YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 17:40

OBEZİTE İLE MÜCADELE KONULU AFİŞ VE BROŞÜR YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ SAKARYA`NIN

A
A
A
OBEZİTE İLE MÜCADELE KONULU AFİŞ VE BROŞÜR YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ SAKARYA`NIN

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlükleri arasında düzenlenen afiş ve broşür yarışmasında Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi’nin “Obeziteye Karşı Çok Geç Olmadan Harekete Geç” isimli iki afiş çalışmasının da birincilik ödülüne layık görüldü.
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, toplumun dikkatini obezite/diyabet ve hareketli yaşamın önemine çekmek amacıyla, İl Sağlık Müdürlükleri arasında düzenlenen afiş ve broşür yarışmasında Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi tarafından hazırlanan “Obeziteye Karşı Çok Geç Olmadan Harekete Geç” isimli iki afiş çalışması da birincilik ödülüne layık görüldü.
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen ödül töreninde Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Başkanı Uzm. Dr. Hasan Irmak, Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanı Uzm. Cengiz Kesici, Birincilik Ödülünü Eğitim Şube Müdürü Zeynep Zengin’e verdiler.
Eğitim Şube Müdürü Zeynep Zengin aldıkları ödül sonrası yaptığı açıklamada, “Günümüzde giderek artan teknolojik gelişmeler ve beslenme tarzındaki değişikliklere bağlı olarak gelişen hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, sigara ve alkol tüketimi gibi bir takım olumsuz şartların bir araya gelmesi obezite (şişmanlık) riskini artırmakta. Sonuçta da Obezite-Diyabet başta olmak üzere pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlayarak, hayat kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Konu ile ilgili olarak İlimizde Halkımızı bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla Eğitim Şube Müdürlüğü olarak okul eğitimleri, stant çalışmaları ve sosyal etkinlikler düzenlenmeye devam edilecektir. Afiş çalışması konusunda aldığımız bu ödül de bizleri çalışmalarımızda daha da motive edecektir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.