ASAYİŞ - 24 Şubat 2026 Salı 12:28

Osmaniye’de hobi bahçesine giren hırsızlar 25 güvercini çaldı

A
A
A
Osmaniye’de hobi bahçesine giren hırsızlar 25 güvercini çaldı

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde 3 şahıs girdikleri hobi bahçesinden 25 güvercin çaldı. Hırsızlık anları anbean güvenlik kamerasına yansıdı.


Olay, ilçeye bağlı Karataş Mahallesi Bademlik mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mehmet Dalkılıç’ın hobi bahçesine akşam saatlerinde giren 3 şüpheli, kafesin kilidini kırıp içerideki güvercinleri ve yavrularını alarak kayıplara karıştı. O anlar ise güvenlik karasına saniye saniye yansıdı. Toplam 25 güvercin ve yavrularının çalındığını belirten Dalkılıç, yaklaşık 40 bin TL zararının olduğunu ifade etti.


"Biz bu bahçeyi çocuklarımız için yaptık" diyen Dalkılıç, "Dün saat 7 buçuk sıralarında güvenlik kamerasından arsaya baktığımda içerisinde 3 şahsın olduğunu gördüm. Hemen aracıma bindim, çıktım geldim. Ben gelene kadar zaten 20-25 dakika geçmişti. Geldiğimde hiç kimse yoktu. Kuşların hepsi, yaklaşık 25 tane güvercinin tamamı çalınmıştı. Bir iki tanesine zarar verilmiş. Kapının kilidi kırılarak içeri girmişler. Almışlar, hiçbir şey kalmamıştı. Bugün de 5 tanesi, sabah geldiğimde baktım, geri gelmiş. Yaklaşık 40 bin lira civarında da bir zarar oluşturmuş çalanlar. Maddiyat önemli değil. Biz hobi amaçlı, çocukların zevki için yaptığımız bir iş bu. Şurada eğleniyoruz, zaman geçiriyoruz. Yaşları da ufak biraz, isteseler ben verirdim zaten. Çalmalarına gerek kalmazdı" şeklinde konuştu.



Osmaniye’de hobi bahçesine giren hırsızlar 25 güvercini çaldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Kamu alımlarında temel ilke ve esaslar anlatıldı Düzce Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik ihale mevzuatı kapsamında bilgilendirme ve uygulama eğitimi düzenlendi. Eğitim programında, kamu alımlarına ilişkin temel ilke ve esaslar ile uygulamada karşılaşılan tereddütlü hususlar ele alındı. Düzce Belediyesi tarafından personellere yönelik hizmet içi eğitim gerçekleştirildi. Konuralp Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitimde, Kamu İhale Kanunu, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve ilgili ikincil mevzuat hükümleri çerçevesinde; ihale süreçlerinin planlanması, yaklaşık maliyetin hazırlanması, ihale dokümanlarının düzenlenmesi, tekliflerin değerlendirilmesi ve sözleşme aşamasına kadar olan süreçler detaylı şekilde anlatıldı. Eğitim kapsamında ayrıca Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) kullanımına ilişkin uygulamalı bilgilendirme yapılarak; ihale kayıt işlemleri, doküman hazırlama ve yayımlama, tekliflerin elektronik ortamda alınması ve değerlendirilmesi ile yasaklılık teyidi gibi işlemler ele alındı. Sistem üzerinden yapılan işlemlerde dikkat edilmesi gereken teknik ve hukuki hususlar da katılımcılarla paylaşıldı. Sözleşme imzalanması sonrasında dikkat edilmesi gereken yükümlülüklerin de ayrı bir başlık altında değerlendirildiği eğitimde yer teslimi, iş programı, süre uzatımı, hak ediş düzenleme süreçleri, fiyat farkı uygulamaları, teminat işlemleri, cezai şartlar ve sözleşmenin feshi gibi konularda uygulamaya yönelik açıklamalar yapıldı. Ayrıca kontrol teşkilatının sorumlulukları ve muayene-kabul işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar örnekler üzerinden aktarıldı. Belediye birimlerinde yürütülen mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde mevzuata uygunluk, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin güçlendirilmesine katkı sağlamasının hedeflendiği eğitim sonunda katılımcılara teşekkür edilerek, benzer eğitim faaliyetlerinin periyodik olarak sürdürüleceği belirtildi.