- 01 Haziran 2022 Çarşamba 10:52

Öldürülen Azra’nın annesi kızının son sözlerini sordu, katili güldü

A
A
A
Öldürülen Azra’nın annesi kızının son sözlerini sordu, katili güldü

Antalya’da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldürüp, cesedini 13 parçaya ayıran Mustafa Murat Ayhan’a ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıl hapis cezası verildi.

Antalya’da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldürüp, cesedini 13 parçaya ayıran Mustafa Murat Ayhan’a ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıl hapis cezası verildi. Karar duruşmasında Azra’nın annesi Mezide Haytaoğlu katille yüzleşerek kızının son sözlerini sordu, bu soruya Mustafa Murat Ayhan’ın cevap vermeyerek anneye sadece güldüğü ortaya çıktı.


Üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldüren Mustafa Murat Ayhan, Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında “Kasten öldürme”, “hırsızlık”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “cinsel saldırı” suçlarından 5’inci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada öldürülen Azra’nın annesi Mezide Haytaoğlu, babası Mustafa Haytaoğlu ve taraf avukatları da hazır bulundu. Görülen dava neticesinde Mustafa Murat Ayhan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve cinsel saldırı suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Kararın ardından Azra’nın ailesi memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Durmuşsofular köyünde bulunan Azra’nın mezarını ziyaret etti. Duygu dolu anların yaşandığı mezarlık ziyaretinde anne Mezide Haytaoğlu duruşma salonunda kızının katili ile yüzleştiğini, katile kızının son sözlerini sorduğunu ancak o anlarda nasıl yıkıldığını anlattı. “Kızımın son sözlerini sordum katil ise güldü” diyen Mezide Haytaoğlu, “Mahkeme süreci içeride olduğum anlar çok kötü geçti benim açımdan. Duruşmada bizim bilmediğimiz belirli noktalara değindiler. Hakimden müsaade istedim caniye dedim ki yaptın yaptın da dedim benim çocuğumu en son gören sendin dedim en son sözü ne oldu dedim hiç cevap vermedi. Neden cevap vermiyorsun dedim yaptığının yanında bu cevap ne ki dedim. Sonra beni diğer tarafa götürdüler. Gülmüş bana gülmüş. Son gülen iyi güler. Yani gülmeyeceğim ama gülecek durumun mu kaldı senin. Benim yavrumu yok ettin, kendin de yok oldun yavrum da yok oldu. Her şeyin yok oldu ne oldu hanların sarayların sana mı kaldı. Demek istemiyorum ama diyeceğim. Benim çocuğumu öldürmeden önce ön tarafını kesmiş dilim dilim kesmiş. Bu bana çok koydu fenalaştım. Dün akşamdan bu yana burnum kanıyor. Gözümün önünden çocuğumun hayali hiç gitmiyor. Sürekli ciğerimde bıçak saplı içim kan ağlıyor. 50 yıl almış 100 yıl almış 500 yıl almış ben sevinemem ki çocuğum geri yanıma geldi mi yok gelmedi” dedi.


Gözyaşları içerisinde kızının mezarı üzerindeki çiçekleri koklayan baba Mustafa Haytaoğlu ise kızının kafatası ve bazı parçalarının hala eksik olduğunu belirterek, “Katil ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıl hapis cezası aldı. Bu tüm kamuoyunun ve bizlerin yüreğini bir nebzede olsa ferahlattı. Taş üstünde taş kalmasa baş üstünde baş kalmasa benim kızım geri gelmeyecek. Herkes pikniğe gidip bayram yaparken biz kızımızın mezarına geliyoruz. Ağlıyorum ve ağladığım için utanmıyorum. Çünkü ben bir babayım. Kızımın kafası yok, elleri yok, baldırı yok. Dün mahkemede sorduk çocuğumuz geri gelmeyecek. Her mezarlığa gelişimizde bizim ayak seslerimizi duyarmış. Tamam dinen insan öldüğünde vücut bütünlüğü sağlanır ama bizim psikolojimiz de çok önemli. Çocuğumun mezarına geldiğimde her yerim titriyor. Kızım bana ’baba kafam nerede’, ’ellerim nerede’ diyor. Çünkü her çocuğun babası kahramanıdır bilirsiniz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta yerel kalkınma hamlesi tanıtıldı: Yatırımcılara büyük fırsat Kars’ta yatırım ve üretim odaklı kalkınma sürecine ivme kazandıracak önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen "Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı Bilgilendirme Toplantısı", iş dünyası temsilcileri, yatırımcılar ve girişimcilerin yoğun katılımıyla yapıldı. Gençlik Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak teşvik programı tüm detaylarıyla ele alındı. Katılımcılara programın kapsamı, başvuru süreçleri ve sağlanan destekler hakkında kapsamlı bilgiler sunulurken, yatırımcıların merak ettiği sorular da tek tek yanıtlandı. Programın açılışında konuşan SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca, bölgesel kalkınmanın ancak doğru planlama ve güçlü yatırımlarla mümkün olabileceğine dikkat çekerek, Kars’ın sahip olduğu potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Toplantının teknik sunumu ise SERKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sevgi Gündüz tarafından gerçekleştirildi. Gündüz, yatırımcılara sunulan teşviklerin özellikle tarım, hayvancılık, turizm ve gıda sektörlerinde önemli avantajlar sağladığını ifade etti. "Öncelikli yatırım alanları belirlendi" Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında Kars için öne çıkan yatırım başlıkları da açıklandı. Buna göre; en az 300 büyükbaş kapasiteli entegre et ve/veya süt hayvancılığı yatırımları, entegre kaz yetiştiriciliği ve ürünleri işleme tesisleri, 4 yıldız ve üzeri konaklama tesisi yatırımları ve kavılca buğdayından dondurulmuş unlu mamul üretimi gibi alanlarda yatırım yapmak isteyen girişimcilere önemli destekler sağlanacak. "Kars potansiyelini yatırıma dönüştürmeli" Toplantıda konuşan Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan ise kentin güçlü yönlerine dikkat çekerek, artık sadece potansiyelin konuşulmasının yeterli olmadığını belirtti. Bozan, "Kars; tarımda, hayvancılıkta, turizmde ve üretimde ciddi bir güce sahip. Ancak bu potansiyeli somut yatırımlara, üretime, istihdama ve katma değere dönüştürmek zorundayız. Bu program, tam da bu noktada büyük bir fırsat sunuyor" dedi. "Amaç: daha güçlü bir Kars ekonomisi" Toplantının temel hedefinin, Kars’ta yatırım ortamını canlandırmak ve girişimcileri teşvik etmek olduğu vurgulandı. Bozan, il ekonomisine katkı sağlayacak her türlü yatırımın yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Program sonunda toplantıya katılan iş insanlarına, yatırımcılara ve girişimcilere teşekkür edilerek, Kars’ın kalkınması için ortak hareket etmenin önemine dikkat çekildi.
İstanbul Yurtta hava durumu Ülke genelinde parçalı, çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Kıyı Ege ile Çanakkale, Balıkesir’in batı kıyıları, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ağrı, Bitlis ve Siirt çevreleri ile Hatay kıyılarında kuvvetli, İzmir, Aydın ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıkları iç ve kuzey kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 14 İstanbul: Çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 16 İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yer yer kuvvetli, kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.) 16 Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 18 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 11 Diyarbakır: Çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 18
Bitlis Yarım asrı aşan bir tutku... Adilcevazlı terzinin iğneyle dokuduğu hayat Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde küçük bir dükkânda yarım asrı aşan emeğiyle mesleğini sürdüren 65 yaşındaki terzi Ayhan Tatar, zamana direnen ustalığıyla dikkat çekiyor. Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ayhan Tatar, 52 yıldır terzilik yapan Ayhan Tatar, mesleğe çocuk yaşta çırak olarak başladığını belirterek, "Ben iğne iplikle büyüdüm" sözleriyle mesleğe olan bağlılığını dile getiriyor. Geçmişin izlerini taşıyan adeta küçük bir müze gibi olan Tatar’ın dükkanının duvarlardaki eski kalıplar, raflardaki kumaşlar ve köşede hâlâ çalışan siyah döküm dikiş makinesi, yılların birikimini gözler önüne seriyor. Teknolojiye rağmen eski usul çalışmayı sürdüren Ayhan Tatar, mesleğinden de taviz vermiyor. Hazır giyim sektörünün yaygınlaşmasıyla işlerin azaldığını ifade eden Tatar, buna rağmen mesleğini bırakmayı hiç düşünmediğini vurguluyor. Ona göre terzilik, sadece kıyafet dikmek değil insanların hayatına dokunmak anlamı taşıyor. Düğünlerden bayramlıklara, özel günlerden günlük yaşama kadar birçok anıda onun emeği bulunan Tatar, yıllardır aynı dükkânda hizmet vererek müşterilerinin üç kuşağına birden kıyafet dikti. Gençlere de tavsiyelerde bulunan Tatar, el emeğinin değerine dikkat çekerek, "Her meslek kıymetlidir ama el emeği bambaşkadır. Sabır ister, sevgi ister. Bu işi sevmeyen yapamaz" dedi. Mahalle sakinleri Bekir Göksoy, Ayhan Tatar’ın sadece bir terzi olarak değil, bir değer olarak gördüğünü belirtti.