını ve psikoteknik belgesi olmadan ticari araç kullanma gibi ihlaller nedeniyle sürücülere cezai işlem uygulandı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Sümer Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde şok uygulama gerçekleştirdi. Cadde üzerinde seyreden araçlar tek tek durdurularak kontrol edildi. Denetimlerde eksiklikleri ve kural ihlalleri bulunan sürücülere cezai işlem uygulandı. Uygulama noktasında polisin "dur" ihtarına uymayan 33 DD 020 plakalı aracın sürücüsüne, "dur" ihtarına uymamaktan 3 bin lira idari para cezası kesildi. 5’inci kez alkollü ve ehliyetsiz yakalandı Denetimlerde durdurulan 06 DIL 816 plakalı aracın sürücüsü H.A.’nın alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Sürücüye ayrıca yüksek sesle müzik yayını yaptığı gerekçesiyle de işlem uygulandı. Daha önce de aynı suçtan 4 kez işlem yapıldığı öğrenilen H.A.’ya toplam da 353 bin lira idari para cezası kesildi. H.A.’nın 2035 yılına kadar sürücü belgesi alamayacağı öğrenildi. Alkollü taksiciye işlem Kontrol noktasında durdurulan 14 T 0444 plakalı taksinin sürücüsü H.M.T.’nin de alkollü olduğu ve psikoteknik belgesinin bulunmadığı tespit edildi. Sürücüye alkollü ticari araç kullanmaktan 25 bin lira, psikoteknik belgesi olmadan araç kullanmaktan ise 10 bin 666 lira ceza uygulandı. Ayrıca sürücünün ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla kent genelindeki denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.