YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 11:35

SAMSUN`DA KIŞ YARIŞMA BİRİNCİSİ FOKUS`TAN

A
A
A
SAMSUN`DA KIŞ YARIŞMA BİRİNCİSİ FOKUS`TAN

Samsun`da kış fotoğraf yarışmasında birincilik dahil 3 ödül, FOKUS üyeleri tarafından kazanıldı.
48 kişi ve 201 fotoğraf ile katılım sağlanan yarışmanın ilk ayağı olan Samsun`da kış kategorisi sonuçlarında FOKUS önemli dereceler aldı. Samsun`da faaliyetlerini sürdüren, ücretsiz fotoğraf eğitimleri vererek fotoğraf sanatının geniş alanlara yayılmasını amaçlayan Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS) üyeleri ``Samsun`da Kış Fotoğraf Yarışması``na yoğun ilgi gösterdi.
45 kayıtlı üyesi bulunan FOKUS`un Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güral`ın eseri seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucu 1.lik ödülüne layık görüldü. Yine FOKUS`a üye olan Orhan Köksalan ve Mustafa Bozkurt`un birer eseri sergileme ödülü aldı.
FOKUS`un her pazartesi düzenlenen 48. hafta etkinliğinde Samsun`da Kış Fotoğraf Yarışması`nda 1.lik ve sergileme ödülü kazanan üyelere FOKUS Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bülbül tarafından teşekkür plaketi verildi.
Ödül alan üyelerine plaket veren Bülbül, Samsun`da ilk defa böyle büyük bir fotoğraf organizasyonu düzenlendiğini, bu yarışmada emeği geçen başta Samsun Valisi olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerini sunduğunu belirtti. Bülbül ayrıca, böyle büyük bir organizasyonda FOKUS olarak görev almaktan gurur ve mutluluk duyduklarını vurguladı.
Bülbül, 2010 yılında kurulan ve oldukça genç bir dernek olan FOKUS`un, ulusal olarak düzenlenen ve ilk adımı sonuçlanan Samsun`da Kış Fotoğraf Yarışması`nda 1.lik dahil 3 ödül kazanmasının büyük bir başarı olduğunu, bu yönde dernekçe verilmiş eğitimler ve düzenlenen gezilerin meyvelerini verdiğini, yarışmanın diğer 3 bölümü için de FOKUS olarak hedeflerinin ödüllerle dönmek olduğunu sözlerine ekledi.
FOKUS`un önümüzdeki dönem eğitimlerinde Samsun`da İlkbahar Yarışması için eğitimleri programa aldığı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yargıtay’da Başkanlık ve Başsavcılık için iki seçim birden yapılacak Yargıtay’da, yeni başkanı ve yeni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını belirlemek için bugün sandık başına gidilecek. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, 25 Mart’tan bu yana Yargıtay Büyük Genel Kurulunca başkanlık seçimi yapılıyor. Dört yıl boyunca görev yapacak yeni başkanı belirlemek için yapılan seçimlerde, Yargıtay Başkanı Akarca, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk yarıştı ama şu ana kadar hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Muhsin Şentürk adaylıktan çekildi Öte yandan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görev süresi gelecek ay dolacak olan Bekir Şahin’in yerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için seçim süreci de bugün başlayacak. Yargıtay Başkanlığı için aday olan Muhsin Şentürk, birinci başkanlık adaylığından çekildiğini açıkladı. Üyelere gönderdiği mesajda, "Süreçte oluşan tıkanmanın giderilmesi ve Yargıtay’ımızın kurumsal itibarının korunması amacıyla birinci başkanlık adaylığından çekiliyorum" ifadesini kullanan Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına adaylığını açıkladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını Cumhurbaşkanı Erdoğan seçecek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay Büyük Genel Kurulunun, kendi üyeleri içinden göstereceği adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçiliyor. İlk oylamada en çok oy alan beş üye aday gösterilmiş sayılıyor. İlk oylamada oy alanların sayısı beşten az ise aynı gün yapılacak diğer oylamalarla eksik adaylar tamamlanıyor. Böylelikle belirlenen beş adayın ismi sıralı liste halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan, 15 gün içinde adaylardan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçecek. Cumhurbaşkanı, sıralamaya ve aldıkları oya bakmadan sunulan beş adaydan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçebiliyor. Yeni seçilecek başsavcı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl görev yapacak.