EĞİTİM - 12 Aralık 2025 Cuma 14:55

Osmaniye’de öğrencilere kişisel güvenlik eğitimi

A
A
A
Osmaniye’de öğrencilere kişisel güvenlik eğitimi

Osmaniye’de öğrenci ve öğretmenlere yönelik "Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma Yöntemleri" konulu seminer düzenlendi.


Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü personelince, eğitim kapsamında Mehmet Akif Ersoy Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Yasemin Tekin Ortaokulu’nda ise öğrenci ve öğretmenler bilgilendirildi. Düzenlenen seminerlerde toplam 263 öğrenci ile 11 öğretmen eğitim aldı. Seminerlerde öğrencilere; kişisel güvenlik, suçtan korunma yolları, riskli durumlarda yapılması gerekenler ve güvenli davranış alışkanlıkları hakkında bilgilendirme yapıldı.


Yetkililer, çocuk ve gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik eğitim faaliyetlerinin belirli aralıklarla sürdürüleceğini bildirdi.



Osmaniye’de öğrencilere kişisel güvenlik eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Nazilli’de anaokulu öğrencileri yerli malı haftasını kutladı Aydın’ın Nazilli ilçesinde yerli malı haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Nazilli Zübeyde Hanım Anaokulu’nda yerli malının önemine vurgu yapmak için Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte yörede yetişen yerli malları ve el emeği ürünler sergilendi. Nazilli’de Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası kapsamında etkinlikler ara vermeden devam ediyor. Son olarak Nazilli Zübeyde Hanım Anaokulu’nda ‘Yeşil Vatan’ projesi kapsamında Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası programı gerçekleştirildi. Okul Müdürü Hatice Kıvrak’ın ev sahipliğindeki etkinliğe Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Ali Karacaoğlu, okul aile birliği üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Okul etkinlik alanında yapılan yerli malı sergisi Kaymakam Kan ve beraberindekilerin büyük ilgisini çekti. Sergide sebze ve meyvelerin dışında el emeği göz nuru eşyalar da sergilenirken, Protokol üyelerine ürünler hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere ayrıca yerli malının önemini anlatan Hacivat-Karagöz oyunu da sergilendi. Minik öğrencilerin büyük heyecan yaşadığı etkinlikte okul müdürü Hatice Kıvrak yaptığı konuşmada etkinlik hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Ayrıca Kıvrak katılım gösteren başta Kaymakam Huriye Küpeli Kan ve beraberindekilere teşekkür etti. "Çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerini istiyoruz" Yerli Malının önemine vurgu yapan Kaymakam Kan, emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Kan konuşmasında, "Okulumuz çok güzel bir hazırlık yapmışlar. Gördük ki çok eğleniyorlar. Çocuklarımız tamamen annelerinin yaptığı ürünlerle besleniyor. Biliyorsunuz çocuklarımızın paketli ürünlerden uzak durmalarını istiyoruz. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerini istiyoruz. Onun için Nazilli’mizde yetişen doğal ürünlerle beslensinler. Bu programı düzenledikleri için milli eğitim camiamıza, çocuklarımıza doğal ürünleri, sağlıklı beslenmeyi öğrettikleri için teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde velilerimize çünkü bu okul ve veli işbirliğiyle hazırlanmış bir programdı. Çok keyifli ve güzeldi" dedi.
Muğla Akyaka Kadın Azmağında doğal dokuyu koruyan çalışma tamamlandı Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula’nın Akyaka Mahallesinde yer alan doğal sit niteliğindeki Kadın Azmağı’nı korumak ve alandaki yoğun kullanımın ekosisteme zarar vermesini önlemek amacıyla kompozit korkuluk imalatını tamamladı. Türkiye’nin ve dünyanın sayılı turizm destinasyonları arasında yer alan Akyaka’da, özellikle yaz aylarında milyonlarca ziyaretçinin ilgi gösterdiği azmak çevresinde koruma amaçlı yapılan düzenleme, Ula Belediyesi’nin talebi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün uygun görüşü doğrultusunda hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon 739 bin TL yatırım ile 240 metre uzunluğunda, çevreyle uyumlu ve dayanıklı ahşap kompozit korkuluk imalatını gerçekleştirerek nehir kıyısında güvenli ve kontrollü bir kullanım alanı oluşturdu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Yapı ve Kontrol İşleri Şube Müdürlüğünde İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Fahrettin Boyacı, Akyaka Kadın Azmağı çevresinde yürütülen koruma çalışmalar hakkında bilgi verdi. Boyacı, projenin amacının doğal dengeyi korumak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bölgenin doğal yapısını korumak için imalat sürecinde beton dökümü yapılmadığını, bunun yerine yüksek dayanımlı taban elemanlarının tercih edildiğini ifade eden Boyacı, ahşap kompozit malzemenin içerisine yerleştirilen kutu profil destekleri sayesinde yapının uzun ömürlü ve mukavemetli bir yapıya kavuşturulduğunu söyledi. Ayrıca kullanılan kendir halat detaylarının, çevreyle uyumlu ve estetik bir görünüm sağladığını açıkladı. Başkan Aras: "Doğal güzelliklerimizi korumak en öncelikli görevimiz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras doğal güzellikleri, tarihi dokusu ile Sakin Şehir Akyaka’nın Muğla’nın en kıymetli zenginliklerinden biri olduğunu söyledi ve bu güzellikleri proje ve yatırımları ile korumaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Aras; "Muğla’mızın güzelliklerinden sadece biri olan, doğal akvaryum görünümüyle özellikle yaz aylarında milyonlarca yerli ve yabancı misafirimizi ağırladığımız Akyaka Kadın Azmağı’nı koruyan bir projeyi kısa sürede tamamladık. Yerel yönetimler olarak bu değerlerimizi koruyan yatırımları hayata geçirirken aynı zamanda bu güzelliklerin geleceğe miras olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Muğla’mız 13 ilçesindeki güzellikleri ile turizmde söz sahibi olmaya devam edecek" dedi.
Antalya Tırın altında kalan karayolları işçisi hayatını kaybetti Antalya’nın Manavgat ilçesinde D-400 Karayolu çevreyolunda yapılan bakım çalışmasında görevli karayolları işçisi tırın altında kalarak ağır yaralandı. Taşeron firmada çalıştığı bildirilen 61 yaşındaki işçi Manavgat Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kaza, Antalya - Alanya D-400 Karayolu üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Antalya istikametinden Alanya istikametine seyir halindeki Göksel K.’nın kullandığı 07 CHH 373 plaka 07 BIJ 187 dorse plakalı lojistik firmaya ait tır Manavgat çevreyolu köprüsüne 250 metre mesafede Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından köprüde yapılacak çalışma nedeniyle yolda yönlendirme ve dubalama işlemi yapan, taşeron firmada çalışan Ali Andıç’a çarparak altına aldı. Kazan’ın ardından ihbar üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi Manavgat birimine ait kurtarıcı 112 sağlık ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi. Tırın altından ekipler tarafından çıkarılan talihsiz işçi Olay yerinde yapılan müdahalenin ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı Manavgat Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ali Andıç’ın kaza yaptığını duyan yakınları Manavgat Devlet hastanesine Akın ettiler. Ali Andıç’ın cenazesi olay yeri inceleme ekipleri, Cumhuriyet Savcısı ve adli tabibin incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna gönderildi. Tır sürücüsü Göksel K., olayın ardından gözaltına alınırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi Cezayirli turizm acentelerini ağırladı Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda Cezayirli seyahat acentesi temsilcilerini ve turizm profesyonellerini kentte ağırladı. Bursa’nın binlerce yıllık tarihini, eşsiz doğasını ve kültürünü korumak, turizm potansiyelini güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı dünyanın en iddialı destinasyon alanlarından biri yapmak için tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü koordinasyonunda ve Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda Cezayirli seyahat acentesi temsilcileri ve turizm profesyonelleri 5 gün boyunca Bursa’da ağırlandı. THY aracılığıyla yaklaşık 30 bin adet uçak bileti satın alarak Bursa’ya tur operasyonları planlayan heyet; Uludağ, Gölyazı, İznik, Mudanya ve Bursa şehir merkezi gibi önemli destinasyonlarda incelemelerde bulunarak muhtemel tur rotalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız ve Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Canan Pala Giliğ de programın ilk gününde heyete eşlik etti. Bursa turizminin son yıllarda hızla geliştiğini vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, "Farklı kültür ve ülkelerden gelen turist sayısındaki artış memnuniyet verici. Bursa’da konaklamalı gün sayısını artırmayı öncelikli hedef olarak belirledik. Uluslararası pazarlarda Bursa’nın bilinirliğini yükseltmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz" dedi. Program kapsamında, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de heyet tarafından ziyaret edildi. Bursa’nın dört mevsim turizme açık bir kent olduğunu dile getiren Özer, Cezayir pazarındaki ilgiyi artırmak için iş birliklerine devam edeceklerini ifade etti. Türk Hava Yolları Yenişehir Havalimanı Sorumlusu Esad Naci Ulcay ise Cezayir-Türkiye uçuşlarının son yıllarda hızla arttığına dikkat çekerek ağırlıklı olarak İstanbul’u ziyaret eden Cezayirli turistlerin rotalarına Bursa’yı da eklemesini hedeflediklerini anlattı. Heyet sorumlusu Mohamed Khodja da Bursa’nın beklediklerinden çok daha iyi bir iz bıraktığını ifade ederek, "Bursa’da çok büyük bir turizm potansiyeli var. En çok etkilendiğimiz noktalar Uludağ, İznik ve şehir merkezindeki tarihi aks oldu" diye konuştu.