ASAYİŞ - 28 Mayıs 2025 Çarşamba 22:34

Şanlıurfa’da arazi kavgasında kan aktı: 2 ölü, 5 yaralı

A
A
A

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, amca çocukları arasında çıkan silahlı arazi anlaşmazlığı kavgasında 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Haydarahmet Mahallesi’nde meydana geldi. Kısa süre önce Gaziantep’ten köyüne döndüğü öğrenilen Mehmet Bulut (24) ile amca çocukları arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kısa sürede silah, taş ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada, Mehmet Bulut (24), İ.B. (27), M.B., Ali Bulut, Y.B., B.B. ile Hüseyin Ş. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Birecik ve Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet ve Ali Bulut yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer yaralıların tedavileri, Birecik ve Suruç Devlet Hastanesinde sürüyor.

Hastane ve mahallede jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındı. Kavgayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hüseyin Bozkurt - Mehmet Bilgin



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.