- 12 Ekim 2017 Perşembe 12:06

Birecik’te kadınlar evleri dolaşıp sorunları dinliyor

A
A
A
Birecik’te kadınlar evleri dolaşıp sorunları dinliyor

Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler, kapı kapı gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyip, çözüme kavuşturuyor.

Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler, kapı kapı gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyip, çözüme kavuşturuyor.


Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Birecik halkının da yönetimde söz sahibi olması için sadece kadınlardan kurulu ekipler oluşturduklarını, bu ekiplerin mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı gezerek, vatandaşların sorun, öneri ve taleplerini dinlediğini belirtti.


3 bin 500 ev ziyareti yapıldı


Siyasi görüşü, fikri, inancı ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan herkesi dinlediklerini ifade eden Pınarbaşı, "Bugüne kadar 3 bin 500 ev ziyareti yapıldı ve ziyaretlerimiz devam ediyor. Öncelikle belediyenin hizmetlerinden memnun musunuz. Eksik yanlarımız nelerdir. Yapılmasını istedikleriniz, talepleriniz var mı?’ sorularının cevapları, vatandaşların cep telefonu numaraları ile birlikte not alınıyor. Alınan bu notlar, kurmuş olduğumuz birimimizde değerlendirilerek, anında yapılması gereken işler için hemen talimat veriliyor. Yapıldıktan sonra da vatandaşlarımıza telefonla geri dönüş sağlanıyor” dedi.


Kadınlar kentin yönetiminde söz sahibi


Bu uygulama nedeniyle vatandaşlardan çok güzel tepkiler aldıklarını vurgulayan Pınarbaşı,


“Vatandaşlarımız daha önce hiçbir belediye yöneticisinin kendi düşüncelerine önem vermediğini, bugüne kadar yapılmayanı yaptığımızı söylediler. Biz bunu iki amaçla yaptık. Bir, kadınlarımızın siyasi hayatta söz hakkı olduğunu, değer verildiğini göstermek için. İki, kadınlarımızın da bu şehrin yönetiminde söz sahibi olmaları için yaptık. Diğer taraftan kadınlar hakikaten sözlerinin arkasındalar, mertler. Ben bunu her ortamda söylüyorum. Onların sözü bizim için teminattır ve hakikaten onların desteği çok önemli” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Müdür Çandıroğlu: "Van, projelerle eğitimde örnek bir şehir" Van Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Van’da eğitimin güçlü projelerle yürütüldüğünü belirterek, dijitalleşme ve kodlama alanlarında ilave çalışmaların planlandığını söyledi. Müdür Bilal Yılmaz Çandıroğlu, gazetecilerle bir araya gelerek kentte yürütülen eğitim projeleri ve hedeflenen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Van’ın "doğunun incisi" olduğunu belirten Çandıroğlu, böyle bir şehirde görev yapmanın büyük bir sorumluluk ve şükür vesilesi olduğunu söyledi. Van genelinde 274 bin öğrenciye eğitim hizmeti verdiklerini ifade eden Çandıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü politika ve projelerin sahada güçlü şekilde uygulanmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. Valilik öncülüğünde hayata geçirilen projelerin dikkat çekici olduğunu da dile getiren Çandıroğlu, özellikle Kitap Van Projesi’nin örnek bir uygulama olduğunu belirtti. Okullarda uzun süredir uygulanan okuma saati çalışmalarının bu projeyle daha da güçlendiğini kaydeden Çandıroğlu, öğrencilerin okudukları kitapları sistem üzerinden girerek yeni kitaplara ücretsiz şekilde ulaştığını ifade etti. Kitap Van Projesi’nin kapsamına dikkat çeken Çandıroğlu, "Birçok ülkeyi gezdim. Bu çapta ve bu organizasyon gücünde bir projeyi dünyada görmedim" dedi. Spor Van Projesi ile Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ile öğrencilerin hem akademik hem de fiziksel gelişimlerinin desteklendiğini belirten Çandıroğlu, bu projelerin sahada aktif şekilde yürütüldüğünü söyledi. Günümüz ihtiyaçlarına da değinen Çandıroğlu, dijitalleşme ve kodlama alanlarında ilave çalışmaların planlandığını ifade ederek, sahadan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda yeni projelerin hayata geçirileceğini kaydetti. Milli eğitim camiasında projelerin yürütülmesinde Ar-Ge biriminin önemli rol üstlendiğini vurgulayan Çandıroğlu, Türkiye genelinde birçok projeyi ilk uygulayan yöneticilerden biri olduğunu da söyleyerek, "Milli eğitim camiasında beni Ar-Ge’ci müdür olarak bilirler" ifadelerini kullandı.