EĞİTİM - 15 Kasım 2017 Çarşamba 15:23

Yabancı dil olarak Türkçe eğitimi sertifika töreni yapıldı

A
A
A
Yabancı dil olarak Türkçe eğitimi sertifika töreni yapıldı

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (HARÜSEM) Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenledikleri “Yabancı dil olarak Türkçe eğitimi” programı sonunda, sertifika töreni düzenlendi.

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (HARÜSEM) Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenledikleri “Yabancı dil olarak Türkçe eğitimi” programı sonunda, sertifika töreni düzenlendi.


Karaköprü İlçesinde bulunan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen sertifika dağıtım töreni programına, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Celal Ağan, kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.


Programın açılışında söz alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Türkçe öğreniminin önemine değindi. Üniversitede eğitim gören Suriyelilerin sayısının bine ulaştığına değindi.


Bu öğrencilere yönelik geçen yıl başlayan eğitimlerde, temel derslerde anlam sıkıntısı çekmemeleri için Arapça eğitim verdiklerini söyleyen Rektör Taşaltın, “Bununla beraber arkadaşlarımızın Türkçe öğrenmeleri için HARÜSEM bünyesinde kendilerine Türkçe eğitimi verdik. Bunu da yaparken Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte hareket ettik. Türkçe öğrenen bu misafirlerimiz ülkelerine döndüklerinde inanıyorum ki her biri birer gönüllü elçimiz olacaktır” dedi.


Şanlıurfa il ve ilçelerinde eğitimle ilgili tüm faaliyetleri Harran Üniversitesi ile birlikte yürüttüklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, “Üniversitemizle birlikte en önemli çalışmamız ise Suriyeli misafirlerimize yönelik yapmış olduğu eğitim faaliyetidir. Harran Üniversitemiz ile yaptığımız çalışmalardan iyi neticeler çıktığını görüyoruz. Bu faaliyetlerde emeği geçen öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Şimdiden 24 Kasım öğretmenler gününü tebrik ediyorum” diye konuştu.


Açılış konuşmalarının ardından sertifika töreni yapıldı. Toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.