ÇEVRE - 28 Aralık 2025 Pazar 13:04

Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı

A
A
A
Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı

Rize’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı yaylalarda 1 metreyi aşarken bazı köyleri de beyaza bürüdü.


Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlayarak aralıklarla yağmaya devam eden kar, Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 1 metreyi aşmasına neden oldu. Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda kar kalınlığı 114 santimetre olarak ölçülürken Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Palovit Yaylası’nda ise kar kalınlığı 112 santimetre oldu. Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası’nda ise bu kar kalınlığı 110 santimetre olarak ölçüldü.


Öte yandan, Rize’nin diğer ilçelerinde kar yağışı hakim oldu. İkizdere’de 22 köy yolu, Çayeli’nde 11, Çamlıhemşin’de 10, Ardeşen’de 5, Kalkanedre’de 4, Hemşin’de 3 ve Fındıklı’da 2 olmak üzere toplamda 57 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Rize İl Özel İdaresi tarafından 32 iş makinesinden ve 72 personelden oluşan ekipler tarafından ulaşımın sağlanması için kapalı olan köy yollarında çalışma başlatıldı.



Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum’da son binanın da yıkılmasıyla tarihi silüet gün yüzüne çıktı Çorum’un çehresini değiştiren ve şehre tarihi kimliğini yeniden kazandıran "Tarihi Şehir Meydanı" projesinde son yapının da yıkımı gerçekleştirildi. Saat Kulesi, Ulu Cami ve Velipaşa Hanı aynı meydanda buluştu. Çorum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Tarihi Şehir Meydanı" projesinin 2. etap çalışmaları kapsamında, Velipaşa Hanı’nın önünü kapatan anahtarcı dükkanının kamulaştırma ve tahliye süreci tamamlandı. Belediye ekiplerince gerçekleştirilen yıkımla birlikte, Velipaşa Hanı tüm ihtişamıyla gün yüzüne çıktı. Yıkım çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, projenin tamamlanmasıyla birlikte Saat Kulesi, tarihi belediye binası ve Velipaşa Hanı’nın artık aynı meydanda buluştuğunu söyledi. Öte yandan Ulu Cami yanında yer alan ve yıkımı tamamlanan noter binasının bulunduğu alanda Tarihi Hükümet Konağı Projesi hayata geçirilecek. Yeni yapılacak bina, geçmişte aynı bölgede yer alan ve Çorum’un idari hafızasında önemli bir yere sahip olan tarihi vilayet binasının mimarisini yansıtacak. "Son derece önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız" Yıkılan son binayla şehrin tarihi silüetinin ortaya çıktığını ifade eden Aşgın, "Biz şunu istiyoruz. Şehrimiz kimlikli bir şehir olsun, tarihi dokusu dimdik ayakta dursun ve bu niteliğiyle varlığını sürdürsün. Nasıl ki 8 bin yıllık geçmişe sahip, Hititler’den Roma’ya, Bizans’tan Selçuklu’ya ve Osmanlı’ya uzanan binlerce yıllık büyük bir tarihin mirasçılarıysaki, şehir merkezinde de bu tarihi lokasyonların önünde engel teşkil eden yapıların kaldırılması ve bu sürecin tamamlanması bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmayı ilk kez yapmıyoruz. Daha önce de benzer uygulamaları hayata geçirdik. Şimdi ise Saat Kulesi ile Velipaşa Hanı’nı buluşturacak, bununla birlikte tarihi belediye binası ve Çöplü Arastası meydanı ile bütünleşerek şehrin tarihî dokusunu ve kimliğini daha görünür kılacak bir adım atıyoruz. Yıkılacak alan nitelik ve nicelik açısından küçük olabilir, ancak şehrin geleceği ve katacağı değer bakımından son derece önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız" dedi.