YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 11:35

SAMSUN`DA KIŞ YARIŞMA BİRİNCİSİ FOKUS`TAN

A
A
A
SAMSUN`DA KIŞ YARIŞMA BİRİNCİSİ FOKUS`TAN

Samsun`da kış fotoğraf yarışmasında birincilik dahil 3 ödül, FOKUS üyeleri tarafından kazanıldı.
48 kişi ve 201 fotoğraf ile katılım sağlanan yarışmanın ilk ayağı olan Samsun`da kış kategorisi sonuçlarında FOKUS önemli dereceler aldı. Samsun`da faaliyetlerini sürdüren, ücretsiz fotoğraf eğitimleri vererek fotoğraf sanatının geniş alanlara yayılmasını amaçlayan Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS) üyeleri ``Samsun`da Kış Fotoğraf Yarışması``na yoğun ilgi gösterdi.
45 kayıtlı üyesi bulunan FOKUS`un Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güral`ın eseri seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucu 1.lik ödülüne layık görüldü. Yine FOKUS`a üye olan Orhan Köksalan ve Mustafa Bozkurt`un birer eseri sergileme ödülü aldı.
FOKUS`un her pazartesi düzenlenen 48. hafta etkinliğinde Samsun`da Kış Fotoğraf Yarışması`nda 1.lik ve sergileme ödülü kazanan üyelere FOKUS Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bülbül tarafından teşekkür plaketi verildi.
Ödül alan üyelerine plaket veren Bülbül, Samsun`da ilk defa böyle büyük bir fotoğraf organizasyonu düzenlendiğini, bu yarışmada emeği geçen başta Samsun Valisi olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerini sunduğunu belirtti. Bülbül ayrıca, böyle büyük bir organizasyonda FOKUS olarak görev almaktan gurur ve mutluluk duyduklarını vurguladı.
Bülbül, 2010 yılında kurulan ve oldukça genç bir dernek olan FOKUS`un, ulusal olarak düzenlenen ve ilk adımı sonuçlanan Samsun`da Kış Fotoğraf Yarışması`nda 1.lik dahil 3 ödül kazanmasının büyük bir başarı olduğunu, bu yönde dernekçe verilmiş eğitimler ve düzenlenen gezilerin meyvelerini verdiğini, yarışmanın diğer 3 bölümü için de FOKUS olarak hedeflerinin ödüllerle dönmek olduğunu sözlerine ekledi.
FOKUS`un önümüzdeki dönem eğitimlerinde Samsun`da İlkbahar Yarışması için eğitimleri programa aldığı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Uygulamada polise çarpan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı: 68 bin TL para cezası yazıldı Kayseri’de asayiş uygulaması yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, polis memuruna çarpıp, kaçan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı. Sürücüye 68 bin 466 TL idari para cezası yazılarak, hakkında adli işlem başlatılırken, otomobilde bulunan 4 şahıs gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Edinilen bilgiye göre, Mevlana Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nda asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, E.S.T. yönetimindeki 38 ABB 843 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan E.S.T. uygulamada görevli polis memuru G.A.’ya çarparak kaçtı. Sürücü E.S.T. ile otomobilde bulunan K.D., A.A., ve Ü.M bir süre sonra otomobili bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda, 4 şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Polis memuru hafif şekilde yaralanırken, incelemelerin ardından otomobil çekiciyle kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 1.73 alkollü olduğu belirlendi Öte yandan, ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçarken polise çarpan E.S.T.’nin 1.73 promil alkollü olduğu öğrenilirken, şahıs hakkında ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan adli işlem başlatıldı. E.S.T.’ye Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden 68 bin 466 TL idari para cezası yazılırken, araç trafikten men edildi. Polis memuru G.A.’nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, "Görevli meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, tedavi sonrası taburcu edilmiş ve 5 gün iş göremez raporu düzenlenmiştir" denildi.