GÜNDEM - 14 Mayıs 2024 Salı 15:46

Karadenizli balıkçılar tekneleriyle eylem yaptı

A
A
A
Karadenizli balıkçılar tekneleriyle eylem yaptı

Denizlerde kaçak avlanmanın önüne geçebilmek için balıkçı teknelerinden ırgatların sökülmesine tepki gösteren Karadenizli balıkçılar, liman içerisinde tekneleriyle eylem yaptı.


Kaçak avlanmanın önüne geçmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 12 metre altındaki balıkçı teknelerinde bulunan matafora ve ırgatların sökülmesi istendi. Av yasağı döneminde denetimlerini artıran Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipleriyle sürekli karşı karşıya gelen balıkçılar ise mağduriyetin giderilmesi için liman içerisinde tekneleriyle eylem gerçekleştirdi.



“200 bin TL maliyeti var”


Samsun’un Terme ilçesinde bulunan 150 balıkçı, limanda bir araya gelerek mağduriyetlerini dile getirdiler. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan S.S. Terme Yalı Mahallesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Veysel Ceylan, “Bakanlık, kaçak avlanmanın önüne geçmek için küçük balıkçı diye tabir ettiğimiz 12 metre altı balıkçı teknelerinde bulunan matafora ve ırgatların sökülmesiyle ilgili bir çalışma başlattı. Av sezonunda kullanımı serbest olan ancak, av yasağı başlamasıyla sökmemizi istedikleri parçalar teknelerimizin demirbaşıdır, sökülemez. Söküldüğünde de yeniden takılamaz, sıfırdan inşa edilmesi gerekmektedir. Bugün teknedeki ırgatın sökülmesi 50 bin TL, takılması 50 bin TL ve ırgatın maliyeti de yaklaşık 100 bin TL olmak üzere balıkçıya toplam 200 bin TL maliyeti vardır” dedi.



“Devletimiz, küçük balıkçıya sırtını dönmesin”


Irgat ve mataforaların sökülüp takılmasının mümkün olmadığını belirten balıkçı Bülent Aksu, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sökmemizi istediği parçalar güverteye sabittir. Makine dairesine kadar uzanan sabitlemelerin olduğu bir parçayı çıkartıp kenara koymak gibi bir durum söz konusu değildir. Bizleri zor durumda bırakan ilgili kurumlar, yetkili kişiler sesimizi duyar ve gerekli çalışmaları bizlere mağduriyet yaşatmadan tamamlamalarını talep ediyoruz. Devletimiz, küçük balıkçıya sırtını dönmesin” ifadelerini kullandı.


Liman içerisinde tekneleriyle harekete geçen balıkçılar siren çalarak tepkilerini gösterdiler.



Karadenizli balıkçılar tekneleriyle eylem yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez Kent Tiyatrosu’nun 2026 rehberi Kepez Kent Tiyatrosu (KKT), yeni yılda da Kaç Baba Kaç, Medyum, Dilek Elması ve Bu Benim Masalım oyunlarıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak. Kepez’de 2026 yılı sanatla, tiyatroyla ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçecek. Kepez’in ödüllü ekibi, Kepez Kent Tiyatrosu, yeni yılda 2’si çocuk, 2’si yetişkin olmak üzere toplam 4 oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek. Yetişkin oyunları arasında, 2025’te büyük ilgi gören ve bol kahkahasıyla dikkat çeken Kaç Baba Kaç ile kara komedi türündeki Medyum seyirciyle buluşacak. Her iki oyunda dönüşümlü olarak Cuma ve Cumartesi günleri saat 20.00’da sahnelenecek. 2026’nın ilk oyunu Kaç Baba Kaç, 2 Ocak 2026 Cuma (Bugün) saat 20.00’da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Dünyaca ünlü İngiliz yazar Ray Cooney’nin kaleminden, Haldun Dormen çevirisi ve Gökhan Avkıran yönetmenliğinde sahneye taşınan oyun 16 yaş ve üzeri izleyiciye hitap ediyor. Kepez Kent Tiyatrosu’nun deneyimli kadrosunun sahneleyeceği oyun, 2025 sezonunda gördüğü yoğun ilginin ardından 2026’da da izleyiciyle buluşacak. Oyunun merkezinde, kariyerinin en önemli konuşmasına hazırlanan Dr. David Morgan yer alıyor. Ancak yıllar önce yaşadığı kısa bir ilişkinin beklenmedik sonuçları, hastane koridorlarında birbirinden komik olayların zincirini başlatıyor. Yanlış anlamalar, kimlik karmaşaları ve sürpriz gelişmelerle tempo hiç düşmezken, Dr. Morgan hem kariyerini hem evliliğini hem de akıl sağlığını kurtarmaya çalışıyor. 13 yaş sınırıyla sahnelenecek olan "Medyum", Sam Bobrick’in yazdığı ve yine Gökhan Avkıran’ın yönettiği kahkaha dolu bir kara komedi. Dedektif romanları yazarken geçim sıkıntısı nedeniyle medyumluk yapmaya başlayan Adam’ın, kendisini karmaşık ve komik ilişkiler ağında bulmasını konu alan oyun; kurgusu, mizahı ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekiyor. Kepez Belediyesi Kent Tiyatrosu, çocukları da unutmadı. Yeni yılda iki çocuk oyunu dönüşümlü olarak sahnelenecek. Dilek Elması 5 yaş, Bu Benim Masalım 4 yaşındaki çocuklar için sahne alacak. Çocuk oyunları, Pazar günleri saat 14.00’te dönüşümlü olarak sahnelenecek.