GÜNDEM - 09 Eylül 2023 Cumartesi 10:01

Serdivan’da Anadolu buluşması

A
A
A
Serdivan’da Anadolu buluşması

Serdivan Belediyesi Hemşehri Geceleri tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Buluşması Serdivan Millet Bahçesi’nde bu akşam saat 19.00’da başlayacak.


Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Serdivan Hemşehri Geceleri programları Balkan Rumeli ve Karadeniz Buluşmasının ardından Anadolu Buluşması ile devam ediyor. Yapılan açıklamada; Ağrı, Ardahan, Elazığ, Erzurum, Kars, Gaziantep, Iğdır, Muş ve Van illerinin tanıtımlarının yapılacağı programda vatandaşların konserler ve etkinliklerle unutulmaz bir gece yaşayacağı ifade edildi.


Geleneksel hale getirilmeye çalışılan Hemşehri Geceleri ile Serdivan’ın çok kültürlülüğün yansıtılacağı kaydedildi. Serdivan Millet Bahçesi’nde 9 Eylül Cumartesi saat 19.00’da başlayacak olan şenlikte Dilek Şimşek, Dengbej Özcan Celali, Aşık Zeki Erdali, Aşık Orhan Üstündağ ve Vahit Kurt’un Sıra Gecesi ekibi sahne alacak. Kars Kafkas Halk Oyunları Ekibi, Erzurum Bar Ekibi ve Yerel Ürünler Stantlarının da yer alacağı ücretsiz programa tüm vatandaşlar davet edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.