ÇEVRE - 09 Mayıs 2025 Cuma 12:47

Suruç’un yarım asırlık sorunları Büyükşehir Belediyesi ile çözüme kavuşuyor

A
A
A
Suruç’un yarım asırlık sorunları Büyükşehir Belediyesi ile çözüme kavuşuyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Suruç ilçesinin yarım asırlık alt ve üst yapı sorunlarını çözüme kavuşturuyor.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Suruç ilçesinin yarım asırlık alt ve üst yapı sorunlarını çözüme kavuşturuyor. Fen işleri Daire Başkanlığı ekiplerinin bölgedeki çalışmalarıyla vatandaşlar konforlu ulaşım imkânına kavuşurken ilçenin ulaşımı da ciddi oranda rahatlıyor. İlçenin merkezinde Fen işleri ekipleri titizlikle çalışırken kırsalda ise Kırsal Hizmetler Ekipleri vatandaşların konforlu ulaşımı için çalışıyor.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın talimatları doğrultusunda ilçede çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, araç ve insan sirkülasyonunun yoğun olduğu Remil yolunda asfalt çalışmalarını tamamlarken yine yoğun olarak kullanılan Mızar Yolu da sıcak asfaltla buluşturuldu. Ekipler, Yenişehir Mahallesi’nde ise yeni bir çevre yolunu ilçeye kazandırıyor.



Asfalt sevincini top oynayarak bisiklet sürerek gösterdiler


Mahallelerinin yolunun asfaltla buluşturulduğunu gören çocuklardan bazıları toplarını da alarak asfaltın üzerinde futbol oynarken bazı çocuklar ise tümseksiz, çukursuz yolda bisiklet sürmenin keyfini çıkardı. Esnaflar da çocukların mutluluğuna ortak olarak onlarla beraber asfaltın üzerinde top oynadı.



İlçelerinde yürütülen çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini aktaran vatandaşlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a Suruç’a yıllardır yapılamayan yatırım ve hizmetleri kazandırdıkları için teşekkürlerini ilettiler.



Çocukların ayakları artık çamur olmayacak


Suruç ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 952’nci caddede bulunan Ali Eroğlu İlkokulu ile Bilgi Ortaokulu yolunda daha önceden kış aylarında yaşanan çamurdan dolayı mağdur olan ve okula giderken büyük güçlük çeken çocuklar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bölgede başlattığı asfalt seferberliği ile artık ayakları ıslanmadan ve kirlenmeden okullarına gidecekler.



Yapılan yol çalışması sayesinde artık ayaklarının çamur olmayacağını ve bu nedenle mutlu olduklarını dile getiren Ali Eroğlu İlkokulu ile Bilgi Ortaokulu öğrencileri Şanlıurfa büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a teşekkürlerini ilettiler.



Suruç, büyükşehir ile yeni çevre yoluna kavuşuyor


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suruç’un farklı noktalarında asfalt, asfalt öncesi hazırlık ve dolgu çalışmalarını sürdürürken ilçenin Yenişehir Mahallesi’nde yer alan Yenişehir, Demokrasi, Gündüz Mahalleleri ile Dikili, Hürriyet mahallelerinden geçmekte olan 22 metre genişliğinde ve 6 kilometre uzunluğundaki yolda asfalt öncesi hazırlıklarını tamamlıyor.



Ekipler ayrıca Suruç Sanayi Sitesi Saray Altı Mahallesi Sanayi Caddesi’nde 15 metre genişlik 6 kilometre uzunluktaki yolda asfalt öncesi dolgu çalışması yaparken Avaşin Mahallesinde 40 metre genişlikte olacak 6 kilometre uzunluktaki yolda asfalt öncesi dolgu çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar tamamlandığında bir çevre yolu niteliğinde olan ve birçok mahalleyi birbirine bağlayan çevre yoluna bağlantıları yapılarak Suruç halkının hizmetine sunulacak.



Esnaf ve vatandaş çalışmalardan memnun


Mahallelerinde daha önceden böylesi çalışmaları görmediklerini ifade eden vatandaşlar yapılacak çalışmalarla bölgenin rahat bir nefes alacağını aktararak vizyoner bakış açısı ve Suruç’a verdiği önemden ötürü Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve sahada gece gündüz demeden çalışan belediye ekiplerine şükranlarını iletti. Suruç’u yaptığı yatırım ve hizmetlerle adeta bir şantiye alanına çeviren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bölgede asfalt ve dolgu çalışmalarının yanı sıra kent estetiği ekiplerince muhtelif sokaklarda kilitli parke döşeme çalışmalarını da titizlikle yürütüyor.



Suruç’un yarım asırlık sorunları Büyükşehir Belediyesi ile çözüme kavuşuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis "Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi" Ahlat’ta Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi’nin Bitlis’in Ahlat ilçesindeki etabı başladı. Adıyaman Nemrut Dağı’ndan yola çıkan ekip yaklaşık 7 saatlik yolculuğun ardından Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığı’na vardı. Burada tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığını gezerek hatıra fotoğrafı çeken ekip, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekti. Tarihi alanda gazetecilere açıklama yapan Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, "Toplam yolculuğumuz 1,5 ay sürüyor. Arabalarımızın çoğunu Nepal’de yardım kuruluşuna hibe edeceğiz. Bu kullandığım aracı ise çekiciyle getirerek Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğiz. Bu rotadan üçüncü geçişim. Ama Ahlat’a daha önce hiç girmedik. Doğubayazıt üzerinden İran’a gidiyorduk. Cumhurbaşkanlığından çıktıktan sonra Aksaray’a vardık. Orada muhteşem bir organizasyonla karşılandık. Burada gerçekten çok güzel misafirperverlik var. Benzinliklerde ücretsiz çay ikram ediyorlar. Tabii katılımcılar döndükten sonra gönüllü elçilerimiz olacak. Türkiye’nin yumuşak yüzünü gösterecekler. Almanya, İtalya, Belçika, Bulgaristan, İngiltere ve Türkiye’den katılımcılar var" dedi. Yarışmaya İstanbul’dan katılan Kıvanç Yaralı ise, "İstanbul’dan Almanya’ya uçakla gittim. Almanya’dan Bitlis Ahlat’a kadar araç sürdüm. Fiziksel olarak yorgun olsak da Ahlat Selçuklu Mezarlığında olmanın bize verdiği manevi huzur bizi doyurdu. Açıkçası burada olmak bizi çok mutlu etti. Burada atalarımızın mezarlarını gördük ve kültürel mirasımızla tanıştık. İlk defa buradayız. Daha öncesinde ralliye 4 kez katıldım fakat Bitlis’e ilk defa geliyoruz. Harika bir duygu. Umarım herkes bir gün buraya gelerek bu mirası görür" diye konuştu. Antalya’dan katılan Mustafa Karakimseliler de, "Bu ralliye üçüncü katılışım. Daha önce Doğubayazıt’tan ve Hopa’dan geçtim. Hayatımda ilk defa Ahlat’a geliyorum ve gerçekten çok beğendim. Selçuklu kabristanı da çok etkileyici. İnşallah tekrar gelirim. Şimdi kısa bir tur oldu ama umuyorum ki daha sonra birkaç günlüğüne Ahlat’a geleceğiz." İfadelerine yer verdi. Geceyi Ahlat’ta geçirecek olan ekip yarın Erzurum Palandöken’e doğru yola çıkacak. Almanya’dan 27 Nisan’da başlayan ralli, Türkiye etabının ardından İran ve Türkmenistan üzerinden ilerleyerek Orta Asya rotasını takip edecek ve Nepal’de son bulacak.