ASAYİŞ - 25 Haziran 2025 Çarşamba 17:05

Şanlıurfa’da sevgili dehşeti

A
A
A
Şanlıurfa’da sevgili dehşeti

Şanlıurfa’da evlenmek istediği kızın evini basıp silahla ateş eden şahıs, sevdiği kızı öldürüp kızın ailesinden de 3 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etti.


Edinilen bilgiye göre, olay, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Başaran kırsal Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, Ömer Kilimci isimli genç, eline aldığı silahla birlikte evlenmek istediği fakat ailesinin evlenmelerine izin vermediği 17 yaşındaki Yaprak Türk’ün evinin önüne giderek "Dışarı çıkın" diye bağırmaya başladı. Sesleri duyan genç kız ve ailesi, dışarı çıkıp Kilimci’yi sakinleştirmeye çalıştı. İddiaya göre, Kilimci, Yaprak Türk’e ‘Önce seni, sonra da kendimi öldüreceğim" diyerek ateş açtı. Kurşunların isabet ettiği Yaprak Türk kanlar içerisinde yere düşerken saldırgana müdahale etmeye çalışan genç kızın ailesinden Şehka T., Mehmet Emin T. ve Gülseren T. de mermilerin hedefi oldu.


Genç kız kurtarılamadı


Zanlı, geldiği araçla olay yerinden kaçarken bölgeye giden sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla Viranşehir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Yaprak Türk, hayatını kaybetti.


Sevdiği kızın öldüğü bilgisini alan Ömer Kilimci, Viranşehir merkez Hürriyet Mahallesi’nde aracın içerisinde kafasına silahla ateş ederek intihar etti. Yaprak Türk ile olay yerinde hayatını kaybeden Kilimci’nin cesedi, yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.


Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



Şanlıurfa’da sevgili dehşeti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şehitkamil’in Genç Kramponları Gaziantep’i Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek Gaziantep futbol altyapısının yükselen değeri Şehitkamil Belediye Spor Kulübü U14 Futbol Takımı, 2025-2026 sezonunda tarihi bir başarıya imza atarak Gaziantep İl Şampiyonu oldu. Sezon boyunca ortaya koyduğu üstün performansla dikkat çeken kırmızı-siyahlı ekip, çıktığı 22 maçın tamamını kazanarak namağlup şampiyonluk elde etti ve zirveye adını altın harflerle yazdırdı. Şehitkamil’in genç yetenekleri sezon boyunca adeta gol olup yağdı. Rakip fileleri 116 kez havalandıran takım, savunma hattındaki disiplinli oyunuyla da fark oluşturacak kalesinde yalnızca 5 gol gördü. Bu istatistiklerle hem hücum hem savunma performansında dikkat çeken U14 Takımı Gaziantep’i temsil etmeye hak kazandı. Kırmızı siyahlılar, 12-14 Mart tarihlerinde Şanlıurfa’da düzenlenecek olan 1. Kademe Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında mücadele edecek. Hedef Türkiye derecesi Şampiyonluk sonrası değerlendirmelerde bulunan Branş Sorumlusu Taner Özaykut, elde edilen başarının planlı ve disiplinli bir çalışmanın sonucu olduğunu vurguladı. Özaykut, Sporu tabana yayma vizyonuyla hareket eden Umut Yılmaz’a, kulüp disiplinini ve başarı odağını güçlü şekilde sürdüren Kulüp Başkanı İrfan Karakuzulu’ya, operasyonel süreçlerde her zaman destek veren Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Tuğba Taşdoğan’a teşekkürlerini iletti. Özaykut, Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Şehitkamil’in çocukları azimleri ve karakterleriyle neler yapabileceklerini gösterdi. Şimdi hedefimiz, bu başarıyı ulusal düzeye taşıyarak şehrimize yeni kupalar kazandırmaktır" dedi.
Gaziantep Tahmazoğlu öğrencilerle sahurda buluştu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Üniversite yurtlarında kalan öğrencilerle sahurda bir araya geldi. Şahinbey Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen sahur programına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra Gençlik İl Spor Müdürü Numan Nafiz Şahin de katıldı. Programa yoğun ilgi gösteren öğrenciler, sahur sofralarında bir araya gelerek hem yemek yedi hem de müzik eşliğinde halay çekerek keyifli anlar yaşadı. Program boyunca öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, gençlerle sohbet ederek onların eğitim hayatı, şehirdeki yaşamları ve beklentileri hakkında görüş alışverişinde bulundu. "Ülkemiz gençlerimizin omuzlarında yükselecek" Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Türkiye’nin geleceğinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini belirterek, "Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Türkiye Yüzyılı’nı şekillendirecek olan sizlersiniz. Sizlerin iyi şartlarda eğitim alması, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizle sık sık bir araya gelerek onların görüşlerini dinlemeye önem veriyoruz" dedi. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yapan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilerle aynı sofrayı paylaşmanın kendileri için büyük mutluluk olduğunu ifade ederek, "Ramazan ayı kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı mübarek bir aydır. Bu güzel sahur sofrasında genç kardeşlerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" diye konuştu. Programa katılan öğrenciler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kendilerinin her zaman yanında olduğunu ve verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini ifade ederek Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.