EĞİTİM - 03 Mayıs 2026 Pazar 18:34

Rektör Aydın "Aile ve Nüfus On Yılı Vizyon Tanıtım Programı"na katıldı

A
A
A
Rektör Aydın "Aile ve Nüfus On Yılı Vizyon Tanıtım Programı"na katıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen "Aile ve Nüfus On Yılı (2026-2035) Vizyon Tanıtım Programı"na katıldı.


Rektör Aydın, programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi olarak iştirak etti. Programda 2025 Aile Yılı ile başlatılan toplumsal bilinçlenme sürecinin daha ileri bir aşamaya taşınması hedeflenirken, Türkiye’nin geleceğinin güçlü aile yapısı temelinde şekillendirilmesine yönelik kapsamlı bir vizyon ortaya konuldu. Bu kapsamda aile kurumunun güçlendirilmesi ve nüfus politikalarının sürdürülebilir bir perspektifle ele alınması amaçlandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan vizyon doğrultusunda aile kurumunun ve nesillerin korunması, evlilik müessesesinin teşvik edilmesi, doğurganlık hızının artırılması, gençlerin nitelikli şekilde yetiştirilmesi, yaşlı refahının güçlendirilmesi ile kırsalın yerinde kalkınması ve nüfusun dengeli dağılımı gibi başlıklarda beş stratejik öncelik belirlendi. Bu önceliklerin Türkiye’nin uzun vadeli sosyal ve demografik politikalarına yön verecek temel çerçeveyi oluşturacağı vurgulandı.


Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, programa ilişkin değerlendirmesinde aile ve nüfus odaklı bu üst politika belgesinin hem akademik hem de toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını belirterek, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak aile ve nüfus eksenli bu vizyonun güçlü takipçilerinden biri olacağız. Üniversitemizin sahip olduğu bilimsel birikim ve araştırma kapasitesiyle aile yapımızı güçlendirmeye yönelik bu stratejik sürece katkı sunmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.


Rektör Aydın, "Aile ve Nüfus On Yılı (2026-2035) Vizyon Belgesi"nin ülke adına hayırlı olmasını temenni etti.



Rektör Aydın "Aile ve Nüfus On Yılı Vizyon Tanıtım Programı"na katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yürek yakan olayda bir kardeş toprakta, diğeri cezaevinde Manisa’nın Kula ilçesinde geçtiğimiz gün kardeşi tarafından bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden 28 yaşındaki genç, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Katil zanlısı kardeş ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, geçtiğimiz gün saat 20.45 sıralarında Kula ilçesi Karataş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hasan Akarsu (28) ile kardeşi U.C.A. (25) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. İkili arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında U.C.A., yanındaki bıçakla ağabeyi Hasan Akarsu’yu ağır yaraladı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Akarsu, ambulansla Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Akarsu, ileri tetkik ve tedavi için Salihli’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen genç kurtarılamadı. Hasan Akarsu için Şah Süleyman Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Akarsu’nun ailesi, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gencin cenazesi, dualar eşliğinde ilçe mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan, olayın ardından gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan U.C.A., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.