YEREL HABERLER - 26 Şubat 2013 Salı 19:06

OMÜ SAОLIK GÜNLERİ SEMİNERLERİ

A
A
A
OMÜ SAОLIK GÜNLERİ SEMİNERLERİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından başlatılan ``OMÜ Sağlık Günleri`` eğitim projesi kapsamında Salıpazarı ilçesinde dördüncü seminer gerçekleştirildi.
Salıpazarı Ziraat Odası Toplantı Salonu`nda düzenlenen, Prof. Dr. Ömer İyigün ve Doç. Dr. Dilek Durmuş tarafından verilen, ``Bel-boyun ağrıları (Fıtıkları)`` konulu seminere İlçe Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir yaptığı açılış konuşmasında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü`ne ve eğitimi koordine eden OMÜSEM yetkililerine teşekkür etti. İlçe vatandaşlarının seminerlere göstermiş oldukları yoğun ilgiden ötürü memnuniyetini dile getiren Özdemir, ``İnşallah bu gibi seminerler hastalığınıza şifa olması ve olabilecek hastalıkları önleme açısından faydalı olur. Sevdiklerinize onların sağlığında sıkı sıkı sarılın. Onların da size sıkı sıkı sarılması için sizler de her daim sağlıklı kalın`` dedi.
Prof. Dr. Ömer İyigün yaptığı sunumda boyun fıtığının nedenleri, boyun fıtığı tanısı için yapılan tetkikler, boyun fıtığında medikal tedavi yöntemleri, cerrahi teknikler ile hangi aşamada ameliyat öneriliyor konularında bilgi verdi. Ayrıca bel fıtığının semptom ve muayene bulgularını, ameliyat gerektiren bulguları, cerrahi operasyon sonrası dönemi ve iyileşmeyi olumsuz etkileyen faktörleri anlatan Prof. Dr. Ömer İyigün, ``Vücudumuz bize emanettir, emanete iyi bakmak gerekir`` diye konuştu.
``Kaslarımızı güçlendirerek fıtık olma ihtimalini zayıflatabiliriz`` diyen Doç. Dr. Dilek Durmuş, fıtık oluşumuna neden olan kişisel ve psikolojik risk faktörlerini anlatarak, bel ağrısının temel nedenleri ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi. Durmuş, belin nasıl korunması gerektiği, egzersiz yapmanın önemi, evde uygulanması gereken hareketler ile doğru ve yanlış yapılan hareketleri sinevizyon gösterimi eşliğinde vatandaşlara anlattı.
Seminerin sonunda, Prof. Dr. Ömer İyigün ve Doç. Dr. Dilek Durmuş kendilerine yöneltilen soruları cevapladılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli’de motosikletli saldırganların binayı kurşunlama anı kamerada Kocaeli’nin Gebze ilçesinde motosikletli 2 saldırgan tabanca ile 4 katlı binaya ateş etti. Kurşunlardan 3’ü birinci kattaki dairenin oturma odasına isabet ederken, dehşeti yaşayan bir kişi ölümle burun buruna geldi. Saldırı anı anbean güvenlik kamerasınca kaydedildi. Olay, saat 00.15 sıralarında Osman Yılmaz Mahallesi 619/4 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz tespit edilemeyen 2 saldırgan motosikletle ilerlerken 4 katlı binaya tabancayla ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlardan 3’ü, binanı 1’inci katındaki dairenin oturma odasının camını kırarak; televizyon, koltuk ve tavana saplandı. 1 kurşun ise zemin kattaki boş dükkana isabet etti. 2 saldırgan motosikletle kaçarak uzaklaştı. Bölgede devriye attıkları esnada tabanca seslerini duyan gece bekçileri hızla adrese geldi. Konunun bildirilmesi üzerine polis ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Ölümle burun buruna Tabancalı saldırının olduğu esnada oturma odasında bulunan S.Y. adeta dehşeti yaşadı. Kurşunların şans eseri isabet etmediği S.Y. ölümden döndü. S.Y.’nin ifadesi alınırken, olay yeri inceleme ekipleri sokakta ve dairede çalışma gerçekleştirdi. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anı kamerada Öte yandan saldırı anı anbean güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntüde, motosikletle ilerleyen iki saldırganın tabanca ile binaya ateş ettiği görülüyor. Saldırganların motosikletle kaçtığı anlar da kaydedildi.