SPOR - 17 Ekim 2024 Perşembe 13:59

Badminton sporcusu öğretim üyesinden 2 altın madalya başarısı

A
A
A
Badminton sporcusu öğretim üyesinden 2 altın madalya başarısı

Veteran Badminton Şampiyonasına katılan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Canımoğluz turnuvada iki altın madalya aldı.


27-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Veteran Badminton Şampiyonası turnuvası Antalya’nın Aksu ilçesi Pelin Cemal Kütahya Spor Salonu’nda düzenlendi.


3 gün süren turnuvada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Canımoğluz, 55+ Tek Erkekler ve 55+ Çift Erkekler kategorilerinde birinci olarak iki altın madalya kazandı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Veteran Badminton Turnuvasında iki altın madalya alma başarısı gösteren ve öğretim üyesi Prof. Dr. Adil Canımoğluz’u tebrik etti. Rektör Uslu ayrıca Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde spora ve sporcuya verilen desteklerin devam edeceğini de belirtti.


Şampiyonadan 2 madalya ile dönen Prof. Dr. Adil Canımoğluz yurt dışında yapılacak “Veteran Badminton” maçlarında ülkemizi temsil edecek.



Badminton sporcusu öğretim üyesinden 2 altın madalya başarısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yarım asırlık klasik otomobil 210 bin liraya yeni sahibini buldu Manisa’nın Demirci ilçesinde belediye tarafından faaliyete geçirilen 2. El Oto Pazarı, ikinci haftasında dondurucu soğuğa rağmen çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların akınına uğradı. Pazarda en çok ilgiyi gören ve orijinalliğiyle dikkat çeken 1974 model klasik otomobil, 210 bin TL bedelle el değiştirdi. Demirci Belediyesi tarafından Camiatik Mahallesi açık pazaryeri alanında faaliyete geçirilen 2. El Oto Pazarı, kısa sürede bölgenin otomobil ticaret merkezi haline geldi. Hafta sonu kurulan pazara Demirci’nin yanı sıra; Köprübaşı, Selendi, Gördes, Salihli ve Kütahya’nın Simav ilçesinden çok sayıda vatandaş katılım sağladı.  Pazarın en çok dikkat çeken aracı, Salihli ilçesinden getirilen turkuaz mavisi rengindeki 1974 model Renault R12 oldu. Sadece 100 bin kilometrede olan ve orijinalliğiyle göz kamaştıran klasik otomobil, otomobil tutkunlarını başına topladı. Yapılan sıkı pazarlıkların ardından antika değerindeki otomobil, Demircili esnaf Şenol Budak tarafından 210 bin TL’ye satın alındı. Salihli’den oto pazarına gelen Serkan Sepetçi, "Demirci’ye araba pazarı açıldı. Geldik gördük, ticaretler gayet güzel. 1974 model değişensiz, 100 bin kilometrede R12 otomobil getirdim pazara" dedi. 2 haftada 60 araç satıldı Dondurucu soğuğa rağmen yoğunluğun eksik olmadığı pazarda, alıcı ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşandı. Pazarın kurulduğu ilk iki haftalık süreçte toplamda 60’a yakın aracın satışı gerçekleştirilerek bölge ekonomisine ciddi bir girdi sağlandı.  Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın taleplerini değerlendirerek hayata geçirdiğimiz 2. El Oto Pazarımız, hamdolsun kısa sürede çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerimizle dolup taştı. Sadece Demirci’ye değil, bölge ekonomisine hitap eden bir merkez oluşturduk. İkinci haftamızda soğuk havaya rağmen ilginin artarak devam etmesi ve 60 aracın el değiştirmesi projemizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Amacımız Demirci’yi ticaretin merkezi haline getirmek ve esnafımızın yüzünü güldürmektir. Tüm halkımızı her hafta sonu pazarımıza bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Oto pazarında araç yoğunluğu olduğunu belirten vatandaşlardan İsa Göllü ise, "Demirci ve bölge ekonomisine katkıda bulunacak bir girişim oldu. Belediye Başkanımız Erkan Kara’ya teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. Demircili galerici esnafı Şenol Budak da, "Demirci’miz için bir ilk oldu. Havanın soğuk olmasına rağmen insanlarımız geldi. Çevre ilçelerden yoğun bir katılım oldu" dedi. Pazara araçlarını getiren vatandaşlar, çevre ilçelerin bir noktada buluşmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.