YEREL HABERLER - 03 Kasım 2013 Pazar 11:54

Muzaffer Önder Ölümünün 8 Yılında Anıldı

A
A
A
Muzaffer Önder Ölümünün 8 Yılında Anıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Muzaffer Önder, ölümünün 8. yılında düzenlenen törenle alındı.
Muzaffer Önder için adının verildiği parkta anma töreni düzenlendi. Törene, Atakum Belediye Başkan Vekili Şennur Koçer, CHP İlkadım İlçe Başkanı Erkan Akyüz, Önder ailesi ve yakınları katıldı.
Muzaffer Önder döneminde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olan Ahmet Sarı, Önder'in mümtaz bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Muzaffer Önder'in insanlığa hizmet eden, yoksulun ve güçsüzün yanında yer alan bir kişiliğe sahip olduğunu hatırlatan Ahmet Sarı," Egemenlerin sofrasında asla yer almayan eşsiz bir insandı. O cumhuriyet aşığıydı. İçinde bulunduğumuz park onun döneminde yapıldı. Daima halkın yanında, daima güçsüzün yanında ve daima ezilenlerin yanında yer aldı. Onun bize bıraktığı en büyük miras yöneticilikte ilke olarak dürüstlüktür "dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya duyurdu: İzmir’de ’Mahzen-48’ operasyonunda organize suç örgütü çökertildi, 9 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İzmir’de düzenlenen ’Mahzen-48’ operasyonunda elebaşılığını ’Kertenkele’ lakaplı Batuhan Tok’un (Cezaevinde) yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda organize suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalandı" dedi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, İzmir’de düzenlenen "Mahzen-48" operasyonunda elebaşılığını "Kertenkele" lakaplı ve halen cezaevinde bulunan Batuhan Tok’un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek, operasyonda suç örgütü üyesi 9 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "Ülkemizi organize suç örgütlerinden, çetelerden temizlemeye kararlıyız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" diyen Bakan Yerlikaya operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir’de düzenlenen operasyonda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kasten Yaralama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Silahla Tehdit suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyon sonucu 5 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet ruhsatsız tüfek ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonu koordine eden Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Hatay Afetzede özel bireyler sevgi makasıyla tıraş oldular Hatay’ın İskenderun ilçesinde kuaför Emre Can Çelebi, engelli bireyleri hiçbir ücret almadan tıraş ederek gönülleri kazandı. Depremin vurduğu Hatay’da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar arasında düzenlenen etkinlikle asrın felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor. İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren ’Engelliyim Engel Tanımam Derneği’nin düzenlediği etkinlikte özel bireyler, kuaför Emre Can Çelebi tarafından ücretsiz tıraş edildi. Engelli bireylerin birlikte vakit geçirmesine vesile olan kuaför Çelebi, yaptığıyla gönülleri kazandı. Dörtyol ilçesinden İskenderun’a gelen Engelliyim Engel Tanımam Derneği’nde bulunan özel bireylerin çimenlik alanda saç, sakal ve bakımlarını yapan Çelebi, "Yapmış olduğumuz projeyle ilgili öncelikle bize bu fırsatı tanıyan herkese çok teşekkür ederiz. Burada özel bireylerin saçlarını kestik, bizim için çok güzel bir mola oldu. Yani çalışmak gibi değil, bizim için bir molaydı. Biz de onlarla beraber güldük eğlendik, güzel bir aktivite oldu. Hatay Dörtyol’dan İskenderun’a geldik burada deniz kenarında çimlerin üzerinde çok güzel bir ortamda saç kesimlerini gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. Engelliyim Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen ise düzenlenen etkinlikle engelli bireylerin yaşadığı mutluluğu anlatarak, "Sabahtan o mutluluk yüzlerinde vardı. Biz bugün tıraş olacağız, işte kuaför abimiz gelip bizi tıraş edecek diyorlardı ve onların o mutluluğu zaten yüzlerinden belli olmuştu. Mutluluğu onlara verdiği için ben ayrıca Emre bey ve onun ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Tıraş olan özel birey 21 yaşındaki Abdulkadir Soydaş, teşekkürlerini belirterek, "Ben Emre Çelebi abiye çok teşekkürlerimi sunuyorum. Çok beğendim, berber abilerimi daha çok beğendim. Sohbetleri çok güzeldi çok iyiydi" şeklinde mutluluğunu dile getirdi.