ASAYİŞ - 04 Kasım 2024 Pazartesi 16:32

Siirt’te güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

A
A
A
Siirt’te güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Siirt’te güvenlik ve asayiş konuları Ekim ayı toplantısında konuşan Vali Dr. Kemal Kızılkaya "Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 5 sığınak imha edildi, turuncu kategoride aranan 2 terörist etkisiz hale getirildi ve örgüte destek verdiği belirlenen 12 kişi tutuklandı" dedi.


Vali Dr. Kızılkaya, Siirt’te huzurun korunması için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Terörle mücadele, uyuşturucu, kaçakçılık, siber suçlar, düzensiz göç ve trafik güvenliği gibi birçok alanda güvenlik güçlerinin yoğun çaba gösterdiğini vurgulayan Vali Kızılkaya, “Siirt halkının güvenliği en büyük önceliğimizdir. Güvenlik güçlerimiz, vatandaşlarımızın da desteğiyle, her türlü suçla mücadelede kararlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Ekim ayında terörle mücadelede önemli başarılar sağlandı. Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 5 sığınak imha edildi, turuncu kategoride aranan 2 terörist etkisiz hale getirildi ve örgüte destek verdiği belirlenen 12 kişi tutuklandı. Sosyal medya üzerinden terör propagandası yapan 6 kişiye de adli işlem yapıldı. Vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla 70 hanede toplam 149 kişiye yönelik bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Uyuşturucuyla mücadelede Ekim ayında yapılan 56 operasyonda 77 şüpheli yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Operasyonlarda çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirilirken, 124 metruk bina kontrol edildi" diye konuştu.


Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında vatandaş desteğinin önemini vurgulayan Vali Kızılkaya, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen UYUMA uygulamasını kullanarak bu mücadeleye katkıda bulunulabileceğini belirtti. Vali Kızılkaya, "Kaçakçılıkla mücadelede Ekim ayında yapılan 51 operasyonda, bandrolsüz sigara, kaçak tütün, silah, tarihi eser ve gümrük kaçağı cep telefonları gibi birçok yasa dışı ürün ele geçirildi. 77 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Siber suçlarla mücadele kapsamında 103 siber suç olayı aydınlatıldı. Terör örgütü propagandası yapan 85 kişiye işlem yapılırken, yasa dışı bahis ve müstehcen içerik paylaşan 586 site kapatıldı. Ayrıca vatandaşların siber farkındalıklarını artırmak için 949 kişiye eğitim verildi. Ekim ayı içerisinde Siirt genelinde 26 düzensiz göçmen yakalanarak il göç idaresine teslim edildi, sınır dışı işlemleri başlatıldı. Göçmen kaçakçılığına karıştığı tespit edilen 2 kişi ise adli makamlarca tutuklandı. Jandarma ve emniyet birimleri sorumluluk alanlarında Ekim ayında meydana gelen 592 asayiş olayının 574’ü aydınlatıldı. Geçen yıla göre kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda önemli oranda düşüş sağlanırken, Siirt’te suç oranlarında yüzde 100’lük bir azalma var" şeklinde konuştu.


Toplantı, güvenlik ve asayiş konularında yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.



Siirt’te güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ ailesi geleneksel iftar programında buluştu Bartın Üniversitesinin (BARÜ) akademik ve idari insan kaynağı ile aileleri geleneksel iftar programında bir araya geldi. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesi’nde ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun paylaşıldığı bir iftar programı düzenlendi. Üniversite personeli ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen geleneksel iftar programında BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, iftar öncesi masaları dolaşarak misafirlerle sohbet etti. Program İlahiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Murat Mirzaoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Rektör Akkaya bir konuşma yaparak BARÜ ailesiyle iftar sofrasında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendiren özel bir zaman olduğunu belirten Rektör Akkaya, "Göreve geldiğimiz günden bu yana BARÜ’de bir gelenek hâline gelen bu iftar sofrasında sizlerle ilk kez bir aradayız. Ramazan ayı paylaşmanın, dayanışmanın, sabrın ve kardeşliğin en güçlü şekilde hissedildiği özel bir aydır. Aynı hedefler doğrultusunda emek vermek ve aynı kurumun çatısı altında omuz omuza çalışmak, ramazan ayının bizlere hatırlattığı en önemli değerlerden biri olan birlik ve beraberliği daha da anlamlı kılmaktadır. Değerli akademik ve idari personelimizin özverili çalışmaları sayesinde Üniversitemiz eğitimde, bilimde ve topluma katkı noktasında her geçen gün daha ileriye gitmekte, adından söz ettiren çalışmalara imza atmaktadır. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde de hep birlikte bilimsel üretimi artıran, öğrencilerine değer katan ve güzel Bartın’ımıza katkı sağlayan daha güçlü bir Bartın Üniversitesi’ni birlikte inşa edeceğiz" dedi.
İstanbul ‘Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü’ davasının görülmesine bugün başlanıyor ‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasının ilk duruşması bugün Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bulunan duruşma salonunda görülmeye başlanacak. 402 sanığın yargılanacağı duruşmada ilk olarak kimlik tespitlerinin yapılması ve iddianame özetinin okunması ardından ise sanık savunmalarının alınması öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması tamamlanarak 11 Kasım 2025 tarihinde 3 bin 809 sayfalık iddianame hazırlanmıştı. Hazırlanan iddianamede örgüt lideri olarak suçlanan Ekrem İmamoğlu’nun 2 bin 430 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken, örgüt yöneticisi konumunda bulunan Fatih Keleş’in bin 542 yıl 8 aya kadar, Murat Ongun’un 251 yıla ve Adem Soytekin’in ise 51 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. 402 sanığın farklı suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istenen iddianame kapsamında ilk duruşma bugün İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bulunan duruşma salonunda görülmeye başlanacak. Duruşmada ilk olarak kimlik tespitlerinin yapılması ve iddianame özetinin okunması ardından ise sanık savunmalarına geçilmesi öngörülüyor. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanan 3 bin 809 sayfalık iddianamede Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı ‘ihbar eden’, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Şişli Belediye Başkanlığı ‘suçtan zarar görenler’, 16 kişi ‘müşteki’, 5 kişi ‘müşteki-şüpheli’ ve Ekrem İmamoğlu’nun da arasında bulunduğu 402 kişi ‘şüpheli’ sıfatıyla yer almıştı. Hazırlanan iddianamede, Ekrem İmamoğlu örgütün kurucusu ve lideri olarak belirtilirken, Fatih Keleş, Murat Ongun, Ertan Yıldız, Murat Gülibrahimoğlu, Adem Soytekin ve Hüseyin Gün ‘örgüt yöneticisi’ olarak aktarılmıştı. İddianamede İmamoğlu’nun ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, 12 kez ‘rüşvet’, 7 kez ‘suç gelirlerinin aklanması’, 2 kez ‘kişisel verilerin kaydedilmesi’, 2 kez ‘kişisel verileri ele geçirme veya yayma’, 4 kez ‘suç delillerini gizleme’, ‘haberleşmenin engellenmesi’, ‘kamu malına zarar verme’, 47 kez ‘rüşvet alma’, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’, 9 kez ‘irtikap’, 46 kez ‘kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık’, 4 kez ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’, 70 kez ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘çevrenin kasten kirletilmesi’, ‘Vergi Usul Kanununa muhalefet’, ‘Orman Kanununa muhalefet’ ve ‘Maden Kanuna muhalefet’ suçlarından toplamda 2 bin 430 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. Öte yandan hazırlanan iddianamede toplam kamu zararının suç tarihinden itibaren 160 milyar TL ve 24 milyon dolar olduğu da aktarılmıştı.
Bursa İnegöl’de gaz paniği: Tuvalette çakmak çakan vatandaş patlamaya neden oldu Bursa’nın İnegöl ilçesinde bazı mahallelerde apartman dairelerinden gelen gaz kokusu paniğe neden oldu. Gazın kaynağını kontrol etmek isteyen bir vatandaşın tuvalette çakmak çakması sonucu patlama meydana geldi. Olay, saat 03.00 sıralarında İnegöl ilçesine bağlı Orhaniye ve Mesudiye mahallelerindeki bazı adreslerde yaşandı. Orhaniye Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda yaşayan vatandaşlar, dairelerinde gaz kokusu hissetti. Kokunun kaynağını kontrol etmek isteyen bir kişi tuvalette çakmak çaktı. Çakmaktan çıkan alev nedeniyle bir anda patlama ve harlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle tuvalet giderinden çıkan atıklar etrafa saçıldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine 112 Acil Servis, AFAD, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. AFAD ekiplerinin gaz ölçüm cihazlarıyla yaptığı kontrollerde ortamda NSC (yanıcı, parlayıcı ve zehirli gaz) bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine ihbar gelen apartmanlardaki vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edilerek çevrede güvenlik şeritleri çekildi. İtfaiye ekipleri ise sokaklardaki altyapı giderlerine köpük sıkarak gazın etkisini azaltmak için çalışma yaptı. Olayı anlatan Süleyman Demir, "Lavabolardan gelen bir gazmış. Bir dairede oturan arkadaş kokuyu alınca çakmak çakmış ve patlama yaşanmış. Herhangi bir zarar yok Allah’a şükür" dedi. Ekiplerin bölgedeki incelemeleri sürüyor.