ASAYİŞ - 04 Ekim 2024 Cuma 18:55

Film sahnesi gerçek oldu, deney yapan öğrenciler yaralandı

A
A
A

Niğde’de bir okulda ders sırasında yapılan deneyde 8 öğrenci üzerlerine sıçrayan sülfürik asit ve çinko karışımından yaralandı.

Olay, Niğde Merkez Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Ders esnasında sülfürik asit ve çinko karışımının öğrencilerin üzerine sıçraması sonucu yaşanan kazada; E.Ç. (13), M.S. (13), E.M.B. (14), M.Y. (15), M.S. (15), Y. D. (14), E.K. (14) ve B. E.K. (14) yüz, ense, karın ve diğer bölgelerinde 1. derecede yanık oluştu.

Durumun ihbar edilmesinin ardından okula sevk edilen sağlık ekipleri öğrencileri olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne sevk etti. Yaşanan kaza sonrası öğrencileri hastanede ziyaret eden Niğde Valisi Cahit Çelik, çocukların sağlık durumları hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrenilirken yaşanan olayla ilgili adli ve idari sürecin başlatıldığı bildirildi.

Sema Tekeli

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TESK Başkanı Palandöken’in 10 Kasım mesajı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 86’ncı yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Atatürk bizlere sadece bir vatan değil, aynı zamanda fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerle aydınlanacak bir gelecek miras bırakmıştır” ifadelerine yer verdi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 86. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Palandöken’in mesajında şu ifadeler yer aldı: "Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı, bağımsızlık mücadelemizin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 86. yıl dönümünde bir kez daha minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Atatürk, milletimizin zor koşullar içinde varoluş mücadelesi verdiği bir dönemde, bağımsızlık ve egemenlik ruhunu ateşlemiş ’Ya istiklal ya ölüm’ diyerek milletimizi zafere taşımıştır. Onun azmi ve ileri görüşlülüğü sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihin en karanlık sayfalarından aydınlık yarınlara uzanan bir yol bulmuş, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi dünya tarihine örnek bir bağımsızlık destanı olarak yazılmıştır. Bugün Atatürk’ün aziz hatırasına olan borcumuzu ödemek için onun ’En büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ilke ve devrimlerine bağlı kalmak, bilimi, aklı ve çağdaş medeniyeti rehber edinerek yolumuza devam etmek en büyük görevimizdir. Atatürk bizlere sadece bir vatan değil, aynı zamanda fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerle aydınlanacak bir gelecek miras bırakmıştır. Bu mirasa layık olmak ve ülkemizi onun hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak hepimizin sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık mücadelesinin tüm kahramanlarını, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."
Eskişehir EMYO’da ‘Kafkas Mutfağı’ atölyesi gerçekleştirildi Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) Aşçılık Programı tarafından düzenlenen ‘Kafkas Mutfağı’ atölyesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Ocak Mutfak’da gerçekleştirildi. Şelale Mutfağın sahibi Zeynep Özbek’in konuşmacı olduğu atölyeye Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Güldemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi. “Çok değerli bir atölye olacak” Düzenlenen atölyelerin çok kıymetli olduğunu söyleyen Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Güldemir konuşmasında şunları söyledi: “Zeynep Hanım’ın sahibi olduğu Şelale Mutfak, Bursa’nın İnegöl ilçesinde Tüfekçikonak köyünde butik bir lokanta. Tüfekçikonak köyünde neredeyse tamamen göçmen nüfus yaşıyor. Zeynep hanım da göçmen olduğu için kendi kültüründen göçmen yemeklerini misafirlerine sunuyor. Zeynep Hanım bugün bizlere de bu yemeklerden birkaçını yapacak.” “İşimi çok büyük keyifle yapıyorum” Yemek yapmanın kendisine çok iyi geldiğini ifade eden Şelale Mutfak sahibi Zeynep Özbek, “Lokantamızda herkesin talep ettiği yiyecekler dışında Kafkas mutfağından da lezzetler sunuyoruz. İşimi çok büyük keyifle yapıyorum. 13 yaşından beri mutfaktayım. Yemek yapmak insana çok iyi gelen bir aktivite. Bugün mısır ekmeği, haçapuri, sinori, çerkes tavuğu, cevizli börek ve mısır unlu muhallebi yapacağız” dedi. ‘Kafkas Mutfağı’ atölyesi, yapılan yemeklerin tadımları ve Zeynep Özbek’e teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.
Muğla Kavaklıdere’de zeytin hasat sezonu Hillerima Antik Kenti’nde dualarla başladı Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinin Derebağ Mahallesi’nde yer alan tarihi Hillerima Antik Kenti, geleneksel Zeytin Hasat Etkinliği’ne ev sahipliği yaptı. Güne bereket dualarıyla başlayan üreticiler ve misafirler, bölgenin verimli topraklarında ilk zeytin hasadını gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde Kavaklıdere’ye gelen katılımcılar, zeytin hasadına başlamadan önce üretim sezonunun bereketli geçmesi için dualar etti. Zeytin ağaçlarının çevresinde toplanan üreticiler ve davetliler, yıl boyunca emek verilen mahsulün toplanmasına hazırlık yaptı. Sonrasında etkinliğe katılan üreticiler, geleneksel yöntemlerle ilk zeytinlerini toplarken, bu değerli mahsulün hasat edilmesi konusundaki heyecanlarını paylaştılar. Katılımcılar, toplanan zeytinlerin yöresel lezzetlere dönüşmesini temenni ederken, üreticilerin zeytinin sofralara ulaşana kadar geçen sürede gösterdikleri emek vurgulandı. ’Bahçelerden sofralarınıza’ sloganıyla başlayan etkinlik, zeytinin mutfaklara doğal ve kaliteli bir ürün olarak ulaşması için bölgedeki çiftçilerin gayretini öne çıkardı. Derebağ Mahallesi’nde yer alan ve geçmişten günümüze pek çok kültürü barındıran Hillerima Antik Kenti, bu etkinlikle beraber zeytin hasadına tanıklık ederek bölgenin tarımsal ve kültürel zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Zeytin hasadı etkinliği, yerel halkın tarihi değerlerine sahip çıkması ve turizme katkı sağlama açısından da önemli bir adım oldu. Bölgedeki zeytin ağaçlarının, antik çağlardan günümüze ulaşan bir geleneği yaşattığına vurgu yapıldı. Etkinlikte konuşan üreticiler, zeytinin bölgedeki ekonomik kalkınmadaki önemini vurgularken Kavaklıdere’nin yerel üretime verdiği değerin altını çizdi. Bereket dualarıyla başlayan günün, hasat sürecinde bütün yılın emeğinin karşılığını almak açısından önemli olduğunu belirten üreticiler, bu geleneğin daha çok yayılması için çalışacaklarını ifade etti. Zeytin hasadının, bölge halkının geçim kaynakları arasında önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekilen etkinlikte, Kavaklıdere’nin kaliteli zeytinleri ile turizm potansiyelini artırarak ekonomik katkı sağlamaya devam ettiği vurgulandı.