ÇEVRE - 25 Temmuz 2023 Salı 15:17

Başkan Tören: “Ekiplerimiz ‘temiz şehir’ için sürekli olarak sahada”

A
A
A
Başkan Tören: “Ekiplerimiz ‘temiz şehir’ için sürekli olarak sahada”

Ordu’nun Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, artan yaz sıcakları ile birlikte oluşması muhtemel çevre ve görüntü kirliliğine karşı ekiplerin sahada olduklarını söyledi.


Altınordu Belediyesi ekipleri vardiya usulü ile 7 gün 24 saat mesai yapıyor. Ekipler, bir yandan rutin temizlik işlerini yerine getirirken, diğer taraftan da dezenfekte çalışmalarıyla bakteri oluşumuna ve çevre kirliliğine karşı önlem alıyor. Ekipler tarafından ayrıca 92 mahallede düzenli olarak çöplerin toplanıp bertaraf edilmesinin yanı sıra yeraltı ve yerüstü konteynerlerini dezenfekte edilerek, kötü koku yayılmasının ve bakteri üremesinin da önüne geçiliyor, hijyen çalışmalarıyla hastaneler, parklar, yeşil alanlar ve vatandaşın yoğunlukla kullandığı ortak alanlarda yıkama çalışmaları yürütülüyor.


Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, ilçe genelinde temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Başkan Tören, “Belediyemizin bütün birimleri gibi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de geniş çaplı bir şekilde çalışarak, yaz-kış, gece-gündüz demeden şehrimizi köşe bucak temizlemek ve vatandaşlarımızı temiz bir şehirde yaşatabilmek için yoğun bir çaba gösteriyor. Yaz sezonunda şehrimizin artan nüfus yoğunluğunu da dikkate alarak takviye ettiğimiz ekiplerimiz 7 gün 24 saat esaslı bir mesai ile hizmetlerimizi sürdürüyor. Özverileri ve gayretleri için temizlik birimimizin emekçilerine, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her yönüyle yaşanabilir bir şehir için tüm birimlerimizle şehrimizin ve hemşerilerimizin hizmetindeyiz” dedi


Başkan Tören: “Ekiplerimiz ‘temiz şehir’ için sürekli olarak sahada”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kitabının satış geliri köy okulunun yapımına bağışlandı Kepez Kitap Fuarı’na katılan Yazar Hacı Yusuf Sayın, yeni romanı Zengibar’ın Gölgesini okurlarıyla buluşturdu. Sayın, yeni kitabının fuardaki gelirini Kirişçiler köyünde yapımı devam eden köy okuluna bağışladı. Kepez Kitap Fuarı, yazarlarla söyleşiler, imza günleri ve etkinliklerle devam ediyor. Kepez Kitap Fuarı’nın konuğu olan yazar Hacı Yusuf Sayın yaptığı söyleşi ile yeni romanı Zengibar’ın Gölgesi’ni tanıtarak imza gününde okurlarıyla bir araya geldi. Kitabının baş karakteri Hamza’nın tokatla Ereğli’ye, rüya ile İzmir’e ve bir mektupla Zengibar’a uzanan sürükleyici yolculuğunu anlatan Sayın, romanın yazım sürecinde yaşadığı zorluklardan bahsetti. Romanı yazmaya 2020 yılında başladığını belirten Sayın, "Dünyanın başına gelen Korona salgını ve Maraş depremi gibi yıkıcı olaylar sırasında kimi zaman durdum, kimi zaman tıkandım, kimi zaman yazmaktan vazgeçtim. Yazım sürecinde yaşadığım bu gelgitleri ailem ve sevdiklerimin desteğiyle aştım. Nihayet, yıllardır süren çalışmamın ürününü bugün sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Gelirini köy okulunun yapımına bağışladı Söyleşi de gençlere seslenen Sayın, "Bu iş bir sevda, bir aşk işi. İçinizde en ufak bir kıpırtı varsa, ertelemeyin, hayal kurun ve yazın. Bir gün sizin de romanınız, hikayeniz veya şiir kitabınız yayınlansa güzel olmaz mı? Şimdi buradan çıktığınızda evinize ya da iş yerinize gittiğinizde lütfen yazamaya başlayın" diye konuştu. Yazar ayrıca, Zengibar’ın Gölgesi’nin kitabının fuar gelirinin Kirişçiler köyünde yapımı devam eden köy okuluna bağışlanacağını açıkladı. "Kitabımın bugünkü gelirini okulumuza bağışlamak istiyorum. Sizler de bu gayreti destek vermek isterseniz çok sevinirim" dedi.