ÇEVRE - 15 Haziran 2024 Cumartesi 11:52

Kurban atıkları uyarısı

A
A
A
Kurban atıkları uyarısı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda hayvansal atıkların kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarına atılmaması uyarısında bulundu.


SASKİ Genel Müdürlüğü, kurban ibadetinin yerine getirilmesinden sonra altyapı şebekelerinin zarar görmemesi için hayvansal atıkların kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarına atılmamasını istedi. Kurbanda çevreye bilinçsizce atılan hayvansal atıkların kentin altyapı sistemlerine ciddi şekilde zarar verdiğine dikkat çeken SASKİ Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şu uyarılara yer verdi:


“Şehrimiz genelinde atık su ve yağmur sularını tahliye ederek arıtma tesislerine ileten şebeke hatlarımızın sağlıklı şekilde işlevini yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır. Dini vecibemizi yerine getirirken kurban atıklarının ve çöplerin bu hatlara atılmaması noktasında vatandaşlarımızın duyarlı ve hassas davranması, şehir kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması açısından son derece önemlidir. Kentimizin her noktasında şebeke hatlarımıza yönelik kapsamlı periyodik temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz bu hatları temizlemek için büyük gayret sarf etmektedir. Ancak çevreye bilinçsizce atılan kurban atıkları ve çöpler nedeniyle zarar gören şebeke hatlarımız, işlevini yerine getiremez hale gelmektedir. Sağanak yağışlar sonrasında maalesef su baskınları yaşanabilmektedir. Bu yüzden vatandaşlarımızı kurban atıklarını mazgallar, atık su ve yağmur suyu hatlarına atmamaları konusunda duyarlı olmaya ve hassasiyet göstermeye davet ediyoruz. SASKİ Genel Müdürlüğü olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerimizle, 7/24 esasına göre hizmet vermeye devam edeceğiz.”



Kurban atıkları uyarısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 15 yaşındaki genç, husumetlilerinin silahlı saldırısına uğradı... O anlar kamerada Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Yenikent semtinde aralarında husumet bulunan kişiler sokakta karşılaştıkları 15 yaşındaki Ahmet M.’yi silahla yaraladı. Gencin silahlı saldırıya uğradığı anlar güvenlik kamerasına yansırken, yaşanan olayın kan davasına dayandığı şüphesi üzerinde duruluyor. Edinilen bilgilere göre olay Sincan ilçesi Yenikent semtinde meydana geldi. İddiaya göre, daha önce aralarında husumet bulunan kişiler, sokakta karşılaştıkları 15 yaşındaki Ahmet M.’ye bir araçtan silahla ateş açtı. Saldırı sonucu yaralanan Ahmet M., çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan genç çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayın ardından harekete geçen Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, saldırının arka planını araştırmaya başladı. Elde edilen bilgilere göre, Ahmet M.’nin babası Ersin M., geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nın üçüncü günü Çorum’un Bayat ilçesinde çıkan bir tartışmada 31 yaşındaki Sezer Durmuş’u öldürmüştü. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin, hayatını kaybeden Sezer Durmuş’un yakınları olduğu tespit edildi. Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu saldırıyla bağlantılı oldukları belirlenen 2 şüpheli, H.D. ve Y.D., suç aleti silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Olayın bir kan davası kapsamında gerçekleşmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.